跳至

首頁

尾頁

別墅

我住筲箕灣架
我都係working mama(係北角返工)
得閒不如搵日聚吓啦!

別墅

等我留意吓會唔會見到家宇仔先

原帖由 家宇仔 於 09-1-16 18:54 發表
我係全職媽, 住係北角, 日日都得閒.

別墅

有無興趣搵一個星期六去中央圖書館(玩具圖書館)一齊玩吓呀?
不過約好咗日期/時間, 要大家自己打電話去BOOK時間^^
唔洗晒錢又可以有玩具玩

別墅

玩具圖書館要7日前BOOK定架, 玩45分鐘, 但BOOK咗就一定可以入去玩!
我上星期日(18/1)先去完港島東體育館, 但FULL咗, 裏面都無10個小朋友就FULL , 佢唔洗BOOK有個唔好處就係WALK IN有位就比入, FULL就要等, 唔知要等幾耐~

原帖由 ShiMama 於 09-1-19 23:27 發表
Wow, very happy to meet you all. We're going to Taiwan over chinese new year. Let's meet up afterwards.
I heard about the toys library too. But is it hard to book?
Also there is a playroom nearby - ...

別墅

你意思問係咪個個地方都啱BB玩嗎?
係呀! 全部地方都有MAT可以比BB爬!

原帖由 swxo 於 09-1-20 15:16 發表
好喎, 係咪個個都arm 我地d 小 bb呢?

別墅

我有個提議:
地點: 玩具圖書館
日期: 2月7日(星期六)
時間: 下午2:00PM-2:45PM
過完年應該得閒D, 順便可以等埋ShiMama, 應該返嚟啦卦

別墅

原來係咁呀?! 唔好唔開心啦
唔緊要! 不如玩具圖書館改2月8日(星期日), 又或者改你地得閒個日囉(提議個日期), 其實我無乜所謂, 又未confirm既, 最緊要一齊玩嘛~
唔知ShiMama幾時得呢
東區媽咪唔係好多, 梗係最好就到大家啦~

原帖由 Garumama 於 09-1-22 14:06 發表
星期六仲番緊playgroup (所以都join唔到初六個gathering ), 下次先同hailey玩啦.
你地去完玩具圖書館, 記住滙報呀!

別墅

swxo:
可以呀!最多2個大人陪個小朋友入去玩

家宇仔:
Garumama所講既年初六gathering係我攪
o個個聚會, 你誤會了

別墅

2月28日我都OK呀

別墅

之前住筲箕灣唔知有無撞過呢
做full time媽咪真係好, 可以日對夜對~

原帖由 yantabo 於 09-2-7 11:55 發表
hi everyone!~~~~
i didn't come here for a long time,i just change to full time mom so very busy.....i'm happy to c this topic,i live in taikoo also.
fanny2002,i lived in shaukeiwan b4 and my daughter ...

別墅

我想, 但C6話唔想, 所以無辦法
C6話唔想咁快推個囡去讀書, 呢D都唔知係乜諗法

原帖由 yantabo 於 09-2-7 12:17 發表
有冇打算俾bb讀nursery?

別墅

喔~sorry!了解錯誤
14號趕唔切, 21號我唔得閒, 28號你唔得閒, 咁點算好?
或者不如改星期日呀, 15號或者22日?

原帖由 ShiMama 於 09-2-7 23:02 發表
sorry, I meant cannot do Feb 28 but ok every other weekend days.

別墅

當然可以啦
但係都未知幾時
你住邊架^^

原帖由 portiama 於 09-2-9 10:27 發表
Can I join the gathering

首頁

尾頁

跳至