論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

個人意見 :

1) 佢即走嘅話, 你同佢返 agent 到 sign 齊所有文件, 最重要緊係要 agent 做見証人簽名啦 !

2) 自己 fax 通知書去入境處 依個即做呀, 連埋佢比你封辭職信一齊 fax 去,吾好 agent 入先過你呀,

3) 如比支票, 影定 copy 要佢簽名, 如可以盡量用印尼文版本, 等佢無得話吾明.
機票咪叫 agnet 買囉, 總之一定要有佢個名嘅 open ticket, ready 份 copy 要叫簽, 印尼其實都係幾個機場啫, 耶加達,泗水, 三寶龍, 上網自己 search 吓佢地址亦得.

4) 要比嘢 agent 做, 但自己亦要有多手準備

我之前試個囓姐姐, 有即炒, 有自已即走仲要吾駛我補錢, agent 教唆偏幫亦有, 勁衰賓賓亦有,, 唉工人幾時先可以吾駛我地咁煩呢

P.S. - 如要印尼文文件, 我可提供給你

侯爵府

醒目開學勳章

WORKING VISA 係佢地入境, 照計 IMMG 應該係 CHOP 兩年架, 如果吾係啲姐姐駛乜兩年後同儸主續約要返大陸再入境呢

侯爵府

醒目開學勳章

minicat03 發表於 13-9-2 20:21
好呀,麻煩你PM我,thx
你 PM MAIL 比我, PM SEND 吾到文件架

侯爵府

醒目開學勳章

agent 点會吾幫工人呀, 就算吾係佢地公司嘅都一樣會幫, 搵到新僱主姐姐咪開始還錢囉,

首頁

尾頁

跳至