嬰兒用品

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

都差唔多啦...好快佢就唔食半夜果餐架啦...我細仔兩個幾月時我就將所有餐的時間改早一小時,3點變2點..再將2點果餐提早到12點度俾佢食,咁佢就同我瞓到第二朝5-6點啦...加油呀.

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-21 13:42 發表
3點佢就會自己叫架啦 而家2個半月,時間過得好快呀,遲d佢日頭無瞓咁多,我就仲唔得閒
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

去到要開夾個位[前28目](即係有個空心三角形個位),先用駁一條線做13針鎖針去到實心三個形個位(即過37目),之後你就係鎖針上面鉤夾下果d花...
唔知你明唔明呢?
原帖由 yanyvonne 於 09-8-22 16:57 發表

http://lh3.ggpht.co ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

check pm please
原帖由 yanyvonne 於 09-8-23 17:37 發表

先用駁一條線( 是不是即是開條新線呀 ??)做13針鎖針去到實心三個形個位( O廿過完13 針, 是不是不要貼住件衫, 0 空做37 針鎖針嗎, 咪有個圈? (即過37目),之後你就係鎖針上面鉤夾下果d花..( 唔明,  ???? 

好似好難呀 ???.
...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

Emerald
會係超忙呀,做番全職不突只,仲要責任大了...我自己都唔知做唔做得來,唔應承又好似好自私咁,自己都想做好呢份新的責任,個人超緊張...希望偷到時間來清倉減減壓...

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

我唔係升職呀,只係做多職責咋...334來啦,係時候變.....

我盡呢個星期的努力...埋了一件,希望埋多一件尾,就開囝囝件叮噹,我估開冷倉都係時候,免得織好下年先著得....

你請到新工人未呀,我都有少少唔滿意工人,不過真係費時煩,唔敢去揀過一個...所以暑假都同呢個工人續了約...

原帖由 珀珀,慧慧媽 於 09-8-24 09:16 發表

Smile
恭喜你升了職喎!!不過做番全職又辛苦d啦!!
我今年都可能比較忙呀(因334要出去幫手),但我到現在都未知來年的課程呀,希望會有d時間可以清倉啦~~
你都係搬番沙田區? ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

你好叻叨,加油呀...

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-26 23:23 發表
唔加啦,我大女都未食過奶粉,一樣咁肥美
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

件斗篷2晚咋,真係快靚正呀...

件粉紅色都好靚呀...可惜我織野真係好慢...如果唔係一定織番件俾呀囡...

原帖由 yanyvonne 於 09-8-30 10:12 發表
我終於布功課交啦, 最近先有D 時間 , 將D 線織O廿D , !

粉紅色個件都是用上次餘下的閃線, 還有2個,. LAM 下織什麼先???

另一件斗篷 好滿意 , 用了2晚已OK , 
本來想鉤袋。 後來打消了, 又無意中找到合的圖, 試下 ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

好得喎...佰母一定好開心...家姐個件係點架,款都俾佢揀埋咪得...又或者下次鉤俾妹妹先,等佢羨慕叫你鉤,你先鉤俾佢LOR...

原帖由 emeraldlam 於 09-8-29 22:18 發表
1. 披肩- 係送俾我媽媽的. 就係用開季無耐係羊仔間舖買買的線. 用了6個. 還剩3 個, 唔只做乜. 有無好提議???

2. 初生女嬰的裙仔 - 就係之前講係好易織買的bb冷. 用了4.5個. 3號針au. 用了3個星期就可以起貨, 真係a ...

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

我又交功課

1.一人有一條頸巾

2.粉紫小外套

3.給我所敬佩的帔肩

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

條裙好靚呀...好傘,我成日鉤裙都唔傘,唔知點可以傘D呢?

原帖由 peaceaa1122 於 09-8-31 15:12 發表
我都有功課交喇

?ib_____DbC076Kqc
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

紅色頸巾係前兩件果條霸王花改的....
粉紫小外套係呢本的封面
原帖由 yanyvonne 於 09-8-31 09:20 發表

件斗篷2晚咋,真係快靚正呀 ! YES ! 因為用5M 鉤針. 好粗. 都鉤得好快. ! 效果唔錯, !

你D 都好靚呀 ,,,, 你粉紅色頸巾好靚 , 有沒有圖 ? 可E 給我嗎???

.粉紫小外套是不是成件鉤個個款, 難不難. SIZE 有幾大, ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

無訂呀...佢係羊仔毛應該都滑掛,不過就幼D,應該鉤針都係用2-4號...

如果你訂,預埋我,我都想試一試,好似好吸人...我唔會一個人訂,因為要訂好多先夠,我之前已買得太多,琴日去買書見有特價冷又買了少少...

原帖由 peaceaa1122 於 09-9-1 17:26 發表
smilesun,

想問下你上次有冇訂到呢隻? 滑唔滑?
我唔識睇日文, 請問知唔知呢隻可唔可以織衫? OR 織雜貨ONLY?
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

訂啦....積少成多...我想訂幾個試下先...
http://www.rakuten.co.jp/gosyo/461850/462418/913077/

書買了呢本, 仲有好多本都好靚
http://www.rakuten.co.jp/gosyo/461850/462418/913077/
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

你好快手呀...又靚,我都好似我都鉤過,不過係BB SIZE

本書今日先取...條LINK原來是錯的.
http://photo.xuite.net/dada330703/3436860

隻冷應該用2/0 - 4/0, 我反而唔鐘意用中冷鉤,太厚啦...

原帖由 yanyvonne 於 09-9-2 17:11 發表
件黃色披肩起貨啦, !
用線鉤, 用了2個幾線, 用日本鉤針 #5 ,

SIZE 應該可以 3-4 YRS 都OK。 ! 

http://picasaweb.google.com/sizrachel/nkpKeE#5376794263238290706

http://picasaweb.google.com/sizrachel ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

我係粉嶺買....我估好多冷鋪都好快賣完...我個本原先係無架,佢同我去另一間攞埋最後果本咋...
原帖由 yanyvonne 於 09-9-3 15:37 發表

這本幾好。 呀 , 在哪裡買?我都想買呀 ???幾錢, !THANKS 
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

你影相時記得按朵花仔較微距就得架啦...
原帖由 Lulu皇后 於 09-9-3 16:24 發表
我喺tst果間日本書局買架,我試過用相機影但唔係好清,得我問下c6可唔可以幫我scan先
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

嘩, 好貴呀...我果本$90咋...
去冷鋪買啦..通常對10架咋...

原帖由 Lulu皇后 於 09-9-3 16:42 發表
智源呀,你要第2本,有真人封面果本呀?比我買咗啦不過可以訂,寄船2WEEK左右,平D,大約110蚊,我買咗佢本空郵嘅,即攞,要144呀,無計啦,想即時攞走,又唔得閒經常出去 ...
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

check pm
原帖由 Strawberrys 於 09-9-8 13:20 發表
誰人有下圖pattern ? 今次我想整返件比自己呀!

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

pattern here

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

芒果, tracy
因為個網站唔係我的,我唔post出來...前幾日又忙...我而家pm你地啦...
我的編織作品溫暖牌  

首頁
12345...16

尾頁

跳至