在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

太古我都得啵~~
不過下個星期是不是開始要下雨呀?

我女兒都喜歡在太古城中心看溜冰就是囉!

原帖由 honeycali 於 09-6-7 23:48 發表
咁好!! 我幾時都得啵~~

我成日都想推個仔落公園行下,終於搵到個盤喇~!!!

大宅

午安呀
我女女同菜湯的女女一樣都是21個月啦~~
我猜我女兒長大點會自己要學的
現在的小朋友呀~
結果東區真的很多FT媽咪呀
星期三中午可以一起午飯?
太古城中心很多選擇~
原帖由 honeycali 於 09-6-8 00:29 發表
你女女幾大啊..?? 有冇唸住比佢學留冰呢~~ 女仔留冰好靚啊~~!!!

下個禮拜應該有小小雨啦~~ 不過如果行商場就冇問題既~

大宅

壽司好像Jusco這頭就有兩家 元氣+板長
太古城是靠Island East這頭開了一家新的板長
拉麵的話華籣路這頭有一家misocoll 還不錯

太古城中心裡面-
EXP 可以一邊吃飯一邊看溜冰 小孩比較不無聊
FoodRepublic裡面有一家八方雲集 鍋貼酸辣湯很正

另外基利路那邊有一家日本料理的午市套餐都幾抵吃
魚生飯最近似乎在做促銷

說到吃的都幾開心呀!

星期三午餐約會有誰有空?
1.Narumi00
原帖由 shanshanchen 於 09-6-8 17:01 發表
好阿,食lunch都可以預埋我阿.

Narumi00
太古城中心很多選擇,有咩好地方推介啊?
有無壽司呢?我好中意吃架!

大宅

ohoh...沒關係呀~~
大家都住附近一定約的到~~
星期五我ok...
我再多自我介紹一下,我是台灣嫁過來的媽媽...
所以廣東話講的不太好 :p

星期五吃午餐的話誰有空想吃什麼?
1. Narumi00 +1B(21m)-我們吃什麼都可以啦~
原帖由 shanshanchen 於 09-6-8 17:41 發表
星期三午餐唔得阿,我約左D 媽咪定期聚會阿.
Narumi00 ,好開心阿,終於穩到個地膽拉.星期5阿,或者下次,一定約你出來吃

大宅

多謝您愛台灣~~哈哈~~
吃壽司都有好多選擇~
康怡上面的和民我也還沒去光顧過.

我六月底要回去台灣過暑假YaYa
原帖由 honeycali 於 09-6-8 17:59 發表
食壽司好嘛..?

台灣人~~~ 我成日都去台灣啵~!!

大宅

衝浪真是太酷囉 ~~
我猜只要你想 帶個仔出去玩都很ok的~~
我女兒從四個月開始跟我飛來飛去....
是比單身辛苦一點 但是看她長大樂趣無窮呀~
原帖由 honeycali 於 09-6-8 18:17 發表
和民都好食啊~~~ 但係就冇壽司.....

你就好啦~!! 我一年都會去兩三次衝浪,但係e+要帶住個仔..... 都唔知幾時先再有得去!!

大宅

元氣跟和民是康怡的樓上樓下

板長,大戶屋,麻布茶房是在Jusco那邊的同一層

不如大家確定下 在問看看有沒得訂位~
或是約早十分鐘 應該就不用訂位了~~

原帖由 honeycali 於 09-6-8 18:22 發表
兩間野都係樓上樓下~~ 到時睇下邊度冇咁多人咪食邊度.....唔知有冇得訂位呢..??

大宅

都沒辦法呀~~一開始我們還跟老公分兩地
寶貝六個月以後才真的搬過來~
我先生的工作又常飛,我們有時跟著飛~
今年已經回去過兩次了:D

台灣我住新竹~
但也是從北玩到南~
宜蘭真的很漂亮~

原帖由 honeycali 於 09-6-8 18:32 發表
你個女咁細個就飛黎飛去喇....好西利啊!!我唸年尾先可以再去,你係台灣邊度啊..? 我通常去宜蘭~~

大宅

反正都是成日出 就出來啦~~
出來吃飯嘛~~上車下車走少少路
認識多些媽咪開心D

原帖由 cpui_shan 於 09-6-8 18:37 發表
成日咩住佢出街好倦架,(雖然我都日日出街)佢成15-16磅,仲要咩埋佢個走路袋,成個三文治咁!因為我架車仔係要雙手開合,如果用車仔出街就一定要2個人先得.....
你地搞到我好想出,....出...唔出....出....唔出.....!!!!:n ...

大宅

幫女兒洗澡去
一陣再倾

大宅

當然歡迎~
仔仔大了就多了自己時間呀~
恭喜恭喜
原帖由 melisa 於 09-6-8 18:55 發表
我都是全職媽媽,
不過我仔仔不是bb啦,
歡迎我參加妳地的聚會嗎?

date :12 jun 2009 (Friday)
time : 12:00pm - lunch
place : 康怡Jusco 板長壽司/和民

報名喇!!!
*honeycali 1a+1b (2m)
*Narumi00 1a+1B(21m)
*shan ...

大宅

壽司就選板長吧~

板長壽司地址 :
鰂魚涌康山道2號康怡廣場 (南座) 地下 L017A室

查詢電話 :

(+852) 2904 8030

see u all

原帖由 melisa 於 09-6-8 18:55 發表
我都是全職媽媽,
不過我仔仔不是bb啦,
歡迎我參加妳地的聚會嗎?

place : 康怡Jusco 板長壽司/和民

報名喇!!!
*shan ...

大宅

越來越多媽咪啦~~

大家一起來吃壽司呀~~

我今天早上已經和媽咪朋友去了赤柱
吃完飯的時候 超大雨 避完雨 回家啦~
下次一起去玩沙啦~

原帖由 melisa 於 09-6-9 17:20 發表
place : 康怡Jusco 板長壽司

報名喇!!!
*shanshanchan 1a+1b
*Melisa 1a
*Wingkuok 1a+1b(14m)
*菜湯 1a+1b
*mi ...

大宅

早上十點半 已經到啦~沒有雨行了好一陣
好多可愛的衣服~ 但是高妹其實衣服夠了~就沒有出手啦!
也去體育館裡面的playroom玩
在Delifrance吃了一個不飽的午餐

下次Honey帶路去大浪灣囉!

原帖由 honeycali 於 09-6-9 17:55 發表
去赤柱咁好!! 落雨咪冇得shopping囉~~
不如組團入大浪灣啦~~ 平日冇咁多人又乾淨d!! 最重要係可以.....衝浪嘛!! 呵呵呵

大宅

我家女兒要BB椅
謝謝~
只要雨不是大到看不到路我都可以出門的
我家走過去只需要五分鐘.
原帖由 honeycali 於 09-6-9 18:03 發表
wah~~ 板長sushi lunch真係反應熱烈!! 計埋BB已經有13人.... 有幾多個媽咪係要BB椅,同埋有幾多個媽咪會推車仔呢..?? 我驚佢冇咁大張檯咋~~

*honeycali ~ 推車 ...

大宅

下午茶是我家寶貝要睡午覺的時間~
所以Lunch我就方便一點... "安利"是吃什麼的呀?

"麻薯" 那八月再約我出來玩呀~

原帖由 honeycali 於 09-6-10 10:19 發表
早啊~ 下禮拜你地想食乜野啊..??? 不如pizza hut tea..? 佢地d下午茶餐好低!! 味道都唔差,最緊要地方夠闊落嘛~

你就好啦,番台灣~~ 記住買d"麻薯"番黎做手信~~ 哈哈~講下笑姐

...

大宅

喔喔~~
所以Wing都是80?

其實當了媽媽以後 不論年紀大小 話題都一樣
不會有代溝的啦~

原帖由 wingkuok 於 09-6-10 11:59 發表
我都係8字大姐姐喎,仲要係1月你應該唔夠我大,希望同你地無代溝啦。

大宅

囡囡可以一起玩呀~

hello~
我家囡囡現在21個月,以後可以一起玩呀~
原帖由 queenie80 於 09-6-10 22:16 發表
Hello呀~我都係東區媽咪,有2個囡囡(4.5歲,3歲),可唔可以一齊傾呀?

bk好似好少東區媽咪啊~今次終於見到有東區媽咪o既post lu~

大宅

下個星期六就飛啦~這次回去過暑假所以長一點
如果你又要帶媽媽又要帶小孩, 可能捷運和計程車比較適合你,捷運很容易的啦~
你家囡囡14m會走路了嗎?
原帖由 wingkuok 於 09-6-10 16:31 發表
係呀,你幾時返台灣,我11月都想帶媽媽去台灣玩,上次已經係3、4年前同朋友去,我驚唔記得點搭車

大宅

那那那...再想想看好了.
等這次大家吃完壽司看看有沒有好點子
希望明天不要下大雨

原帖由 honeycali 於 09-6-10 16:06 發表
安利係食魚蛋粉~ 我最鐘意食切腩片頭撈粗唸起都想食!!

如果唔食tea,去食安利都好!! 不過唔坐得耐.....

首頁

尾頁

跳至