美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 emilykawaii 於 09-5-21 11:29 發表
好多美容院都係用呢個幫人做~
http://www.mts-roller.com.hk/
我係打去總代理度問架
之後佢俾左美容院電話我就係個到買~
p.s.請不要pm我攞美容院電話
你地自已打俾總代理度問,費事俾人話賣廣告
...

我今日去完做mts, 佢都係用呢個鈦金屬look.

複式洋房

原帖由 karenlai 於 09-5-19 13:12 發表
上星期看了3本書(日本) 关于排毒通淋巴瘦面按摩,重塑面形, 像魔術一樣神奇! 我试了, 立刻帮助我老公做, 好得好得!

karenlai,
我都想瘦面, 請問有無"排毒通淋巴瘦面按摩"的資料!
thx~~

複式洋房

原帖由 emilykawaii 於 09-5-27 16:13 發表
我睇過微針個post咪知lor,佢係yahoo都有拍賣佢post個地址同你差唔多一樣,我都有幫佢買co2 mask

我都係去呢間.原來有幾個bk 朋友都係呢間.
我上次無問她, 我無買到co2 mask, 下次問下先.

複式洋房

原帖由 emilykawaii 於 09-5-27 18:26 發表
你有無塗痳醉膏?我第一次做無塗我覺得好痛,由其係人中位同鼻痛到標淚水,跟住頂唔順要買痲醉搽,第2次look搽咗就無咁痛喇~

我星期日做了第1次, 都無用麻醉膏, 面都ok, 忍到痛.
權骨近眼附近痛些, 我都標淚水, 那女仔問我駛唔駛抖抖, 我話俾張紙巾我索咗兩滴淚水就得o勒! 可以繼續!
她說如果可以忍到, 就唔好用麻醉膏.

複式洋房

原帖由 emilykawaii 於 09-5-28 12:27 發表
你係唔係見到有2款Janssen同LipoMed呢?
我問過賣家Janssen同LipoMed有咩分別,佢話以前係同一間廠,後來LipoMed自己又出條line自己做~
但係唔知點解LipoMed會貴Janssen咁多?
我兩隻都有買.
http://hk.f1.page.auctions ...

我都有這樣的問題: Janssen同LipoMed的分別? 沒理由價錢相差很多?
我問過個facial女仔, 問她有沒有Janssen的精華素? Janssen同LipoMed兩者有何分別?
之後, 她說她們問過傑信公司, 說傑信公司沒有代理Janssen, 亦稱沒理由mts精華素這麼便宜, 不肯定網上買的Janssen會否是大陸貨.

複式洋房

原帖由 sumi5354 於 09-5-28 15:17 發表

我個間幫我用安瓶加生長因子黎轆...
我都有問過有咩分別...
佢話唔同精華有唔同用法...其本上轆微針係需要生長因子同埋透明質酸的...
因為生長因子可以令到細胞重組...而透明質酸係令D精華可以更吸收...
而一般微 ...

好詳細啊~~
安瓶加生長因子?? 我還以為是用精華素tim!
因為我做facial時, 佢叫我唔好講o野, 佢話如果講o野, 效果會無咁好, 所以我無特別問. hehe~~

複式洋房

原帖由 sumi5354 於 09-5-29 22:17 發表

安瓶咪即係精華素...不過係濃縮左之嘛...

oh i see!!
係呀, 支mts保濕精華素比起我以前買的收毛孔及美白精華素係濃d, 傑d. 我以為係唔同牌子, 唔同質料tim.

複式洋房

原帖由 915sooky 於 09-5-29 22:33 發表
今日第一次自己轆0.5MM,都唔係太痛,希望可以搞得點D毛孔

你係咪好輕手去look? 應該都痛o架喎.
我去facial店, 用1mm, 有某些位置都幾痛, 如果我自己動手, 我驚我會縮手~~~
如果自己做mts facial外, 在家平時用0.5mm定0.25mm會好d呢? 我又驚痛, 又驚自己唔識look, 驚毛孔越look越大, 最衰係自己嫌麻煩, 又要買呢樣個樣.
我屋企有不少買咗返o黎又懶用的美容用品. 我怕又要買好多mts用品會好麻煩.
我都係頭幾日做mts乖d, 搽多些保濕用品, 今日又開始懶返了.

複式洋房

用完麻醉, 要不要洗面, 才做mts?

複式洋房

原帖由 cy98ma 於 09-6-1 21:44 發表

Hi, Karenlai,
想請教支Roller是否只司用10次,抑或美容師推銷手法...因為D精華好貴,你每日roll...咁樣,我已做了一次,只覺鼻上毛孔略細了一些,反而面豬不覺,另想問我司用0.05%Retin A 擦嗎?已沒有0.025%出了..謝你的 ...

請問Retin A 有什麼作用?
你用幾長針?

複式洋房

原帖由 karenlai 於 09-6-1 13:27 發表
我上星期對 0.25mm 沒有了痛的感覺, 现在我每晚用0.5mm, roll 直到我出眼淚, 塊面紅晒我停, my husband worries me very much, and keep asking, "Are you OK?"

0.5mm可以每晚roll 嗎?
但你說0.5 mm - 2-3 times/week
你唔驚真係好傷呀?
你仲要自己look, 好痛o架!

複式洋房

原帖由 scent 於 09-6-1 23:25 發表
但唔係話做完 mts 唔可以用乜酸物酸類既野咩?
retin A 係A 酸黎架喎~唔會好傷皮膚咩?

是不是類似果酸?

複式洋房

原帖由 wayso 於 09-6-1 23:55 發表
其實我都好想自己做,不過真係驚自己做唔黎,但而家豬流感咁勁,都有d驚驚地要搭車去做mts

傻啦, 搭車都驚? 唔通唔出街咩? 唔駛咁憂心住.

首頁

尾頁

跳至