跳至

首頁

尾頁

大宅

好難取捨。

原帖由 小寶寶咪惹我 於 09-11-9 23:45 發表
田家炳都收左我個囡, but我都唔太like個校社,唯一吸引係有英文班,但係英文班又一定要返下午....
****未經本人許可, 不得轉載****

大宅

我同你一樣,3間保記都收。保蔡係打底,因即交。保易,唔知點解會收佢,因佢全程係無講野、無反應,只係好靜咁望住個老師。保田,又係無答個老師d野,只係我同佢玩時才出聲。
我個女係好文靜(出街時),我先才會同佢報咁多間,其實佢現在係翠寧返緊nursey,因校巴問題就走出黎搵。現在都煩緊點選好。高德根都收左佢下午,所以放棄。

原帖由 chelseafather 於 09-11-10 11:22 發表
3間保良局都收左我囡囡(上午班), 3間都有長短, 未知選那一間好, 現在等17/11,如果兆麟聖彼得都收上午班, 就真係好頭痛!!

碼頭美樂第1間in, 主要係warm up 下, 收左下午班, 無考慮入.

蔡冠深第2間in, 當日阿B面 ...

大宅

你唔好咁諗啦﹗保記唔差架,屯門既直資小學都係保記架。你不如試下去保田個網頁係下啦﹗我剛睇完,個心都定番d,因為見佢校舍雖然唔係豪裝,但同一般傳統幼稚園差不多,你睇下佢地既課外活動,佢地應該幾注重學習氣氛的。
希望亞囡同你個小朋友做同學仔啦﹗

原帖由 小寶寶咪惹我 於 09-11-10 12:53 發表
想請教一下保記小一係屯門區名聲好不好?

如果係我就入田家炳算啦!因為我見左4間,
心水個2間唔收,一間仲等緊消息....

其實我個囡係面試表現不錯,唔知係唔係我呢個身為家長既太緊張 , 處處提點個囡, 攪到d老師唔收.. ...

大宅

我都想知哦﹖有精英班咩﹖點分架﹖

首頁

尾頁

跳至