跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-19 16:08 發表

我一向有間音樂比BB聽住瞓,所以、轉咗 bedtime song佢都好接受!!
我之前同BB睇play along會跟DVD一齊唱,又會做DVD啲動作,我個女最 like up and down呢首 song,因為抱住佢up and down,佢覺得好好玩!!
我個女開頭睇 ...

我囡囡都一樣喎, 勁鍾意睇 play along, sing along 就一般, 未睇完都扭 lu, 但play along 睇完都好似仲想睇咁, 平時我同佢唱吓 play along 既歌仔, 佢會好開心, 好多首都鍾意, 有一次我同佢唱 buzzing bee, 佢笑到卡卡聲添 ........仲有, 每逢我開dvd, 佢一聽到 "World Fxxxxx" 佢成個人就會彈起咁, 超開心架

大宅

原帖由 waimantaoqq 於 10-9-21 16:59 發表
好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb ...

我都覺得呢套教材幾好, 我兩個女都鍾意到暈, 一聽到開頭既音樂已經笑定 而家細女11個月, 識 clap、hands up、hello、bye、bird、bee、blue、black.....最攪笑有次見到 bird, 佢好清楚地講 "BLACK BIRD", 我同C6聽到都覺得神奇, 點解佢會識架!? 我同佢講"jingle jingle"呢....佢即刻會搵呢個玩具, 問佢mickey or minnie 呢, 佢又會指個公仔比我睇..........真係好恩惠, 咁貴去買呢套教材都係值得架 !我個 sales agent 間中打電話問我用成點, 每次提到小朋友既進度都講得好開心, 佢都覺得我決定買係正確既 (of course, 佢有得分 commission )

希望各媽媽都要加油, 真係跟住個 time table 去用, work 架, 一齊努力!

首頁

尾頁

跳至