跳至

首頁

尾頁

別墅

2016畫展勳章

Re: 2004年6月bb會

12/6 法國改浸會謝謝

別墅

2016畫展勳章

小白427,
如果亞b 肯食餵人奶就比心機, 唔好side, 其實我都有餵人奶既煩惱, 我亞b出世二日後先餵人奶, (因為開刀好痛落唔到地), 之後亞b唔肯埋身食人奶之餘,自己個nipple短, 後尾買咗個nipple shield都唔得, 唯有用電泵泵落奶瓶加奶粉(因為唔夠奶水), 你要努力

別墅

2016畫展勳章

好難預計亞b食幾多, 初初食3.5oz唔夠飽, 4oz食咗又嘔, 重係口鼻一起噴, 依家食4oz, 有時食剩半安至1安, 有時要再加1安

別墅

2016畫展勳章

maisylong,
我想問下你做機時有無用手好大力捏你個肚??

我做過一次, 不過只係係條腰用機震咗幾下, 跟住用手好大力捏個肚, 之後個肚痛咗兩日, 重唔敢話比老公聽, 因為我係開刀, 老公話唔好攪個肚, 驚佢禁親入面個傷口, 但衰心急, 岩岩生咗一個月就去做

別墅

2016畫展勳章

ardnas65 ,maisylong
你地個人收幾多錢呀? 我個收$1990做10次送1次

我依家比未生重十磅

別墅

2016畫展勳章

maisylong 寫道:
watermelon

佢係好大力 "按" 我個肚, 因佢要先幫我按我d 穴位, 幫我"按" 同 "推" 淋巴, 幫助我能夠排毒, 然之後才做機.

我係聽d friend 講話要減肥就好趁生完三個月內減肥, 先可減快d , 所以我先至拿拿林走去做, 我d friend 話過左三個月後就難減d 喎.

我都係咁諗, 所以半推半就比咗一個course錢同做咗一次, 但做咗之後好唔舒服, 遲d先再做, 但係嗰個人話唔可以相隔太耐, 最好二三日就做一次.

maisylong,
你做完之後痛唔痛, 你係生咗之後幾耐先做第一次

別墅

2016畫展勳章

惡露來完啦, 月經都黎埋, 但好耐都未停, 成兩個半禮拜啦, 本來黎咗五日到就黎無, 後尾又有返, 連續二之次都係咁. 加埋晚黑唔夠訓, 呢兩日頭暈暈

你地D BB有無捽面挿眼食拳頭, 我發覺個女唔再勁伸腰, 轉咗花款啊

23號返工, 衫同鞋都未試, 如果我返咗工, 可能睇唔到bk同你地傾計, 因為我老闆一早同我講咗, 生完之後即刻要返大陸工幹, 通常星期六下午返到香港, 第日下午走, 要再等到星期六下午先返, 個個禮拜如是, 係大陸既酒店同公司都無得上綱架, 其實真係好累, 好似無休息過咁, 以前無細佬就得, 依家真係好唔想去, 除非要轉位, 但唔係即刻有, 要第二個部門話要人, 重要面試合格先得.

別墅

2016畫展勳章

係呀, 最怕佢抝完個頭跟住塞隻手入口, 因為佢依家重有好多頭泥

雖然同奶奶同住, 但唔諗住靠佢, 因為佢太唔講衛生, 連個工人都同我講話亞嫲好唔衛生. 係我陀亞女八個月時請咗個印傭幫手, 趕得到出世後上班, 佢好識湊初生b, 算係放心, 因為我同我老公都要出trip.

之前大家都有話bb扭計唔肯食奶同嘔奶, 今日去咗'嬰兒醫護'睇, 原來個d叫厭奶症

別墅

2016畫展勳章

maisylong,
你嗰個係邊區, 如果近既話, 可能去你個到做. 你嗰個用機碌邊到(腰定肚?)同碌幾耐? ?-(

floracat13, pls check pm.

別墅

2016畫展勳章

maisylong,
長沙灣都得喎, 如果唔洗返大陸, 我係大角咀返工, 可唔可以比佢個地址同電話我呀, 搵邊個做D好熟手D

別墅

2016畫展勳章

ardnas65,
你過去嬰兒醫護個邊睇下, 原來好多嬰兒都係咁架 :idea:

別墅

2016畫展勳章

kohelen,
你帶埋阿b出去買餸, 怕唔怕太細個唔係咁好, 同埋你係抱住定坐車仔? 唔知點解我唔識用前孭孭帶, 攪到亞bfing黎 fing去.坐車仔, 個下扒痴住個心口, 好似好碧咁, 所以成日都係手抱, 個背脊好鬼痛

我諗住去仁安打四合一加小兒痳痺口服液, 因為我有個朋友係個度做護士, 搵佢親自操刀, 話哂都會錫住打, 唔會好似上次去健康院打咁, 一野插到底!!!!

別墅

2016畫展勳章

都係加埋千鬆D, 包針藥, 護士打針費同見兒科醫生費, 但Hep B針會返健康院打, 因為呢針唔會發燒就免舟車勞動.

本來想去法國打, 因為近屋企, 但門診部話要續樣計, 問佢地幾多錢又話唔知, 最得意問到護士打針費都話個個護士收唔同價錢 ?-(

別墅

2016畫展勳章

kohelen 寫道:
watermelon,
其實會唔會係妳的孭帶太大,所以亞b先會fing黎 fing去呀?我有兩條揹帶,我發覺我自己買嗰條太大,揹得唔係咁好,另一條我阿媽送的,size細d,阿b好fit得幾好。

條孭帶係朋友送, 亞女個脾好肥, 坐咗落去, 個兜好碧, 我已經較緊咗交叉, 但上面fing黎 fing去, 個頭訓唔到塊頭墊, 總知就le hair 啦

別墅

2016畫展勳章

我係餵奶粉, 月經啱啱嚟完

別墅

2016畫展勳章

Pluto 寫道:
我有同我老公咩咩, 但係有d痛呀(我係開刀架), 唔知係唔係太耐無咩咩呢 ? 哈哈 ! (自從有左都無咩咩個, 我諗都有over 10個月)

kohelen,

我囡囡都係唔鐘意打橫抱, 佢鐘意好似樹熊甘抱, 又係時時"中"落我度, 有時都個心口都幾痛架.

噚晚想同老公呵呵, 痛到入唔到, 駛唔駛睇醫生呢??
囡囡都係唔鐘意打橫抱, 鍾意自己訓係到同印印傾計.

別墅

2016畫展勳章

大家check生仔生女清宮表係有橋妙, 唔係就咁睇架!我睇過我啱喎.係年齡個到係計舊曆(實齡)之餘重要再加一嵗, 同埋嗰D月份係以中招既農曆計算架

噚日同咁亞女去仁安打五合一, D護士同醫生服務態度好nice好細心, 因為之前係健康院打咗一支, 所以無join full package($2380 -7 支針連見醫生), 依家打就續支計, 支支唔同價錢, 啱啱嗰支$670連見醫生同藥費, 亞女六個月後可join half package($1380-4 支針連見醫生), 打完無發燒.

別墅

2016畫展勳章

我阿b用緊Huggies Ultra Comfort細碼尿片, 都係啱啱夠, 因為佢比較大隻, 依家14磅, 如果用Pampers要中碼, 不過佢唔用得Pampers, 有人送咗包諗住唔好side, 點知用咗兩日成個又紅又luck皮

別墅

2016畫展勳章

之前好多媽咪話食a+, 有bk媽咪係自由廣場第四頁話買咗水貨食疴bb, 大家小心, 唔好貪平!!!

我囡囡開始無乜屎疴, 要隔兩日先有一次, 同埋塊面都係有少少粒粒, 依家轉食雪印, 經醫生介紹既話, 入咗雪bb會都可獲贈初生(no.1)奶粉一罐, 因為雪bb會既會員只會獲贈二號奶粉一罐

別墅

2016畫展勳章

ardnas65 寫道:

仲有呀, 尋晚亞b咪大喊ge? 我抱住亞b"愛"緊佢, 佢竟然話"俾亞麻抱下".... 究竟邊個係亞媽??? 跟住我都無理到佢, 自己呵番亞仔. 到再夜d, 又走入我地間房, 話"等亞麻抱下", 佢真係完全唔知邊個係亞B亞媽! 我已經番左成日工, 我老公又要番大陸廠, 都無咩"親子時間", 佢仲想搶埋個少少時間??? 唉....... :evil:

其實你個情況我一早就發生咗, 佢當時重唔肯比返亞囡我, 重要死攬住唔肯放手, 重係亞囡耳朵大聲叫入去'痳痳錫哂; , 我就喝佢' 你想整聾我個囡呀!' :evil:
我嗰隻pk同住奶奶, 佢咳得好犀利又唔去睇醫生不特止又成日要搶住抱亞囡, 佢咳嗰時用佢隻手遮完個口跟住抺落個囡塊面, 我忍唔住一聲喝過去,佢重好不滿咁入房band門, 跟住大家都知道, 我個囡就咳咗:-|

我就嚟痴線!!!!!!! 但唔可以分開住, 根據男家既女性, 最短都有九十嵗命, 我重要忍多廿年

首頁

尾頁

跳至