夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

balrog 發表於 13-6-23 14:43
先講講關係先:同老婆都結左婚幾年, 大家都3x歲了, 小朋友都有一個了(兩歲)! 發覺越來越唔開心!
同老婆D朋友 ...

我另一半同你講D情形一樣。

別墅

rayhong9 發表於 13-6-26 01:02
樓主,深表同情。

做老婆有個好老公應該要感恩....每次我見到D朋友老婆在Facebook大讚個老公,同埋話自己 ...

我情況同你一無一樣,但無你咁好彩,我失望沮喪,佢就只懂得從我身上揾原因,總之一切於他無關。

別墅

樓主,深表同情。
做老婆有個好老公應該要感恩....每次我見到D朋友老婆在Facebook大讚個老公,同埋話自己幾0甘幸福,我就覺得這些女人很幸福...知足就會快樂。
如果比起果D花天酒地的男人,你都係很好的老公了。
我老婆以前都係有很多很多不滿,而且要全部話0西事,一定係她0岩0西...我話我有幫仔女溫習,假日都係family day,放工無去同朋友玩,只係返屋企....不過我太太話這些都是應份的...我明白這些係我的責任,但係有個負責任的老公都應該感到滿足啦! 不過,她仍然覺得很多不滿,兩夫妻日日都係大吵小吵十次八次。至於性生活,我比你幸福,兩個月都有一次。
當時我對婚姻都非常失望,我有幾個仔女,我吾想離婚,但係當時好吾開心....
後來,我成日在網頁留言(因為D朋友都怕左我吐苦水),又在網上識到些女性朋友傾下計(我絕對吾係搵小三或者搵性伴,基本上都係網友,吾見面),老婆先至覺醒,有D危機感,之後對我好左好多,吾再呼呼喝喝,並且發覺自己其實都幾幸福...而家我地都算係一個和諧之家了。

我情況同你一無一樣,但無你咁好彩,他從不覺醒,我失望沮喪,佢就只懂得從我身上揾原因,總之一切於他無關。

別墅

其實, 我唔認同什麼叫"我寵壞了我老婆"之類的說話. 身邊有很多人對我說是我寵壞了我老婆, 我唔可以太遷就佢, 男人要插旗, 振夫崗等等...
我只係覺得, 我既然愛佢, 鍾意佢, 同得佢組織家庭.... 我對佢好, 遷就佢, 錫佢, 係好正常既事. 係出面做野已經要日防夜防, 見人講人話, 見鬼講鬼話, 難道對住老婆都要刻意去"訓練"佢? 可能是我太天真了.. 從來佢都冇欣賞過我為佢做既野, 佢只係一路都覺得我對佢唔好...

RayEE 發表於 13-6-26 01:04
其實, 我唔認同什麼叫"我寵壞了我老婆"之類的說話. 身邊有很多人對我說是我寵壞了我老婆, 我唔可以 ...

呢D咪叫福薄囉!

別墅

RayEE 發表於 13-7-4 09:20
回覆 at777777 的帖子

睇黎我要去積多d福了...

Sorry 係佢福薄,唔係你!佢享受唔到。

別墅

hoiyeungocean 發表於 13-7-10 17:28
我身為一個女人, 都覺得你好慘, 以為好多女人慘, 原來都有男人係咁慘, 真係幾無耐; 如果你仲愛你個老婆同呢 ...

有時一個人自己諗埋一邊,跟本可以十年都未必溝通到!

別墅

Suet813 發表於 13-7-11 00:14
我同你老婆一樣,同朋友食飯都係會成日讚人地啲老公,踩下自己老公,但係唔代表我真係覺得佢唔好喎〜 可能 ...

講就輕鬆,已經唔係讚唔讚嘅問題,直情係當面系落同數落,次次係咁就唔店。

首頁

尾頁

跳至