論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

嘩!又真係幾好,不過只做9日,路遙知馬力....
但我之前都有個好鍚我個小朋友,我相信佢真係喜歡小朋友,但去到後來,佢有d失控,好似當了我個小朋友係佢自己甘,用晒佢自己的方法去溙我個b,如我巳ready好bb去街衫,叫佢等我放工帶佢出黎,佢就唔著,著佢喜歡bb著的衫,我問佢佢話件衫濕左,之後有時我話想bb著這套衫,佢話唔好.
有時,我叫佢cook某d野比bb食,佢又唔cook,佢自己買d野返黎煲比佢食.
之後,有次bb入院,我想照顧佢,但佢c都要抱住佢唔肯放,最後bb話要佢,我唯有回家.但佢d中文&英文唔多好,dr問野佢又唔明.
唔知係我敏感or佢當了我小朋友是佢的,我d親友都係甘講,佢今年新年都有打比我bb.
所以唔知好定唔好.
原帖由 jezzyuen 於 10-4-14 10:40 發表
係呀...我真係好感動...做媽媽既, 見到姐姐真係出自愛心去錫自己仔女, 真係好開心....

佢喺廚房食反, 坐櫈仔, 我女走入去, 要一齊食, 佢讓張櫈比我個女坐..自己唔坐

...

男爵府

其實5個月都唔係好識認人,9個月倒,你就知佢一定係要工人唔要你,我地住埋一齊都係甘,況且你平日唔見添.
揾食嗎,無辦法.
不過,現在就黎3yr old. 我又換過工人,現加就更係跟dad & mam.因為我成日帶佢去街.
所以,你都係忍下就得..不過,現在有時姐姐接佢返學,9唔9我話帶佢,佢都話要姐姐,叫我返工揾錢比佢...
原帖由 mary0109mama 於 10-4-14 13:25 發表
我都係請左個好姐姐 .... 我第一次請工人, 只in左佢一個就請左佢, 佢對呀仔都好好 (5個月大), 呀仔成日要抱, 佢都唔會厭煩, 而佢同呀仔平日會向我呀媽到訓, 星期五晚我就接呀仔返自己屋過weekend, 有次佢話太太不如b ...

首頁

尾頁

跳至