跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我細仔今年都係報小一, 你小朋友讀邊間幼稚園呀?我細仔讀圓玄幼稚園...

公爵府

今日我已經拎左小一入學表, 我亦都問過班主任意見, 我一定係入黃建常...

公爵府

其實係幼稚園想知家長會點揀小學, 所以整份試填表, 等你地填左交番去, 佢地幫你填正本, 退回比家長簽, 咁樣幼稚園可以做統計...

公爵府

睇緊小學概欖, 官小都係收兩班, 咁大間校舍都係唔足生, 哎...

公爵府

填錯都可以去民政事務處拎份新既煩...

公爵府

咁靚既一間官校, 教局批得咁少班數, 好似有點浪費資源...

公爵府

小班教學都唔代表全活動教學, 好似我細仔班主任講如果全活動教學對佢既中學係好有深遠影響...

公爵府

MANFUN2010,

認同你講法, 小學真係為中學而鋪路...

您好嗎,

第一輪即9月25日起至10月唔記得幾多號, 係遞交一 間心儀津小或官小, 如果你已經獲直資學校錄取就唔可以參加第一輪自行揀小學...

原帖由 MANFUN2010 於 09-9-14 09:29 發表
其實我唔係好prefer全活動教學, 讀書始終係要坐定定先至入腦, 傳統教學都可以好輕鬆上課的, 並不是好多家長心目中所想, 一定是填鴨及大量抄寫功課.

小學基礎搞得好, 上到中學真係可以自動波, 唔駛點理架~

...

公爵府

昨日我細仔幼稚園派左好多小學章程, 花多眼亂, 我覺得蔡衍濤唔錯呀!

公爵府

OPEN-DAY 每間學校都會SHOW 最好既一面比大家睇, 出得場既更係精英, 我未必會以OPEN-DAY為最終選擇...

原帖由 和富大埔 於 09-9-15 23:37 發表
大家是否會睇完開放日, 先決定報邊間?
或是心中一早心中有數?>

首頁

尾頁

跳至