跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

今晚進入作戰狀態, 我而家要放鬆心情, 準備迎接今晚鬧仔...

公爵府

今日假期你地點過呀?係5係溫書溫書又溫書?

公爵府

輪到我匯報一下...

中寫9十幾 / 中默9十幾 / 英寫88 / 英默100 / 英聆好似FULL MARK(唔記得) / 數學84 / 常識9十幾 / 電腦5得記係5係FULL MARK / 普通話欠幾分FULL MARK / 音樂都好似有9十幾(淨係記得唱歌佔70%得58分) ...

最差竟然係中閱79分, 我一睇就知無用心做卷, 亞仔講曹老師話佢退步左, 哎...又一新低點

公爵府

我個仔今次常識課外題係全中...

第一題係 : 中國國家主席係邊個 ?
曾蔭權/胡錦濤/唐英年/溫家寶
第二題係 : 國寶係咩?
熊貓 / ? / ? / ?
第三題係 : 香港亂拋垃圾罰款幾多?
1000 / 1500 / ? / ?
第四題係 : 我唔記得左

公爵府

咁奇怪, 我都有問過樂兒係一個課程計算, 等我問多問樂兒先, 因為我知道其他學校都係join樂兒, 同樣課程同樣課數係價錢唔同...八到講你知

公爵府

我個仔話今日好開心呀, 好多姐姐哥哥同佢地玩, 仲有好多食物...

wnwong,

今日返到學校唔記我問一問, 問到講你知...

祝各位聖誕快樂, 2009年係學校再會...

公爵府

coby,

早晨呀!!!點解兩日都係睇唔到你update既post...?

公爵府

mj,

我地做父母更係為仔女揀到最好, 我地入得呢間學校更有好處先會放心仔女渡過六年既小學生涯, 我地有一班好熱心既家長,呢 個topic好多喜怒哀樂, 當中可以搵到你既答案...

公爵府

coby,

鍾意見到你個post, 我個仔又無咩特別喎, 都係一條"蛇"咁囉, 反而細仔大件事, 2號返學到而家都未有一日自己做哂功課, 每朝臨出門前先做, 激到我c下c下...

公爵府

好快又要買書, 你地係學校買OR出面買呀?

星期六家長日, 你地幾點呀?

mj,

唔好客氣!!!

公爵府

coby,

幾時既pm先?我都未知幾點鐘, 我同班主任講要最早既一個或最遲既一個, 知道講你知...

公爵府

coby,

你收5收到我reply比你, 謝謝你!!

公爵府

今日天氣極度寒冷, 見到小一著新款校褸, 我個仔話好想要, 今日要佢著羽絨, 佢話老師5比著其他顏色, 我話亞仔你咁遲先講我係邊度買件指定顏色...!!!

公爵府

我個仔ok喎, 你哥哥教得辛苦嗎?

唔記得同大家拜年, 恭喜發財, 小朋友身體健康, 學業進步, 家長們人人工開, 心想事成...

我今個新春超忙呀!!!未定過團拜, 今個星期五就要返學, 各位準備就緒未呀?

公爵府

我地做家長都覺得辛苦, 何況老師點會無有增無減既壓力, wks一班好好既老師...

原帖由 Heady 於 09-2-4 13:32 發表

我哥哥係到做左幾耐架喇...我諗佢模式已習慣...不過壓力就有增無減囉

公爵府

即係你都將為WKS家長一份子?

公爵府

宣小係聯和墟新校捨, 英文程度唔錯架, 當年我住粉嶺時, 都有想過入到大埔既小學, 粉嶺排名, 當中宣小都係頭幾志願, 每間學校都有壓力, 只有開頭為仔女打得好根基, 到高年班就會自動波, 你都會輕鬆d...

公爵府

我仔讀2年班呀...!!!

你所形容我有所印象...hehe!!!

公爵府

哎...

我個仔已經三日無返學, 流感高峰期你地要小心仔女既身體...

公爵府

fanny,

你而家睇唔睇到最update既 post呀?

首頁

尾頁

跳至