跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我已經叫亞仔溫書做練習, 小二既課程越來越深, 我就快頂5住...

HOW COME?

大家都要努力...

公爵府

hihi,

今日完左評估...大家放鬆下啦!!!

公爵府

我個仔都派左英文卷, 89分, 我都心滿意足...

錯得好搞笑囉, "sing"要加s, 我見佢寫第一次時有加"sings"&"singes", 最後寫"sing"就算, 我話我咪教你除they/we/i , he/she/人名要加"s"或"es", 我問佢點解你會擦左, 佢話加左"s & es"個字都唔似, 我咪擦左佢囉...

我話你後下面既answer都識得答, 有無覺得自己有點傻傻地呢?佢真係答我"係呀, 我真係傻左", 我當場"o"咀

公爵府

FANNY,

而家無問題嗱!!!

我就快要搬屋, 今個月好忙呢!!!

原帖由 mrs.so 於 07-9-16 21:26 發表
well done...

公爵府

記得帶口罩返學, 我已經預備一盒比亞仔放locker...

公爵府

又要準備作戰, 亞仔講今次大考會考小一同小二學過既知識, 好彩係亞仔自己講, 等佢知道知識係要累積...

而家同亞仔中默, 又要勞氣...

公爵府

我就快噴血, 明天英文, 亞仔仲係度笑嘻嘻玩緊...

公爵府

個衰仔包...我叫佢9點上床sleep, 居然十點都未瞓著...當場"丙"佢...

公爵府

6點幾放工打比亞仔, 問佢溫左數學未?佢話無溫, 我問佢六個鐘做咩黎?佢話玩...哎...我話佢浪費6個鐘時間, 利用6個鐘咩都溫哂啦, 佢話咁而家溫, 我無聲出, 剛回到家, 佢做緊練習, 而家應該係我開始噴血既時候...

公爵府

而家WKS開緊會, 商討對策...

公爵府

收到電話未呀?

我收到葉老師電話, lastday考試會順延至復課日...

下星期一1點半至3點半返去拎功課...

公爵府

我激到C下C下...

都唔知講咩好...

最好就係電腦100分中默100分/數學又係最弱得78分/英文81分/英默93分/中文兩份卷都係86分/音樂又一新低點83分...

我睇完卷之後真係好想"醒"巴佢, 我今次好嬲好唔開心...

嬲係佢考試期間無溫書, 佢既態度係是但求其, 都唔算差啫...

所以我沒收nds...

公爵府

大家緊唔緊張呀?

明天就派成績表, 我相信亞仔既成績係...:(

公爵府

係喎, 我忘記左明天買書...

公爵府

我書都未買呀!

好煩呀!

公爵府

大元村有間叫耀X(唔記得名)都有9折, 我打算月中先去買書...

公爵府

大家都係wks家長唔好客氣, 記得上黎匯報下齊唔齊書喎...

原帖由 nsxbobo 於 09-8-8 22:14 發表
等我過兩日都去睇下
唔該哂mrs.so先!

公爵府

今次業主迫遷~清屋大行動, 令我丟左好多大仔小一小二既worksheet之類既paper, 而書本既就比哂朋友, 朋友個仔今年wks小一, 唔會浪費, 我大仔d書都唔太舊...

公爵府

我無咩安排特備節目比兩個仔, 我已經進入瘋癲狀態, 下星期瘋癲高峰期, 希望9月你地見到我, 係正常...

原帖由 coby@ 於 09-8-9 12:46 發表

啊仔今年跟大x游泳會學,本身貪佢夠平,比佢去玩下,點知今年反而學得識

但都係啱啱學識........游到十幾廿下到啦

公爵府

咁好呀, 搵到咩心水盤呀, 我而家好頭痛, 18號搬要快手, 19號or20號已經七月節...

首頁

尾頁

跳至