跳至

首頁
34567...55

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

babycheuk,

我細仔編入一丁班, 明天見啦!

記得拎八達通, 水樽, 鉛筆, 擦膠, 間呎...

仲有無漏呢?

公爵府

babycheuk ,

我好羨慕你呀, 你仔一丙班三個老師都係好好架, 尤其陳老師同李主任, 陳老師係一個好細心既老師, 我大仔剛過小三就係陳老師教數學, 令我個仔數學科有好大進步, 李主任係我大仔小一時教視藝, 我仔好喜歡佢架...

我細仔今日問我呀, 點解李主任唔係佢教一丁班, HOW COME?!

公爵府

babycheuk,

5好擔心, WKS好快會令小朋友適應...

家長座談會一定要出席呀, 好多搞笑既話題你地會聽到, 係近距離與中英數老師接觸, 好機會了解小朋友上堂情況, 晚會一年有兩次架...

WKS係一間好踏實既學校, 真係唔喜歡賣弄廣告, 好多家長都會好似你咁, 對WKS唔熟悉, 現在你了解多左, 你可以放心...

記得校長講既重要日子呀, 828 / 930...

公爵府

比個心理準備你, 一二年班一定好開心, 但三年班老師無低年班既善良, WKS都有好多惡老師架...!

公爵府

早呀!

今日要返去睇編班呀!

我大仔四丙, 今年小四應該會係我仔入小學以來最開心既一年, 因為今年四丙有幾個佢死黨同一班, 開心爆呀!

我好擔心ISSAC返小一, 我已經訓練自理, 唔知係5係細仔既關係, 佢好似比大仔自理還差, 我打算放一套後備校服係學校, 以防萬一!

準備哂開學D野未呀, 你地買哂用品未呀?我仲未幫細仔買書呀, 點算...!

仲有, BABYCHEUK, 我經驗你最好買濕紙巾比小朋友放係學校用, 上完視覺藝術好有用, LUNCH都有用架, 我大仔話好好, 好方便...

公爵府

yoma1975,

小一體驗日~唔好意思呀, 你係5係指for幼稚園參觀既活動?

如是, wks每年會同幾間友好既幼稚園合作邀請家長/幼稚園學生於指定日期到wks參觀...

如果我地知道, 我地post上黎...

公爵府

剛剛醒起, 我唔記得同細仔影校服相...!

公爵府

BABY,

明天記得交飯單呀!

仲有記得拎水樽/小食/學生名牌/文具...

公爵府

今日SUMMER LAST DAY, 我就快脫離苦海, 但又進入 X 2 既勞氣, 希望我細仔乖乖地唔好似哥哥咁百厭!

大家執齊開學用品未呀?我既大王子仲未完成閱讀報告, 激C我...!

BABY,

有呢番熱誠,你要鼓勵佢, 要佢堅持落去, 唔好退減...

FANNY,

明天我地8點3係大埔墟M記食早餐, 你見字就到...

公爵府

BABYCHEUK,

我兩年前都係住粉嶺, 每朝帶亞仔返學之後返工, 都唔係太辛苦, 我自己就大埔長大, 而家返工係粉嶺, 所以我係大埔<-->北區來回

今朝我同細仔入學校, 仲同佢握手恭喜佢成為WKS小一學生, 佢好開心呀!昨晚已經同哥哥約定小息係小食部等, 我細仔完全對WKS唔陌生, 好快會適應小一生活...

今朝你仔仔幾點起身呀?有無緊張呢?

公爵府

MOMO,

你個女今朝M記早餐, 食唔哂, 我叫佢打包小息再食...

公爵府

哎呀!發燒...DAY ONE開學就發燒!

等我地比D正能量>>>>>>>>>>>>>>你仔仔, 等佢快點康復!

咁即係要下星期先開學, 5緊要你都要安慰下仔仔呀!

公爵府

未知佢有咩感受呀!

我係補習社代接兩個仔放學, 不過剛才佢打比我, 佢好似好開心咁!

我細仔好熟悉WKS, 佢無咩感覺, 可能平時接觸得多, 所以好似回歸感!

公爵府

BABY,

你知唔知你仔仔既學號幾多?知道, 你PM我, 我教你入內聯網, 你可以知道班主任需要物品...

原帖由 babycheuk 於 10-9-1 17:45 發表
咁佢好易適應, 起碼都有哥哥帶住有安全感.

知唔知視藝用品- 油粉彩,剪刀,白膠漿係咪要帶晒返學?定要等視藝果堂先有返去?

公爵府

嘩嘩嘩!!!

我見到細仔既家課冊寫10/9中默一課課文二課詞語, 嚇C我!

大仔仲未知幾時打到嚟!!!!

公爵府

你仔仔點呀, D正能量佢收5收到呀?

下星期一返到學嗎?

公爵府

yoma1975 ,

你早前問既小一體驗日, WKS係20/9會有幼稚園參觀, 本年既小一家長亦可出席, 你打去問問學校搵校長問問詳情!

公爵府

littlewhite_amy ,

唔好客氣!小事, 希望有機會你都成為wks一份子!

公爵府

babycheuk,

真係擔心, 退燒就好, 希望下星期一可以返學, 下星期開始正式教書

過去三日, 有好多通告要簽, 你下星期簽通告都簽到手軟...

你記得放五個口罩係仔仔書包, 而家每日都要帶住五個口罩, 你最好係萬寧買一筒筒既濕紙巾, 叫仔仔放係櫃用...

你打比班主任問下, 下星期一將書及作業放係詢問處, 叫職工幫手拎上去課室, 因為呢幾日我地都已經陸續交哂書同作業, 如果你一下子叫仔仔拎, 佢會好重, 點拎上二樓課室

公爵府

BABY,

陳老師真係好好架, 上年佢係五年班班主任, 亦係我大仔既數學老師, 我地好鍾意陳老師架, 陳老師令我大仔對數學產生興趣, 過去小一小二我大仔既數學都麻麻地, 但小三係陳老師教之後就有進步, 我大仔都好想陳老師今年有份教佢呀!

我都好想細仔讀一丙呀, 前兩日見到陳老師, 我話我想去佢個班添, 但唔可以轉班 !

首頁
34567...55

尾頁

跳至