自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實英國皇家音樂學院已經有多方面嘅安排,早兩個月已經公布新制嘅內容,可以請你的樂器老師慢慢同你解釋,唔需要太擔心佢話年尾就可以報名,到出年嘅時候,online exam唔洗再講分四五月,八至11月,因為佢講明唔會受地域同時間嘅限制,任何時間都可以upload條片上去,所以你覺得你而家準備好,隨時都可以錄影,只要預備多一首歌就得!

子爵府

其實真係唔使擔心,皇家音樂學院解釋得好清楚,亦都有好多資訊同內容提供俾大家參考,因為我全部係PDF檔案,好似Copy唔到過嚟,但大家有心應該上網可以搵到,入邊好details!其實新syllabus彈性大好多,反而你要諗吓錄影問題,以前入去考試唔理好醜,一take過搞掂,而家有得俾你無限錄影,喺限期前你可以無限上傳一個錄影檔案,新檔案會取替舊嗰個,咁你永遠都會覺得唔滿意又或者有改善嘅地方,可能你哋會錄好多次,其實又真係幾煎熬

子爵府

jaycee_mami 發表於 20-9-16 13:49
可以錄影,可以無限take,咁着數?

冇錯,你報名之後就會有個deadline俾你上傳檔案,喺deadline之前,你可以無限上傳, upload左之後就會取替之前嗰個,所以有好有唔好,平時面對面考試,你心口有個勇字,入去一次搞掂,但而家,永遠你都覺得唔滿意,又或者可以更好,就會好想錄多幾次,希望可以將最好嗰一take send上去

首頁

尾頁

跳至