親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+pigpig129+的帖子 長隆我去了四次都

原帖由 chrischeung 於 12-08-12 發表
回覆 pigpig129 的帖子

長隆我去了四次都好好玩,但價錢每次去都加價不少,實在覺得不值.
從圖片看,請問那裡設施會否頗殘舊?是否只可由水路搭船去?tks

大宅

回覆 pigpig129 的帖子

謝謝回覆!

但我指是由香港出發去順德, 有陸路去嗎? eg. 經深圳 . 只得水路坐船?要幾耐至到.

大宅

回覆 LuckyGirl 的帖子

中餐幾好味, 推介酸溜士豆絲, 排骨陳村粉,燒乳鴿, 蒸鮑魚($18一大只), 奇怪是果度所有碗碟全都是"硼"的. 我們冇mug 玩機動遊戲, 可能有介心.

本來只住一晚農家別墅 (agent話所有房full 哂), 後來打去前台想extend 一睌, 又比我們book 到水上套房, 打咗75折 (~HKD 1k 多d), 仲可以簽卡. 整體都算開心, 但再問下次再去好嗎?小朋友話一次夠啦, 老公話貴唔值, 我自己就滿意.

我們採陸路去,落馬洲過關>>乘深圳MTR到深圳北站>> 轉和諧號 到廣州北RMB $75, 小朋友half price, 再搭城軋去順德 RMB$9,全程小朋友反而最like /enjoy 係坐火車. 大6火車+station 好靚, 現代化. 頭等, 普通卞, 企位試暈哂, 感覺良好, 不過排隊買人工票較耐.

大宅

回覆:coldmilktea 的帖子

坐和諧號深圳到廣州只須30分鐘,城軌到順德只須7-8分鐘,轉的士入農莊少於5分鐘,跳標收人民幣9元。我估男孩子會喜歡坐火車!

首頁

尾頁

跳至