親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 QtieBB 於 10-5-18 01:43 發表
來緊22日帶埋23個月囝囝去東京玩5日.有些問題想請教各位.
* 囝囝食日本奶粉,用日本尿片,所以我唔想帶太多呢些日用品,我地會住池袋大都會酒店,請問附近有無超級市場可買到奶粉和片片俾阿囝用啊?超級市場幾點close?
* ...

你可以去東池袋個Sunshine City商場,底層有玩具反斗城,全部有齊你要的東西。

兩間都有唔同特色,如你去麵包館,去西松屋!你由車站行去麵包館會經過的!

響大黑屋買票,記住睇個到期日呀!去disney多數搭火車去,巴士真係唔知,不過我擔心會塞車!

你自已可以試下search路線
http://transit.map.yahoo.co.jp/

你可以參考下,你去的地方,呢度都有
http://hk.myblog.yahoo.com/twins312mama/index?l=f&id=6&page=2

大宅

原帖由 QtieBB 於 10-5-18 23:19 發表
唔該咁多位既回覆啊~!
*原來玩具反斗城有晒我要既野啊,咁我可以帶少d野去啦.
*請問池袋24hrs營業既西田超市係邊度啊?
*咁我可能只去西松屋啦,因為想留返一日俾自己和爹地去行下新宿啊. ...

位置響SUNSHINE CITY商場隔離,但我唔知點講你知,或者你去到再問人!
www.seiyu.co.jp

大宅

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-19 23:37 發表
請問錦系町 akachan,係池袋點搭車去?
可唔可以分享下?

http://transit.map.yahoo.co.jp/search/result?from=%E6%B1%A0%E8%A2%8B&to=%E9%8C%A6%E7%B3%B8%E7%94%BA&via=&shin=1&ex=1&al=1&hb=1&lb=1&sr=1&ym=201005&d=20&hh=10&m1=0&m2=9&type=1&ws=2&s=0&ost=0&ei=utf-8&x=51&y=24&kw=%E9%8C%A6%E7%B3%B8%E7%94%BA
你可以跟呢個,半個鐘左右就到!

大宅

原帖由 QtieBB 於 10-5-19 22:55 發表
唔該晒~!我plan左以下行程,請問各位ok嗎?邊d地方可以再加行程.

day 1 - 9:30機香港飛池袋.跟住去sunshine city附近玩,食和shopping

day 2 - a.m.錦系町 akachan shopping
p.m. 新宿 shopping

day 3 - ...

同小朋友友去,行程輕輕鬆鬆,大家唔洗辛苦!

大宅

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-20 00:42 發表
thanks~

請問如果我早上想去Hello kitty land / 麵包超人館 之後先去錦系町 akachan/東京鐵塔, 應該點安排?

hello kitty / 錦系町 akachan/東京鐵塔?
麵包超人館/錦系町 akachan/東京鐵塔?
鐵塔係咪夜晚去呀

...

大宅

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-20 21:29 發表
下午/黃昏去

晚上怕會難影得靚

我擔心你唔夠時間,行程跟你果次序都ok!不過去得橫濱麵包館,點解唔行下呢頭,好似好浪費時間,同埋你入到去,都難會行番出泥,因你會不停影相!

大宅

原帖由 QtieBB 於 10-5-20 17:57 發表
....我只係怕自己無咩時間shopping,睇下邊度可以加下行程.....不過又驚囝囝和爹地會悶爆 .我一買起野上來就好顛架啦.上次和朋友係新宿激戰左兩日半都唔夠喉啊.....

...

同住小朋友去,都好難shopping!

首頁

尾頁

跳至