跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 麥兜MaMa 於 10-2-26 01:16 發表

笑都好過我只豬眼訓到O哂咀, 同喊呀.
我地扮哂monkey先有D笑既相.
全家幅全部眼光光,O哂咀, 累到訓著.
令我有D內疚, 唔敢短期再捉佢影. ...

麥兜算多表情啦,我肥囡每個造型得一個表情仲係同一角度.5張groip埋一張都得,有d直頭可以重叠.

男爵府

今日下午覺時發現

以後除左驚"富"被/被蓋口鼻同嘔奶外,又驚多樣...

男爵府

原帖由 keio 於 10-3-2 00:15 發表
今日工人同我講, 蕎蕎而家晚上都係咁樣訓呀....真係擔心佢會焗親

晚上都係咁就驚d wor..晏覺時間短而且成日有人睇住,但係夜晚個個訓晒,唔知趴幾耐;不如買果d防止轉身的枕頭俾佢啦(不過我都唔知有無用)...

p.s. 其實果日我都即時將囡囡轉返側訓.

男爵府

原帖由 keio 於 10-3-3 17:49 發表
Pampers 特級棉柔 vs Pampers 超薄乾爽

想請問下2者有咩分別呢? 你地又覺得邊隻好用d呢?

i think 特級棉柔 is much better. its absorb ability is better and faster than 超薄.
when my bb used 超薄(s)(gifts from friends), patpat easy to get red; so changed to use 特級棉柔 onwards until now

男爵府

講開食野, 我見你地真係好小心呀.好媽媽.
我係非常懶既媽媽,我食乜佢都有份食, 夜晚食飯佢都有個位架,
豆腐, 節瓜,冬瓜, 蘿蔔, 薯仔, 蛋, 蕃茄, 菜芯, ...etc佢都食過架啦.呀, 連我唔食既苦瓜佢都食wor.
零食就有雪糕, 乳酪, 唓喱, 餅乾, 朱古力, etc.
基本上唔油膩既都會俾佢試, 當然佢只可以食一至兩啖
最好笑佢飲可樂, 因為凍同"拿"喉, 佢一啜到就吐返出黎.

男爵府

原帖由 koyuki 於 10-3-11 00:58 發表
係啦!都唔知點解D男人一日到黑都話好攰成日要瞓覺又唔幫吓手…

yes, yes, "D男人一日到黑都話好攰成日要瞓覺又唔幫吓手" 我都要返工, 我夠好累啦!唔通唔駛理個囡咩!!!! 講起就嬲

男爵府

原帖由 nic_bb 於 10-3-17 13:08 發表

係啦,唯有係咁...好彩佢宜家都幾鍾意食嘢,希望快啲肥返啦,
下個月尾book咗第一次去studio影相,希望趕得切肥返少少,唔會影得太醜怪啦^^

唔會醜怪啦,每個b都有自己可愛同得意既地方.實好睇

男爵府

原帖由 Chingchingming 於 10-3-18 00:28 發表
BB未夠一歲之前真係唔好俾橙她食呀!對她們唔好的!

y not orange? 怕咳?
my baby sometimes eats some since 6months...so far no bad things happen(touch wood)...

男爵府

原帖由 keio 於 10-3-20 00:13 發表
我之前做左傻事就係俾隻手指佢咬,點知佢真係好大力咁咬實我唔放,雖然佢流血,但係就痛到我即刻標眼淚同個紅印(瘀血)要2日先過 

y 佢流血?? 我都做過, 不過囡唔太鍾意, 佢鍾意咬我d肉多d; 手指太硬! 我成日有bb"咖哩雞"...

男爵府

原帖由 cat-ee 於 10-3-20 00:41 發表
我BB過多幾日就10個月啦 ,但都未見出牙仔....你地D BB係未出晒架啦????mouth:mouth:" />

我囡下星期五9個月, 又係一隻牙都未有...只係見到有d白點...

男爵府

去左花卉展啦. 媽咪最鍾意呢幾張. 同大家share下.

今日好熱同好晒呀! 好彩無晒親我幼嫩既肌膚乍;唔係媽咪又俾婆婆鬧架啦!大家有無去呀?媽咪想幫我搵朋友仔, 不過佢無個都唔記得...
(媽咪:最多下次一歲生日會我幫你同晒所有bb影相lor;全靠我幫你夾個夾仔同著裙仔至似番個女仔乍)

男爵府

原帖由 Amo 於 10-3-23 12:08 發表
昨晚勁累, 訓得太" lum ", 突然扎醒, 在我張床唔見咗個女, 以為她咗跌落地,地下又唔見, 原來 "look " 咗去8吋下的窗台,扒係到訓緊, 嚇死我......
好彩無事, 今晚要小心d 了...

...

真驚險呀..小心小心

男爵府

原帖由 koyuki 於 10-4-11 03:27 發表
有冇媽媽有興趣買哩個多功能學習桌呀?我打算响淘寶買,睇吓有冇人一齊買就可以平D運費,不過只會幫約3-4個媽媽訂,先到先得,荃灣交收,因為都2KG多D一個,訂太多一來屋企冇位放,二來體積太大就會用體積計算運費就會變咗好貴。我朋 ...

我响fb留msg想訂呀. thx

男爵府

兒童藥物知識
http://www.pharmacy.cuhk.edu.hk/kidmed/pharm/

男爵府

原帖由 Yankii 於 10-4-22 12:40 發表
終於帶左be豬去studio影相,不過仲未有final version, 暫時只有photo index, resolution 好細,有d朦,upload左幾張俾大家睇住先啦!!! :>
http://hk.myblog.yahoo.com/kittyyiu08/article?new=1&mid=320 ...

影得好好呀! 你隻豬仔個樣有d似我豬女囡wor..

男爵府

原帖由 thousandbear 於 10-4-24 04:35 發表
A.LAM 今日 10 個月 LA...YET

身體健康! 快高長大!

男爵府

原帖由 Yankii 於 10-4-22 15:11 發表
係咩?哈哈哈,你會唔會去funfun生日會呀,佢地可以相認喎.. 我be豬6月28日,你囡囡大d定細d?

好呀,我去架.mark低你bk name先...
囡囡本來都係628架(預產期),我好鍾意628架,好意頭麻;不過最後626!大你囝囝2日.
囡囡7m時影.http://www.facebook.com/profile.php?id=665090381&ref=profile#!/album.php?aid=144533&id=665090381&op=6
c6睇你囝囝d相都話有d角度好似.

男爵府

原帖由 thousandbear 於 10-4-26 04:55 發表
蓓蔚 MAMA 介紹了以下的 CAFE,下午茶時間,毎位80蚊,仲有120蚊既, 好似幾好呀....我係度諗緊有咩場搞 A.LAM 的 BIRTHDAY PARTY...
http://cafe.up4food.com/station3

this place O wor!

男爵府

原帖由 麥兜MaMa 於 10-4-29 23:20 發表
小兜豬今日1st running nose. E+ 未係好嚴重, 仲會玩&訓.

我凝凝豬都第一次病啦.退左燒, but仲係嘔.唔知點算好y_y

男爵府

原帖由 麥兜MaMa 於 10-5-6 01:02 發表

凝凝好番未

佢就好返好多啦, 你bb ok嗎?

首頁

尾頁

跳至