跳至

首頁

尾頁

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

1516中, 去完幾間小開放日後, 覺得粉神真的不錯, 但講座中好似冇提過收生情況....
我地得15分, 請問有冇小朋友15分入到? 當然自行預左唔中,到大抽獎時填第一又唔中的話,
扣門機會? 一定要111?
有冇過來人可以分享一下經驗?
唔該各位.

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

nillnill 發表於 15-9-14 12:36
之前已經提過,神小自行階段20分都要抽籤,15分幾乎無可能。因為神小自行接受基督教受洗證明有5分,神召會 ...
好多謝你回覆, 神小得100個位,真係機會渺茫, 但又覺得校長同老師都好有心去照顧到每一個學生...學校的理念也很清晰.
本來想報于小的, 但又似乎唔太適合阿仔, 所以好矛盾, 好難決定.
謝謝你先.

伯爵府

引用:我上年係過來人,小朋友讀神幼,拎住20分去

原帖由 stoc15 於 15-09-15 發表
我上年係過來人,小朋友讀神幼,拎住20分去神小落空,有同學仔20分入到,到抽獎派番第一志願神小

...
當20分嘅人多,就要抽籤,抽唔中真係好唔好彩。
好在大抽獎入到,真係好彩

伯爵府

引用:其實15分自行選基督教學校基本是陪跑,只有

原帖由 譚師奶 於 15-09-15 發表
其實15分自行選基督教學校基本是陪跑,只有博大抽獎,同叩門時有誠意分

...
同意

伯爵府

引用:Quote:原帖由 fyyjott 於 15-09-14 發表151

原帖由 KenjiMaMa 於 15-09-17 發表
我同你一樣,你小朋友讀緊邊間幼稚園?
何袁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 fyyjott 於 15-09-18 發表何

原帖由 KenjiMaMa 於 15-09-18 發表
我依家怕111都唔收,會唔會揀邊間111機會大d,又程度冇咁深活動教學,可以提議下?

...
我應該唔報神小啦,機會太微,博唔過
活動教學好似上水多D,但唔係我地區,唔會考慮
教會學校如果無宗教分,第一輪都係陪跑,博大抽獎
暫時睇唔到邊間111機會大

伯爵府

引用:有去上水學校開放日嗎?有幾間無宗教,近似

原帖由 happyslo 於 15-09-18 發表
有去上水學校開放日嗎?有幾間無宗教,近似活動教學,校長都提到往年15分自行派位係有得抽,住粉嶺的,如自 ...
沒有去,粉嶺的也去不完
馬小嗎?上年去好似沒有提及

伯爵府

引用:馬小同港九叩門是計分,越多1越多分

原帖由 happyslo 於 15-09-18 發表
馬小同港九叩門是計分,越多1越多分
甘一定唔夠上水學生爭

首頁

尾頁

跳至