跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

Re: ~~九龍塘媽媽會 - Part II~~

babytang
其實比BB讀pre-nursery好唔好?

我覺得好

CCKG K2先入得架, 多收ST.CAT學生, 好似話入左CCKG=入左男拔, 因為男拔多收CCKG學生
ARIC依家番緊樂基, 我覺得都OKAY, 一班有2個老師, 一中文(廣東話/國語), 一英文, 不過佢9月會去培正讀K1下午班
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

babytang,

我怕我連cckg都入唔到呀
最主要係我老公鍾意培正, 因為佢嚮培正讀過小學, 所以想個囝都入去培正讀書囉,
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

BoBo1

ywca(又一村)在又一村會所後面, 神學會學校同埋(兒童院)中間有條好短嘅路, 行上去轉左就係喇,

babytang

你係唔係番星期6呀, 我囝囝嚮果度番星期6畫畫班, 不過今個星期係最後一堂, 唔知佢地會唔會再有呢一類課程, 因為學校只係借出地方,

男爵府

HelenPoPo,

如果佢健健康康就由佢囉, 依家夏天, 可能流多左汗, 比多d水佢飲呀

男爵府

jamesmama,

咁好呀, 多謝曬先, 咁係唔係買時講出你電話no.就得喇

男爵府

helenpopo, jamesmama,

你地依家無事麻, 以前餵aric食野, 我多數都會都會食埋一份, 呢排少左, 我諗要keep住食先得囉,

男爵府

jamesmama,

有無正露丸呀, 食左會好d架,

男爵府

HelenPoPo,

個bb咁快咁大個喇 :wink: 你話時間話得幾咁快, 如果唔係見到bb生長得咁快, 仲以為時間停左添
我想問下個bb食人奶定奶粉呀, 如果食奶粉咁食幾多安呀, 格幾耐依一次呀, 因為我細路剛出世10日個bb女, 唔多like飲奶奶, 成日都

男爵府

jamesmama,

無樹就好囉 係喎, 你搬去邊樹呀?
如果6月尾我仲嚮香港就一齊出黎喇, 因為我地諗住去美國玩, 但未知會否成事, 機票仲未book呀

helenpopo,

我好多嘢都忘記左喇, 自從生完aric後就得左一個病------->>老人痴呆, 見忘症.... :-( :-( :-(

食buffet去尖沙咀美麗莘商場todai, 我上個星期6 lunch去食過, $128好平呀, 最緊要係6歲以下小朋友免費呀, 其他地方3歲就要比$$$喇

男爵府

25 June - Toadai Lunch
==============
1. Jamesmama
2. YuYung+Aric (報定名先, 可以嗎?)
3.
4.
5.
6.

男爵府

Jamesmama,

估唔到 Jamesmama一搬走, 我地就沈得咁緊要 :-(

男爵府

Jamesmama,

你搬左未呀

男爵府

babytang,

唔曬呀, d藥可以留做平安藥, 唔好丟左佢呀,

Jamesmama

你身體又唔好, 又咁忙, 有時間就休息多d喇,

helenpopo

依家jamesmama搬左, 我地無左一個咁好嘅聚會地方, 我諗要去又一城囉

男爵府

heiheikeikei,

嘩!!好忙喎, 近排都好多人病呀, 有無買維他命c飲呀

男爵府

我都係同老爺奶奶住架, 我覺得佢地ok喇, 老爺要番工, 好少見, 朝早叫早上, 晚黑講早頭果隻, 奶奶就主持大局係屋企嘅ceo, 剛剛嫁入時比較難適應, 依家無問題囉

男爵府

大家知唔知呢頭有無保母車去何文田d學校呀? 我想搵保母車資料呀, 唔該

男爵府

helenPOPO

我朋友個囝將會在何文田番k1, 佢地學校有提供, 不過就要好早上車, 所以佢想搵一架保母車, 希望d時間可以係啱啱好嘅 :wink:

男爵府

HelenPoPo,

唔該曬呀, 我朋友都搵到一間保母車, 但要成$980蚊一個月呀, 好似好貴咁

原來呢個月26日係我老爺生日, 我來唔到呀 :-|

男爵府

tracycck,

係係唔係去又一村果間ywca呀, 我囝試過去果度上畫畫班, 幾好架, 校園新同埋好乾淨架, 個個星期6都見d姨媽洗嘢架

男爵府

tracycck,

我自己覺得唔錯, 佢地學校雖然唔大, 但學生就少d, 發覺無教aric果d老師都識叫佢個名, 同埋1中(普通話/廣東話)1英(一定係外國人), 如果唔係老公話要去培正, 我都唔會轉校, 我囝讀中英班, 佢個班主任勁好人, 好人愛心,
依家aric讀果班係叫playgroup(bb班), 2歲就可以讀喇, 如果你想去讀呢間, 依家可以打電話2338, 6336 去問下喇, 不過報名要收費$30蚊, 依家有無改就唔知喇, 係無得退番架,
aric依家唱好多國語歌, 我得意架,

首頁
12345...16

尾頁

跳至