跳至

首頁

尾頁

複式洋房

終於有人問啦!我之前唔見有人問以為無,我個係囝囝,得閒可以交流下.你個b識坐&爬未呀?

複式洋房

同囝囝same same啦.(我見其他媽咪d BB坐得穏&識爬,体体下係五月頭出生.)係呀入後波好攪笑,呀囝雙手可以push up自己個身,坐就個身都唔直,重出左2隻牙仔.
呀囝識(手細)give me five, bye bye & 我講kiss媽咪,佢真係錫過黎(我開心到爆),得閒要教下d BB,佢哋真係識.

複式洋房

我呀b 4個月就出左2隻牙,現在7個月出緊2隻,都係牙癢癢成日要咬野,可能個個bb 情況唔同.

愈來愈瘦, 又冇精神,都幾擔心.
希望你囡囡吽完出牙仔,快d無事啦!

複式洋房

囡囡係痴身d, 我妹個女一樣,我話佢唔好成日抱個女啦習慣晒,佢話到呀b識行識走時就,呀b到時就會講"唔比拖".(因佢大囝細個時都係禁)
多2年!!!

我b囝sleep & drink mike/eat粥 十次有9次一定要姐姐,ok啦囝囝都鍾意同我玩.

複式洋房

原帖由 sandra28 於 08-12-27 23:57 發表
同一日出世既囡囡/囝囝同同一日出世既囡囡/囝囝性格會唔會似嫁呢 ?

唔多唔少可能都有d似,都係雙子座.

複式洋房

to:sandra28
上次去健康院有17.8lbs, 出世3.09kg
你都幾勁有8安人奶,我比人奶到呀囝5個幾月就自動收奶.

bb eating schedule

7:00 am : 5-7oz milk
10:30 am : porridge 8-9spoon
2:30 pm : 4oz milk
5:30 pm : porridge 6-8spoon
9:30 pm : 5-7oz milk
3:00 am : 5-7oz milk
tea time (apple,banana,pear,papaya)

to : cindyb

我囝都係細碼bb,佢唔係好鍾意飲奶大多數5oz,有時要分2次飲,所以我無刻意同佢界夜奶,喊就比.
唔鍾意訓覺&夜訓&成日喊的bb都唔生肉.我呀囝都佔左2樣.

複式洋房

我都有add我啦 -- [email protected]

原帖由 Idaso82 於 09-2-13 00:40 發表
我有face [email protected]

複式洋房

回覆 # 的文章

hi all,

5月27日的bb 好嗎! 妳地亞b爬得好叻未.
我eason仔個肚重貼住個地下爬, 爬都未學好,就成日都要企&要人扶住開步行.樣樣都學到半桶水!!!!!!(我就想學好爬先)
妳哋bb近況如何?

複式洋房

回覆 # 的文章

亞仔出左8隻牙,出牙會忟d.
不過佢而家出完晒,都係晚上成日喊瞓唔淋,抱又喊放底又喊,好難攪.

複式洋房

妳就好啦,亞囝重未脫離呀! 妳點教?

原帖由 sandra28 於 09-3-21 00:32 發表
呀囡呢個星期終於脫離"冷"地行列啦, 終於識爬爬啦 ! 但成日叫佢爬黎我到都唔係次次成功 ! 企都仲要"苯" 住d野/揾人扶先企得穩 ! 但佢嘗試自己抓住d野想自己企 !
到今日為止都仲未出到一隻牙仔 ! ...

複式洋房

亞囝eason大進步,可做到一套完整動作(訓-爬/坐-扶住企起身)yeah好開心. 哈!可能你們亞b一早做到啦.

係呢27號既bb,你們有無參加5月1日既生日會呀?

複式洋房

hi,
我哋到時相認下, 重有ida呀.

原帖由 boscomama 於 09-4-16 20:45 發表
有參加5月1日既生日會呀!

複式洋房

恭喜妳!我都係全職媽媽....我都好enjoy湊仔....始終可以多d時間陪bb.

亞囝生日"林緊"因係平日, 可能農曆(sunday)係屋企攪party.

原帖由 vicky0906 於 09-4-25 12:01 發表
HI
咁多位5月27媽媽,你的打算點幫BB做生日,除左參加5月1號架PARTY之外.
你的有幾多位是屠全職媽媽架!

我下個月就轉全職媽媽囉!
小朋友真係好快大,咁就1嵗人仔啦! ...

首頁

尾頁

跳至