跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hi hi

複式洋房

pm 咗俾您 la
26/6/09 thx.

原帖由 dumbo0620 於 09-10-28 23:17 發表
請問你地收到日歷紙未呀?我已經寄出哂啦!而家重有以下舊日歷紙,如有ma ma想要請pm我啦!
27/6/0 ...

複式洋房

yi....anson....大個好多喎

原帖由 adayy 於 09-10-29 05:48 發表
作者: Gary Ezzo, Robert Bucknam  譯者:林慧貞 出版:中國學園傳道會 系列:從0歲開始 出版日期:1999/05 頁數:173 ISBN-10:9578972210ISBN-13:9789578972216書 ...

複式洋房

其實盒面都有教,只需要用清水和布清潔就得!

原帖由 Fabulousmama 於 09-10-29 11:55 發表
Hi Ada, please be careful in cleaning Sophie the Giraffe, yesterday my mum used Alcohol swab to clean its surface, the spots (colour) are removed because the spots are painted by "food paints".

複式洋房

個樣都大個咗嗱....heeee....最難得就係重keep住個髮型....so cute!!!!

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-10-29 13:00 發表
http://forum.baby-kingdom.com/

複式洋房

heeee 衰豬隻手又.......

複式洋房

Anson mama / 譚譚珠珠 / 雯雯媽媽 / Fabulousmama /

thank you so much!!!!!
真係好不容易!!!

原帖由 Fabulousmama 於 09-11-2 16:21 發表
監於我們要考慮場地安全 (例如地方夠唔夠大, 有冇足夠空間俾BB活動)及出席人數等, 原暫定 佐敦 YC Café 作為會場的計劃可能有變。

現在我們計劃如下:

1. 雯雯媽媽會到其他地方先視察環境之後再作決定。 此兩日已 ...

複式洋房

hahah..... take care!!!!!
wishes u all the best

原帖由 adayy 於 09-11-3 12:52 發表
anson is in the hospital

複式洋房

pm 咗email add 俾您 la

原帖由 雯雯媽媽 於 09-11-3 18:28 發表
各位媽媽:
我們而家決定與bb care合作舉行之bb半歲生日會,
而家要大家首先合作嘅係 ~ 請麻煩各位媽咪盡快pm
你哋個private email address 給我或Fabulousmama ,
因為我們都會以報名形式向bb care報名,而這個活動
亦 ...

複式洋房

分別在預繳09/10可以扣返...即交少d lor...heee
我一收到就applied la....pls go ahead la

原帖由 菜菜子媽媽 於 09-11-5 12:54 發表
下年先報返得唔得既le?
有冇分別?

複式洋房

我右side一早收奶咁....得早一餐俾到bb...之後都只可食2-4mins....就叫...無奶....只好每次俾左side bb 食....
早2日...到健康院打2針....個人又急起上嚟....又緊張bb發燒...又令自己無嘜奶....連左side 都係咁....唯有即刻沖奶粉
我都怕要提早收揼(揼奶)....lu

原帖由 雯雯媽媽 於 09-11-5 13:37 發表
你就好啦,仲夠食,我呢排愈泵愈少啦...

複式洋房

嘩!!好攪笑....3個男仔您眼望我眼....
您哋係唔係約埋一齊join course gar!!!!

原帖由 SS+s 於 09-11-10 13:18 發表
沚桓、軒軒、諾諾三個齊去揼骨

星期日三個男仔去左bbcare massage,雖然個日冇囡識,好dry,但佢地都有傾有講呀!

?ib____ ...

複式洋房

真係好似好識睇喎!!!
叻叻!!!

原帖由 sweetheartchloe 於 09-11-10 23:05 發表
我個 B 今日學睇書!

複式洋房

我都勁食"堅果"類,但無諗過bb會敏感!!!
如果您bb容易敏感,日後每次餵"新食物"記緊一小淡....睇吓佢有無不良反應先....再試...
好似"瑪麗醫院"有得做敏感測試....您可以問吓您家庭醫生詳情!!!

原帖由 CacaBebe 於 09-11-25 15:37 發表
哈哈, 本來轉咗全人奶之後好好多, 不過有一次我唔覺意食咗一粒果仁&飲咗一碗好辣既薑茶, 咁就出事喇, 阿b全身起粒粒, 即刻同佢睇醫生, 醫生問我48小時之內食過d乜, 叫我注意飲食, 我到而家都唔知阿b對邊樣野敏感... ...

複式洋房

& me...tokwawan

原帖由 siucandy 於 10-1-1 18:33 發表
好呀,預埋我,我住鑽石山.....

複式洋房

我呀be足四個月就識用bb坐厠!! 但開始食粥(Jan2010)之後.....可能變硬咗和多咗....佢間中都young起身、唔坐...知佢有...但佢"勁"哭唔坐....轉頭係片屙(在家);出街就好似知醜咁...umum ...聲...但忍囉....忍唔到就跟個"脾"屙咗一少少點!! 真係激死!!! 我咪同be講道理... 唔好"勁"哭嗱、無就起身...咁咪唔屙囉。吓、好似好合作...work ga!!!
哈哈...最後今日又俾佢騙咗tim!!!!! ....轉頭係片屙...點算好呢......

原帖由 thousandbear 於 10-1-29 03:58 發表
我囡囡成日等我換完條片,轉頭就屙 poo poo 比我, 又要我換片, 我對住個囡說: 片片好貴的....佢就哈哈哈....死味
看到你寫要訓練...好等我試下訓練下佢先...

...

複式洋房

係mother care買,唔記得幾多錢嗱(幾十蚊?);最方便係唔需洗佢個厠所、用膠袋ok!!

而且,bb大少少可以放向成人厠所用返;又可以帶出街(旅行、2日一夜)
Potettle Plus's toilet training 廁板 / 旅行廁所

複式洋房

係唔係剛瞓醒呢,臉豬"紅噹噹";日本仔做型、和"露點"兩個做型都非常kawaii...le

原帖由 雯雯媽媽 於 10-1-30 23:31 發表
今日我都帶左政政去my baby face影左呀!
不過衰仔唔多合作,欠缺笑容!
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=513837&folderid=3083997&u=0&mfid=193634

複式洋房

請問各位報"幼潛"mamaS
報咗都要抽、咁您哋幾時報ga?咁早報好or遲d(close to deadline/cutoff)好呢???

好似係June 2010又開班,我諗跟報平日tst。

Pls comments。。。。。。。thx

複式洋房

揾您家姐幫下手嗱!!! takecare!!!

原帖由 kc1016 於 10-2-19 19:34 發表
大仔又"柯"又嘔, 我自己又有少少唔舒服, take care 2件真係"不行".

首頁

尾頁

跳至