跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 mmak 於 4/7/07 02:15 PM 發表
all,

入o黎 chat 喇.... :loveliness:

聽你話, 入嚟 chat 但我又冇野講喎, 你話我係咪好傻呢.

男爵府

原文章由 Icycream 於 4/7/07 05:30 PM 發表

靚太,

你唔傻. 不過好少見你咁積極啫

icycream & xanthe
我都係見人丁單薄, 幫下 mmak 咋.

男爵府

原文章由 Cindy媽咪 於 5/7/07 02:00 PM 發表
我又黎 "湊" 下熱鬧先...

Cindy媽咪

好似好耐冇嘜同你傾計啦.

男爵府

原文章由 Cindy媽咪 於 5/7/07 06:11 PM 發表
靚太 ShanShan,

係ar...真係好耐無同你傾計啦....好掛住你同其他 mami ar...

我仲係好忙...返工時間好難上黎 chat :-(

Cindy 媽咪, oic, 但你唔好只係掛住做野, 要 relax also +, take care 呢, my friend. :mrgreen:

男爵府

原文章由 懿琳媽媽 於 10/7/07 11:25 AM 發表
mmak & icycream,

係丫!寶寶金水ok架!
我早2個月已經開始俾佢地2姊妹沖涼時用.用後發覺珩珩d熱痱都好快謝,而且這2個月2姊妹都冇俾蚊咬過tim.我仲用埋花露水噴床同車仔丫!

講漏了!!我買金水時冇buy 1 get ...

我都有 friend 話過呢隻掂.

好! 等我又去買支 try try 先. thanks!

男爵府

原文章由 dorismama 於 16/8/07 11:29 PM 發表
mmak,
agreed!兩樣野都唔錯, Macy對鞋幾乎日日穿的, 著了成年d皮冇脫皮情況:mrgreen:

dorismama
咁好? 咁我下次要買比妹妹著啦. 佢著鞋好粗+, 鞋頭 d leather 一定"luck"+呢.

男爵府

原文章由 mmak 於 28/8/07 12:43 PM 發表
xanthe & shanshan,

Kids BUSTER d 手工 都 ok ...
我買過 "Frog" (d 人話 好), 好軟幾舒服 但款就麻麻... 手工一般..

kids BUSTER 就靚好多了, 試下喇... 百幾蚊 抵著嘛

...

mmak
唔該哂, 返屋企一check, 原來今年就係買呢個 brand 比 Natalie著返學啦.

babydoris
Katrina 同你兩個小朋友一樣, 又係"腳仔都厚肉", 睇怕下年真係要買对比佢 try 下啦. Thank you.

男爵府

原文章由 mmak 於 31/10/07 09:20 AM 發表
dorismama,

有心... 多謝....
佢過2日可出院了, 佢情況本來唔多樂觀... 佢算好叻...
我地仲諗住 偷運 zoe 入去 睇下佢, 佢好卦住 麻麻 ...

mmak
咁佢真係好叻喎. Hope she is ok.

男爵府

原文章由 CandyBB 於 31/10/07 05:27 PM 發表
mmak,
唔知講嘜好 ..... 聽完您講我都

mmak
我都係, 已經有 d 眼濕濕啦. :cry:

agree, 你已經 handle 得好好+啦.

男爵府

原文章由 Icycream 於 31/10/07 10:39 PM 發表
mmak,

你好勇敢 至親既生離死別係最最最難過既. 我唔敢想像若我雙親/99過身. 我如何去面對去克服. 真係好困難. 那種心痛不能用言語形容. 不過有心理準備總好過突然間. ...

icycream
我都唔敢諗呀. touch wood, 我個兩老都好叻下+, 身體好好, 依家重係4圖去旅行, enjoy life.

我只係 worry 我既 99 同 62, 佢兩個对腳都唔太好.

男爵府

分體式冷氣機

各位姊妹
我要接 aircon, 由依家既 window 機轉用分體式, 有冇咩 brand 同 shop 好介紹呀, 唔該?

男爵府

原文章由 ShanShan 於 9/7/08 02:39 PM 發表
各位姊妹
我要接 aircon, 由依家既 window 機轉用分體式, 有冇咩 brand 同 shop 好介紹呀, 唔該?

sorry, 係我要換 aircon, 唔係接, 唔好意思.

男爵府

原文章由 臻臻媽咪 於 9/7/08 11:35 PM 發表
Shan Shan,

千祈唔好買Carrier, 否則痛苦無比, 間中壞下, 仲有時漏水, 氣死!

臻臻媽咪
嘩! 多謝你既提醒, feel sorry for you.

男爵府

原文章由 KAHOBB 於 10/7/08 09:24 AM 發表
shanshan

6月尾我樓下商場電器roadshow, 我都換咗部日立1匹搖控 for 睡房,夠靜夠泠唔錯 ($2820, FORTRESS 賣到$39XX!!) 我唔知分體式咩 brand 好, 我就見多人裝三菱, 我最想講係佢地裝機裝得認真, 我有A/C 石窗臺, ...

KAHOBB
Many thanks, 我哋用唔到日立呀, 因為我哋要買窗口式分體機呀, 日立係冇做+. Too bad. 但我都會打去問下其他價錢, 唔該哂.

男爵府

原文章由 babydoris 於 9/7/08 05:18 PM 發表
Shan Shan

我都不知那隻牌子好, 但如妳選 Panasonic 那些冷氣機, 我可幫妳問代理及它們都可安排師傅安裝, 會比同出面豐澤或百老匯平幾佰至千元. 另它們可上們看看位置先, (上門費 好似 $100)

...

babydoris

唔該哂你呀! 我哋要買 3 x 1 匹 同 1 x 2 匹, 但時間方面可能太 rush 呢, 因我哋希望星期六可以製到機.

Thanks so much.

男爵府

原文章由 mmak 於 10/7/08 10:04 PM 發表
shanshan,

無冷氣.... 頂唔順呢...
聽講.. 依排成日落大雨, 會裝唔到機...

mmak
係呀, 冇冷氣真係唔得呢. 會熱C+.

caseymami
thanks for the info.

All
我好好彩, 有人介紹咗個 fd 比我幫手買機, 佢好好呀, 我哋 last night 先去比$買, 佢今日安排到送貨, 依家重有 c fu 裝緊機呢.

男爵府

原文章由 CaseyMami 於 11/7/08 12:42 PM 發表
shanshan,

I have installed 3 panasonic aircon last month, it's very quiet and good ! 2 匹 at around $7000 and 1 匹 at around $3600, installation fee not included.

caseymami
嘩! 你呢個價錢好平喎. 咁最後收你幾安裝呀?

男爵府

原文章由 CaseyMami 於 14/7/08 09:27 AM 發表
shanshan,

Really ? 價錢好平 ?? 最後收安裝 2 匹 at $2500 and 1 匹 at around $1500. So, which branch you've choose finally ?

CaseyMami

嘩! 安裝收你呢個價呀? $1,500 for 4隻1匹機, 定係要每隻 $1,500?

但你係買 normal 分體定係窗口分體呀? 我係後者 (窗口分體) 機價會貴過 normal 分體 dd. 但冇法, 我到只可以比安呢隻.

我最後係 "Tai 林" 買, 個 friend 介紹個 sales 比我哋, 我哋星期五去落單, 佢已經可以安排星期六送貨+安裝. 佢極力推介我哋買 Rasonic (樂信), 話佢夠哂平靚正喎. 因佢同 Panasonic 係姊妹公司, d機係 exactly 一樣, 只係個名唔同喎.

佢重話, 唔好買"美的", even 開利都唔好, 因開利依家係用美的既內膽.

男爵府

原文章由 mmak 於 10/7/08 10:04 PM 發表
shanshan,

無冷氣.... 頂唔順呢...
聽講.. 依排成日落大雨, 會裝唔到機...

mmak
我哋都好彩啦, 只係一晚冇冷氣咋, 但個晚真係冇覺好瞓, 唔係熱喎而係話說個日兩個 C FU 好快就嚟安機, 但點知佢話荃灣 d glass shop 唔係 same day 有得拎貨, 今日落 order 要明天至有. 吓! 真係晴天霹靂啦, 佢最後只好用 carton box d cover 幫我頂住先, 但個晚係勁大雨, 所以不停起身 check d windows. 好好彩, 真係冇入水, 因個晚只係大雨而唔係大風, 否則我都唔敢想像後果係點啦.

男爵府

原文章由 CaseyMami 於 14/7/08 06:01 PM 發表
HI Shanshan,

我係 install 窗口分體, $1,500 for 1隻1匹機, and $2500 for 1隻 2 匹機 since I need to installed the main機 onto my window not onto the wall. I ordered it from a little "Ng Kam Po" tha ...

CaseyMami

OIC. 就等我哋大家一齊 enjoy 下 d 新 aircon 啦.

話時話, 又真係好好好靜+.

mmak
係呀, 個 c fu 有講過話如果真係大雨, 有可能裝唔到d機+. 嘩! 都不知幾驚.

首頁

尾頁

跳至