懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唔該晒 hlbaby^^ 你真係好架啫^^

[quote]原帖由 hlbaby2004 於 09-3-3 08:38 發表
大家不如再個list: (在下面add就可)

bk名 第幾胎(男/女) 醫院 EDD
================================
hlbaby2004 2 QEH 23/8 ...
牛c9 2 QEH 21/8

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

喂Cyma

我真係好興架....直頭鬧到心跳加速呀...我個FD教我下次再係咁.用手機tape低佢放上youtube.睇下邊個驚d!!!! 

原帖由 chunyatmama 於 09-3-3 09:18 發表
cow c9, 唔好咁嬲,依家d後生係咁無礼貌,我係你都会醒佢,佢阿媽唔教咪當幫人教女囉,順便比埋d扮瞓覺既人知,架車有大肚婆,等佢地"好意思"繼續瞓.Anyway, forget it.:;pppp: ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

MIIO

We can call him directly ?我無佢電話噃...不過我後日去覆診喇...

今日都好忙添..

花..你仲嘔緊 ??

DKU

最勁係你..第3胎.....

原帖由 miio 於 09-3-3 13:46 發表
jelly-pudding & de_baby1: THX for support~~

cow C9: 我係SUN直接打比張智的, 佢又好得好記性, 我一講個名, 佢就知我係邊個, 所以佢知我成16WEEK先第一流啡, 佢米比我打尖LOR, 你下次如有URGENT野, 你直接打比佢 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

dku

咪玩啦...第3個..老實講..我無勇氣呀..>..<

原帖由 dku 於 09-3-3 14:46 發表

哈哈 咁岩 我都係開刀 都會在7月尾生, 你交左按金喇嘛!?

高齡牛師奶

可能仲有呢 未出現咋嘛! 呵呵

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唔勁...不過我好鍾意食咋嘛...^^

花...

咁你get 唔get到我message? 好正架d湯

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-3 16:15 發表
牛c9,

你好勁呀!光輝圍"亂炒一通"都識!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

未執呀.不過呢幾日好忙要買手信過去.呵呵呵..

我都未必會on line 架喇...^^^

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-3 16:41 發表
牛c9,

等我放假去試下d湯!:lol

你下wk上機,執野未呀? 同埋你會唔會帶埋notebook過去上網? 唔見你成10日,實掛死我地!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

死啦.你地原來講到生第2個會咁痛..好驚呀......

原帖由 dku 於 09-3-3 17:21 發表

我前2單都係順產 ,第2胎太痛喇,呢次開刀順手cut埋! 收爐!! 我估都係38左右開掛 應該見到既~~~ 呵呵

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

嘩.朝朝都好多post追.睇唔晒...

唔係嘛.我好驚噃..哈哈...一來.第2胎會痛過第一胎...如果仲開快左.我都希望快d生得出細佬仔...

我仲打算前1後9添)))))))

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-4 10:04 發表
adakitty
我地第2胎真係唔好咁老定,要早d去醫院呢!尤其係細b出世時大b都未夠兩歲的sis,因為真係可以好快,我有個朋友,佢就係咁樣case,早上6點幾起身去廁所見紅,即刻叫醒工人睇大b,刷牙洗面去醫院,去到都未夠7am,姑娘 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我自己唸架咋.唔知老細俾唔俾前1後9囉.

我第一胎去到8個月時恥骨都係勁痛.所以我無信心可以前1後9架....

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-4 11:41 發表
hehe,我都有用依招,第一封醫生信入左比hr,係遲1個星期的,跟住edd改早左一個星期,我收埋左封信,結果我上次都可以放左前1後9,但係我覺得好辛苦,因為個肚太重,恥骨勁痛

今次我出唔到依招了,要放前2後8呢

...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

princess, 花..

小心身體呀.我今朝都去左睇中醫tune下身體.因為前幾日痾爆左粒痔瘡..流左好多血

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-4 11:32 發表
我都開始喉嚨痕,好似作病咁,大家要小心身體呀

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

good morning

我蒲頭喇. 追唔到咁多post喇

Ada.
我第一胎.14号穿水.15号打催生針.15号晚midnight先生到..頭尾3x個鐘呀..

喂.果d師奶.勁想煎把佢啦..我今個星期,日日都無人give seat,唔緊要.但講緊尋日我同個後生仔一齊行埋去個吉位度.佢都無行開,一坐就坐低左...激爆~!

Piglet,

呢鑊真係你老闆丫....一定唔可以衰俾佢睇.喂.你最好有部tape到嘅電話,anytime record video.!!!!

我太多嘢要講...分2次先得)))))

原帖由 adakitty 於 09-3-5 23:56 發表
而家已經冇咩時間係OFFICE HOUR 上網啦..
我追你地D POST 仲辛苦...

牛師奶,

你第一胎用左幾耐先開..?? 我前後都係用左3-4個鐘..
姑娘都冇諗過咁快..唔知係咪同玩果個健體球& 之前有關游水有關呢..

朋友果時叫我 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

尋日去左睇張智喇.....
細佬而家15w6變左16wk5,. 不過張智其實無乜點explain到頭、腳、肚size,只係話bb size Ok...跟住我問佢會唔會係發炎嘅問題,佢只係我可以種菌check下.Or 塞藥.佢有問我痕唔痕.我話唔痕..只係一時多.一時少.咁佢就叫我試下塞藥..最後我都揀左唔要塞藥呀....

so far未睇到細佬鼻仔同咀仔呀.我問佢有無兔唇佢都話too early....我都仲係擔心呢樣囉...

About EDD 問題.我第一個就早10日.唔知細佬會唔會呢?

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-6 10:57 發表
good morning

我蒲頭喇. 追唔到咁多post喇

Ada.
我第一胎.14号穿水.15号打催生針.15号晚midnight先生到..頭尾3x個鐘呀..

喂.果d師奶.勁想煎把佢啦..我今個星期,日日都無人give seat,唔緊要.但講緊尋日我同個後生 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

喂.ADA

呢D工人先好呀.又有得試.又有人幫你TRAIN......正呀....

原帖由 adakitty 於 09-3-6 13:25 發表
終於偷到時間lunch 上黎hei 下..

hlbay,

個c 奶又唔係好似大陸人..唔知係咪似住自己年齡大過我呢, 佢年齡around 50-55到..
我想生女..不過冇望lu..

venus,
原來有方法決定女定仔架..早知一早問你啦...
...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

dear all

i am now in canada ar...so happy ..haha

miio

are you ok now ?? so worry....take good care.u will be ok ar..

jellly

so early confirm the maid ? when wl she arrive ? indonesian or phillipine ar ?

miss you all ..i buy lots of tommy T and Gap for my baby n little brother in my tummy ^^^

原帖由 jelly-pudding 於 09-3-14 23:25 發表

我都係細妹話好用我至買囉!

今日仲做左好多野~ 收工去左簽約confirm 個印印,之後去左愛嬰坊買左呢架BB車. 嗚嗚。...我好鍾意架pink version, 不過最後都買左blue version 啦因為係囝囝嘛. $3000 only include fre ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

各位媽咪

哈哈...我返嚟喇...今日第一日返工..個trip好好玩.不過最衰係病左..因為太凍...得0'c -9'c....每日只可以飲lemon water

我都未feel到細b踢我嘅......都18wk 喇噃.....好擔心添!!!

原帖由 jjtseung 於 09-3-23 15:09 發表

大女全人奶, 不過開頭補過少少奶粉!
今胎連奶粉都無買...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

kitty

都辛苦架..去就11個半鐘,返就13個半....阿仔都扭少少...但比起expect中 ok...
我都好返好多架喇...應該唔使睇醫生喇~~~

不過要等到30号先去QEH 做structure,好心急添....

原帖由 kittyncat 於 09-3-23 16:53 發表
牛師奶,

Welcome back! 長途機辛唔辛苦呀?
好番未呀, 否則睇下醫生好D啦!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

PRINCESS

希望係啦..

你地講開影STUDIO 相.其實我都影過.幾百蚊..當留個紀念囉....呵呵

原帖由 princessash 於 09-3-23 17:02 發表
牛師奶

wah 好掛住你呀! 你保重呀, 休息多d快d好返~

我諗你太操勞所以先未feel到bb踢 jei, 我18-19weeks都係要夜晚靜靜地瞓係床先feel到, 唔使咁擔心la

...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

venusnjoo , 花

我又出現返喇.哈哈.係公司好忙..

咦.我睇左個blog又好似好ok噃.執晒d 藥材都係500蚊左右 ? 咁抵? 我第一胎都補得好求其咋.想今次補好d呀..

都可以consider下跟呢張方噃...

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-25 14:11 發表
venusnjoo
thanks so much

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

講開個胸....我都升cup升到傻左喇.....而家除衫唔著bra, D肉都貼住左個肚喇~~~~係咪好勁呢.....不過我又唔鍾意係屋企帶bra.....煩死..d肉貼住晒又唔c服~~~

原帖由 BigPig阿花 於 09-3-25 10:52 發表
早呀各位

我今次照到係女,不過我唔like粉紅色架......,巧多巧多女仔野都係粉紅色tim

另外,我今次個胸都冇咩點大到咋,不過就實左好多,開始有青根現出黎,支支有時有d痛

另外,我朋友今朝係廣華生左,我今晚會去探佢, ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

venusnjoo

藥味我都唔怕重嘅,咁係咪每次都加雞肉煲呢? 我都未details睇添...

原帖由 venusnjoo 於 09-3-25 15:13 發表
牛c9,
miss you so much!
不過提提你,個28方真係好鬼有藥材味,同埋個blog條方應該係平裝,並非係金裝,而金裝係第5方加上鹿茸。

仲有,個blog有教人整薑皂,有冇其他媽媽考慮整或者買?

...

首頁
12345...7

尾頁

跳至