懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我未生細佬就暫時都可以忍住唔開冷氣..

因為2年前7月生左哥哥.坐月都2千幾蚊電費..今次又係8月都預左貴..所以而家慳d..難為下哥哥係屋企出下汗先...

原帖由 ceciy1006 於 09-8-7 15:40 發表
我都係一日24小時冷氣.....唉, 都唔知點死........

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

下..即係點呀.又唔幫你催生喇???bb咁重都唔肯??

原帖由 Melody院長 於 09-8-7 15:45 發表
唉.....我比醫生踢左出院呀...雖然小 b 已經有 min 3.8kgs max 4.5kgs...因為我想順產....個高級醫生叫我等作動先入院喎......嗚嗚嗚.....玩左成個朝早...依家去訓一陣先...... ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

melody

唉..咁你快d去瞓下先啦...

maomaochoi

下.每個月用成皮嘢...咁多咩 ??點解我又唔覺嘅...um....可能我大仔好多衫都係執2手...

玩具我又唔係買好多俾佢架咋.....

原帖由 Melody院長 於 09-8-7 15:58 發表

個高級醫生唔簽你都無佢辦法.....佢自己同我照完 u/s 就乜都無同我講.....只係搵其他醫生問我想順產定開刀.... 咁我choose 順產佢就放我出院...叫我作動先自己返醫院.....唉.... ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

細佬其實日日都勁勁勁踢.成個肚變晒型咁~~

我都想佢拿拿聲一嘢打穿水long

原帖由 alsan 於 09-8-7 16:15 發表

早就搞好哂啦~~ 我要俾個d文件呀, 簽約呀, 上個月都ok! 係差我個囡未出世咋!保險等佢到左我就即刻買囉~我係一個好心急個d人, 所以可以做, 我一定好早做好. 係個囡個出世我咪control唔到囉~~呵呵呵

但係話時話, 我 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ADA

congradulations !!!

好details呀..不過仔仔要野pat pat.媽咪痛咁耐 !!!

原帖由 adakitty 於 09-8-7 17:45 發表
HELLO, 我返黎啦...

等我又報告下先..

阿仔2.9KGS - 夜晚9點幾先出黎..(玩左我成日)

5/8 - 星期3晚入院8:30登記入院, 咁岩編左同PIGLET 隔離床,攪完一輪之後..點知姑娘話宮脛硬..要塞藥..唔比上病房..要留係候產 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

雨晴..

oh.仲未有動靜..大家都未..

maomaochaoi

嘩.又真係用左好多錢噃....
咁數落都有8萬蚊喇..我無save臍帶血呀.所以慳好多

我又係公立生.又無請陪月..怪唔之你要用咁多..好肉痛呀..

原帖由 雨晴B 於 09-8-7 18:29 發表
jelly / miio / emilybo,

加油呀~
你地明天就見到小b, 真係好
快d到我啦~

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

jelly

加油呀.等你好消息 !!!

原帖由 jelly-pudding 於 09-8-7 18:30 發表
Yes, luckily I went there early today (1pm), otherwise I could not get the window bed la. When I arrived, the nurse also said I arrived so early. But she is quite nice she reserved the win ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唉~大家咁話啦.我個肚圍都40”幾喇~好辛苦.又晚晚多VV...

最最最慘.係我又唔捨得唔理大仔..要係屋企都陪佢玩架嘛.起身 +坐低都要好慢、好多時間.....無陰功呀...

不過我要sunday fire maid.所以都唔想呢2日生.最好下星期中先穿水...等哥哥同新姐姐相處下先....我會放心好多囉...

原帖由 雨晴B 於 09-8-7 18:46 發表

cow c9,

唔知仲要等幾耐...岩岩落街買野食個老闆娘先話咁大個肚仲未生? 我都想快d呀....依家個肚比亞b撐到"行"曬....頂到我好鬼痛

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

erica,雨晴

放心啦.我叫左3個朋友嚟watch佢執嘢.

老公都攞左假.我會帶大仔落街...

我而家 147磅...我5呎2"好矮架咋.
所以肚圍有40.x 寸都好大.出街都好多人望住架...

好陰功...

原帖由 erica615 於 09-8-7 19:06 發表

wa~ 你又唔係好重, 但係你個肚圍都40"幾喇? 勁! 我臨生時肚圍都成43", 好驚人呀, 依家個肚勁多白色蟲仔, 好恐佈!!!

你真係要小心d啦, 個肚咁大, 陪仔仔玩時真係要慢慢黎呀! 你星期日會唔會由你老公黎主持大局好d ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ceciy

初生bb奶粉唔可以成日轉架.佢地腸胃仲好薄弱架.唔好亂嚟!!!

肚仔多風你可以試烚隻雞蛋, tear theskin
跟住用塊紗巾包住look下肚仔周圍 !!!
你拍下佢背脊聽下係咪好空心??

原帖由 ceciy1006 於 09-8-7 19:35 發表
唉......好煩吖, 本來個囡食緊和光堂, 點知佢成日都係到扭, 有時仲訓訓下扭醒, 咁今日未去上水睇醫生, 個醫生話佢個肚到多風, 所以攪到佢唔舒服, 開左d藥水比佢, 如果再唔得就轉一轉奶粉, 點知, 返到去阿ma話咁不如 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

wincat

正常架.你去買d金銀花煲水,再用思思樂棉花同佢抹面仔.不過唔好重覆用.一抹就要轉另一面棉花再抹....

原帖由 wincat 於 09-8-7 20:03 發表
我bb塊面珠紅晒...一'達''達'...仲有d粒粒...
陪月話好多bb都係咁....究竟有冇問題呢??

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

喂呀.我都想知點解你有得催生咁好?? QEH一定唔會啋我啦....唔制呀~~~~

我會叫埋我家姐陪我帶仔仔落街.因為我一個人睇唔掂.跑都唔夠佢跑架~~

wincat

you are welcome.但唔係1、2日就會退..果時我整整下都懶得再抹..由得佢自己都會退.....

原帖由 erica615 於 09-8-7 20:13 發表

你有朋友黎幫你睇住都好d... 你同亞仔去樓下玩都要小心d呀!

我同你差唔多高咋! 但係我重你好多, 去到生個日磅重都有成158磅呀, 我個肚係9個月開始唔知點解大得咁勁, 由41"去到生時43", 係街度又係勁多人望住, 買 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

嘩..你肚仔仲大過我噃.咁你有之前係幾多磅先 ?

我就107左右

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-8-7 22:54 發表

ee.... cow c9,
我同你一樣,147磅+5呎2"....肚43"喇! hehe....

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

早晨各位~

成晚瞓得唔好 >..<

唉~~~可能公司個同事全家確診左H1n1.我又有同佢contact過.所以成日凝住喉嚨痛痛地...又驚驚地~~~

muiba

嘩..真係好值得開心呀 !!! congrads !!!

係咪出左院喇??

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-8-7 23:33 發表

muibe-ma,
congrats ar! I hope mine can be so smooth too!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

嘩..好掂.好 handsome !!!!! Super !!!!!
咁早起身 ??

原帖由 adakitty 於 09-8-8 07:29 發表

牛牛..小B樣呀..(我知你冇FACE BOOK)..

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ada

玩嘢咩.大家都有2條仔喇.第時出去爭搵食好過啦!!!!
唉~~你就好啦.甩難..幾時到我呀 !!!!

原帖由 adakitty 於 09-8-8 09:03 發表
牛牛,

咁你幾時生多個女比我相親先..
係醫院瞓唔到..子宮收縮又痛醒左..要食止痛藥..

就係瞓唔到.所以先咁早起身...其實個人就好累囉..

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

alsan

睇見你咁樣我都好驚呀.好怕細佬一直都唔肯出嚟呀 ~~~ 咁你即係幾時返工 ???

原帖由 alsan 於 09-8-8 15:35 發表

我e生之前同我講左20/8, 我唔理佢咋.... 真係唔好呀, 咁樣ml 就冇左成個月. 得番6週同bb過

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

alsan

衰在有2個朋友第2胎都係41wk催生呢....我咪驚囉..

唉.我呢胎又唔行得多.無上胎咁勁...我都覺得唔會呢幾日生架喇..

princessash

下...換足5條片 ???bb好勁呀..不過唔好咁曳曳蝦媽咪啦......

原帖由 alsan 於 09-8-8 16:22 發表

牛c9

你話哂第二胎, 唔會咁掛. 我睇好多mama第二胎都38-39週生啦.....
我5/10返工啦. 25/7 我就放假啦, 真係悶到發毛!!! 我c6都話好忐忑不安, 成日問阿囡几時肯出來

唔理啦, 星期二同e生講清楚, 我點都唔等到20/ ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

野豬媽

cherries食得架喇..雞酒果d我估都食得啩.惡露清晒未呢??花膠湯都飲得架.好補架.飲到就飲多d啦!!!

原帖由 野豬媽 於 09-8-8 16:37 發表
豬仔MIMI,其實搵人湊B真係好頭痕,唉,我尋晚想再同老公傾下,但佢話佢精神唔好遲下先傾喎...我都覺得唔好比你99湊喇,五金鋪硬係覺得好污糟咁~你地負唔負擔得起請姐姐呀??或者屋企附近又有冇托兒所??

我今日十二朝喇,我媽同 ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唉.係啦.41wk催生真係好慘..而家細佬都7磅幾.過多3wk我都唔敢想像 !!!

我今日都有落街行.帶左大仔上阿媽到heah (雖然極度唔想見佢)

之後返嚟同大仔瞓左一陣晏覺..出面真係好熱..陣間可能又行下百佳啦~

原帖由 alsan 於 09-8-8 16:50 發表

哇... 真係唔希望我地係41週先生.so far我睇d8月媽媽都好似冇乜邊個有過期bb (可能我係第一個..呵呵).應該唔會掛..
行多d囉,最好行下超市,又有冷氣,暈左都有人知! 一齊食多d涼野啦!我真係咁大個囡都未試過好似依家咁樣食涼野,以前好怕食 ...

首頁

尾頁

跳至