跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

你都好丫,即係知你係叫做媽媽.我個仔係點都唔肯叫.

原帖由 miemiedongdong 於 10-12-14 11:53 發表
阿仔好多新聲效,每晚同佢睇書,想學我咁.ah fu..fu.da..da.we.we..咩音都有d,就係無ma ma呢兩個音。

多多都係 想瞓覺/唔比我去沖澡...先至不停媽媽聲~ ...

子爵府

我家天台有兩隻藍色.不過應該起碼到2歲先識玩喎.

原帖由 methy 於 10-12-14 13:03 發表
停左淘寶一排,行完街,比較過之後,都係上返淘寶買。

http://item.taobao.com/item.htm?id=8658879733
呢件玩具係almaz屋企見 ...

子爵府

亞仔近排好鬼'痴'身,成日要人抱,一放低就喊,一低爬喺你後面跟到你實一實.見你一停低,即刻扯住你褲腳要你抱.

子爵府

點解我哋幾個仔呢排都咁鬼嗲,我個仔又係伏喺我肩膀上.

原帖由 methy 於 10-12-14 16:21 發表

你講開.marcus又係呢星期開始好痴我,真係冧c,佢未識爬.不過ee.rr.要我抱,又伏係我肩膀上,真係好sweet架原來。

子爵府

好可愛呀! 睇來大家的bb都開始識嗲人,尤其是媽媽.應該知道邊個係媽媽,邊個最錫佢.

原帖由 AsWife 於 10-12-15 00:16 發表

emma 都係.... 夜晚醒左有時會打橫訓係我肚度唔出聲...

子爵府

嘩! 好warm呀!!!

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-14 18:11 發表
係丫.
anson 尋晚成晚叫媽媽,媽媽. 又爬黎攬住我個背脊.

子爵府

嘩! 400ml, 一個大樽都唔夠裝. 好勁!

我覺得如果你個仔鐘意埋身,而你又有奶,好難令佢自然唔埋身喎.除非你狠心唔比佢埋身.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-14 17:47 發表
你都好過我啦. 我宜家起身泵一次, 起碼400ml. 收工埋身加埋泵又350ml, 半夜任阿仔食. 都唔知幾時先收到得1-2安.

methy,
我想問點樣令阿b自然唔埋身?

子爵府

anson真係識好多嘢喎.你講嗰d,我個仔全部都未識.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 09:56 發表
呢個傻豬仔宜家成日指呢樣指個樣話我知有燈丫, 風扇轉丫, 個度有車車丫. etc. 終於識主動揮手同人hi, 不過bye就慢好多怕,走左先bye.
不過呢幾晚晚晚3點-6點係度喊, 又唔知佢做咩.
我好眼瞓丫

...

子爵府

呢個原因已足以令你唔會放棄埋身啦

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 11:13 發表
其實佢係想要埋黎溫馨下姐, 我覺得佢唔多鍾意食奶. 用樽用杯都飲好少.

子爵府

ANSON的吸收能力超勁喎.講兩次就識.佢學嘢真係好快.比心機栽培佢呀. baba mama 我都日日同個仔講好多次,佢未有一次肯跟我講.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 12:23 發表
可能我地日日同佢講. 真係講多d有用.同佢講兩次 the clock, 之後問番佢,佢會指俾你睇o家

子爵府

如果你快d想有第二個,咁真係要收奶先得喎.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 12:28 發表
雖然係,不過我下年成日要出差, 而且又想快d要 第二個. 我真係要再努力努力收奶丫.

子爵府

如果個仔5歲,仲埋身,真係有d 尷尬喎,仲要係男仔.姿態係咪都好似bb咁抱住餵呢?

原帖由 methy 於 10-12-15 15:30 發表

老公個同事個仔又係突然一日唔搵阿媽食,到自己阿仔又係咁,睇書好多bb都係9-12個月咁上下唔食,keep全食人奶既,唔自己戒or阿媽由得阿b食既,可以食到好大個。

記得嗰次去會展參加個集體餵人奶活動,有個媽媽帶埋佢個差唔多 ...

子爵府

疴水喎,係咪應該要睇醫生呢?

原帖由 bduck 於 10-12-16 09:58 發表

好怪..佢前日無事, 禽日又all3次, 之後果2次係水...仲諗緊同唔同佢去睇醫生...我地去旅行前我幫佢去醫生度攞定d藥, 嘩, 超多bb及小朋友病, 周圍d小朋友不斷咳, 我唔想大眼妹野到病..所以如果佢剩係all, 希望佢all ...

子爵府

食豬膶+淡豆豉囉,我無乜方法架咋.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 22:56 發表
好努力收緊.
咩收奶野都有食.其實已經由初初日泵80-100安,至宜家日泵30安左右.我覺得已經舒服左好多.已經唔駛拎泵返公司,可以忍10-12個鐘(會有少少漏奶)
你有咩好方法收奶記得話我知.

...

子爵府

講開工人,我家工人明年5月到期.99前晚問我續唔續,我話考慮ing,因為再續就要比長期服務金.99問我幾多錢,幫我比一半.因為佢話工人對佢好好,又超多嘢做.現在仲要幫99沖涼,換片.工人毫無怨言.其實我個心都想續架,因為我家的工作量多到 . 我係無信心請過另一個可同我現有工人相比. 而且佢態度係相當好.

子爵府

我諗我都會續. 呢一世都搵唔返一個咁好的工人.最主要係,佢都好想我續佢.因為佢供ing佢細佬讀大學,等$洗.

原帖由 methy 於 10-12-16 11:27 發表

比我一定續,好工人難求,你嗰個係"超人",更加難搵,照顧小朋友不特止,仲咁高度照顧埋你99,長期服務金值得比佢呀。

子爵府

3餐固體? 2餐粥,仲有1餐係咩呀?

原帖由 YuHangMum 於 10-12-16 13:07 發表
我沒在公司泵奶啦, 亞囝3餐固體 + 3餐奶!
您亞b都有11個月, 都應該開始3餐固體啦!

子爵府

咁少夠咩?

原帖由 AsWife 於 10-12-16 13:46 發表

3餐?
emma 食solids 好似 snack 咁少.....

子爵府

忍唔住要讚吓我工人.昨晚開始凍,呢排99身體好弱,好怕凍.我見99躺在床上都戴住頂冷帽,係我工人親手勾比佢架.幾有心.我個女都有一頂,不過佢唔鐘意個款,太女仔款.

子爵府

我個女生日,工人未必會送生日禮物比佢.不過佢出去放假,間唔中有禮物帶來比我個女.

我都有送生日利是/禮物,聖誕禮物比工人啦.我識做佢又識做.

原帖由 bduck 於 10-12-16 15:24 發表

你個工人真係好好bor..有d連少主生日聖誕, card都無張俾佢地..而家你個工人整頂冷帽, 真係好有心呀~~

首頁
12345...9

尾頁

跳至