自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Tayorbb 發表於 17-5-20 00:14
當是警剔下,叫D人自殺前三思,吾好似為死就可解決一切,借左錢可以吾還,做錯事死就可不負責,吾好咁自私 ...

同意,人地可能死慳死低先買到層樓,我唔覺得業主們有幾涼薄,幾廿歲人做嘅嘢要負責任,唔係死就解決晒所有嘢,仲要累人,就算唔打算賣層樓,自住都住得唔舒服啦,如果唔係點會有凶宅呢樣嘢,針唔吉到肉唔知痛,要人地去同情個女,咁邊個同情班業主們,佢地錯喺邊?個個好似仇富咁,樓價升又話會唔會分番半俾人等等,簡直野蠻

Panda366    發表於 17-5-20 21:14
TaiLoBo    發表於 17-5-20 20:26

別墅

小母雞 發表於 17-5-20 09:00
好多香港人無論發生咩都只係將事情綑縛係樓價上,講白d,只顧錢,無血性。
...

你講得啱,真係冇血性,只顧錢,但死者都係因為冇錢去死喎,你應該幫下佢個女,或者幫下其他業主,因為凶宅關係,人地有機會被迫做負資產,可能會迫到要尋死,為免有悲劇再發生,我真係好支持你,但我自己無能為力,我都係樓奴,我比較貼地,冇錢就做唔到人,所以我係冇血性果群,但我唔會去累街坊

別墅

kit2004 發表於 17-5-20 11:02
係米要迫死埋個人地個女係個單位跳落黎?

個女,可能有兩老保險金分,我地唔會知,點解會話人迫死個女?況且香港冇例可以追討個女,點計都係業主們最慘,點解你地唔諗下,其實佢老豆咁做,分分鐘係迫死其他業主,仲有,甚麼無理嘅父債女還,我覺得好合理,做人要負責任,個女由細到大有份用老豆錢,而隔離鄰舍係冇架,佢地先係最無辜,睇嘢要客觀d睇,同埋人地有錢係人地自己努力,我唔明點解咁多人有仇富心,升左又話要分番份,痴根

bemybride    發表於 17-5-20 11:51

別墅

小華子 發表於 17-5-20 10:01
咁關個女乜事,又唔係個女殺佢地!
要追討,應該揾當時人追。

如果個女分到保險金呢,你覺得需要賠番俾人嗎?

別墅

aaaiqc 發表於 17-5-20 09:36
其實業主們好慘,但個女都好慘,又唔係個女推老豆落樓,點解班業主要向個女索償?
...

如果唔追,唔會知道內裡真實情況,如果個女分到保險金呢?大家睇法會唔會改變

別墅

crt1234 發表於 17-5-20 18:31
如果個女乜都得到,你要佢賣身賠?

乜都得到? 如果真係要賠,賣身都唔掂啦,唔好講d 冇可能嘅嘢,其實宜家唔係賠唔賠問題,係d人離晒地,有乜理由閙業主們冇血性,人地都未做d乜,亦可能做唔到任何嘢,明明錯係佢家人,就個個扮晒好人要同情人,又冇血性,又乜又物,我完全理解唔到同死者39547就要賠上金錢,以及日日胆驚受怕,唔通你住隔離屋你唔驚,想搬走都唔得,邊個同情佢地,咁你地係米仲冇血性,係米閙人冇血性,佢地分分鐘住到人都癲,而屋企人就俾人同情,就算合理賠償都好應份,到時判左知道個女冇錢賠先作別論,宜家冇人要佢賣身,業主講下都有罪,歪理何在

別墅

florachan01 發表於 17-5-21 10:51
如果層樓係你,你又係咪甘諗呢?所以針唔拮到肉真係唔知痛架!

得兩種人會閙業主們冇血性
1 )自己呢世都買唔到樓,仇富嘅人
2 )住幾代都唔緊要,唔會賣,幾代自住, 白無禁忌,唔驚鬼,唔信邪嘅人

完全理解唔到又話樓價跌係米會冇飯開,我只知無端端俾人累,令樓價跌會冇胃口,日驚夜驚唔敢住,冇覺好訓,賣又賣唔出,想搬走又冇能力,果種無助一定慘過個女,但d 人講到滿口人義道德,不知所謂,如果真有其是業主們真係去追討,我諗佢地咒人全家都似

別墅

InkCartridge 發表於 17-5-21 10:59
咁我估E個討論區可能真係有業主/鄰居。唔一定係今次事件,可能係曾經深受其害的人。我都明業主同鄰居都 ...

你講得啱,但睇唔過眼d 人係咁閙冇人性,冇血性,又話貪錢,乜乜物物,雖然討論區講乜都得,唔洗負責任,將心比己啦,我相信死者個女都會覺得自己理虧,佢都唔會出黎閙啦

首頁

尾頁

跳至