自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Michelle426 發表於 23-3-16 09:42
我上個月開電話時無收開卡費

我睇 youtube 的人講, 而家好多左好多要收( 近口岸果D 電訊公司)

我早2 日在蓮塘口岸, 在中移動開, 都收$200 元人仔開咭費.

我知就算而家都可以唔收....但那人走到去佛山開喎!( 在YOUTUBE 聽人講)

一係大家當買放便心態算了

子爵府

我覺得樓主去福田搞開戶是明智之舉.

福田口岸我知的都起碼有2 間中銀係左近..

如果似我早2 日去蓮塘口岸..

首先..附近無銀行..只得中銀, 仲要得2 部櫃員機..

門外職員得2 位 ( 開戶首先過到佢地2 位, 叫你做的程序, 先戲裖開排隊開戶)

總之, 如果你貪方便..有瓦遮頭, 一個商場搞晒...你就去蓮塘, 但你要有心理準備, 一多人很多不明之處, 都要自己死店佢...我在此中銀搞左2 個半鐘開戶 + 自己綁微信 (可以在綁咭過程問, 但職員愛莫能助了, 簡略2 句, 自己諗店佢, 自己領悟)

子爵府

Giant 發表於 23-3-16 09:49
乜而家返大陸要咁複雜嘅
想問,如果我乜都唔做,係咪就唔可以返大陸? (如:參加旅行社兩三天短線遊) ...

如果你參加旅行團無乜難度, 仲可以用現金.

現在還可以用現金, 但你要有心理準備, 找贖預點時間罷了!

子爵府

Michelle426 發表於 23-3-16 10:36
回覆 peru 的帖子

去中聯通自己的營運廳係唔需要開卡費.要開卡費的係外判商

原來如此!

子爵府

Humbers 發表於 23-3-16 21:28
因爲我搵唔到中文地址,如果只帶英文地址,唔知銀行接唔接受呢

我早2 日在中銀開了, 可以的.

首頁

尾頁

跳至