母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

對對.....

原帖由 fongfonglover 於 09-8-10 16:03 發表
你可以答你99:人奶b係會少病,唔係唔會病 從來都無人講過食人奶係唔會病!而且,出玫瑰疹係會發燒ga wo,我仔o個時燒左5日tim a~你無可能話餵人奶就唔會出玫瑰疹or水豆ga ma~

我仔食全人奶食左21個月,其間只係病 ...
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

子爵府

好媽媽勳章

樓主, 支持你.....
我99都係好麻煩, 我而家餵緊細女, 都唔知點解, 99都係多多聲氣, 又話bb唔夠飽, 又話我乳頭flat, 我頂, 我餵兩個b時, 你都睇到我lin lin啦, flat...都short short地既......狗口長不出象牙來.
最衰亞女又唔生性, 成日都唔肯埋身, 我泵出黎都要佢全人奶B.

我地唔好理佢地, 一於努力, 餵人奶.
我B女而家3個月+, 全人奶, 奶量有時會跌, 不過唔驚, 我一定最少餵佢6個月, target一年以上.

原帖由 sickbanana 於 09-8-11 15:04 發表
其實唔知點解99唔鐘意阿B痴我, 所以咪話食人奶唔好掛, 阿B今朝好返好多, 少少燒, 呢幾日佢雖然病, 但都好鐘意玩, 依然係度大叫周圍郁, 係半夜訓覺燒得勁D, 攪到我唔敢訓要抺身, 返工勁累, 奶奶聽到我話奶量大跌好似 ...
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

子爵府

好媽媽勳章

樓主, 繼續支持你.....

呢個世界, 有好多人唔識野, 就算識野都可能有偏見, 我地知媽媽奶係幾咁好就得喇, 一定要餵奶餵到底

記得唔好比啲人搞到自己唔開心, 影響奶量就得喇.

子爵府

好媽媽勳章

有人支持當然好, 無都無辦法, 自己堅持.
我身邊, 係好似有人支持咁, 但佢地講既野, 都係唔岩聽.

老公會話, 唔緊要, 餵到幾多咪幾多囉, 唔得既食奶 粉都ok.

我亞媽, 嘩, 你啲奶好靚喎, 轉頭又話幾時食solid, 又問: 點呀, 泵到幾多奶出黎呀, 咁少既....妖

我99, 唔水講啦....睇番我前面個post就知

公司同事, 唔水理佢地, 低層次, 話人大細胸, 唔餵 奶都有大細胸架啦.....

sickbanana, 努力, 我地一齊努力, 我定左堅定既目標, 一定要餵到半歲, 而家3個月喇.....開始少奶(我成日心情唔好, 不過, 我點都會努力....4個月目標在望.
過左半歲, 加埋solid, 要全人奶, 會輕鬆好多.

原帖由 sickbanana 於 09-8-13 11:35 發表
嗚嗚嗚, 好感動, 多謝你哋支持, 身邊有人支持好重要架, 最衰我冇, 連老公都麻麻地咋, 我有3個朋友都同我同期生, 個個都餵到滿月仲要半人奶咋,都喊哂口話頂唔住放棄咗, 覺得我好叻同多奶順暢, 唉, 其實有幾辛苦幾小奶 ...

子爵府

好媽媽勳章

支持你.....
我返工要泵奶, 而家都少左好多, 唯有泵多一次, 睇下會唔會多番啲啲.

我岩岩買多個電泵, 希望可以泵多啲....

原帖由 ROSEC 於 09-8-19 16:06 發表
我返工時公司得三四個人, 老細係唔鐘意我泵奶, 仲叫咗我入房話我泵奶省時間喎(佢意思係要我OT好過泵奶), 我都係lunch同放工先泵, 同係公司公家洗水間又比人話攪咩, 但隔離公司D年紀大D媽咪就好支持
我第一胎老公同奶 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊