時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cherron416 發表於 20-1-31 10:41
警署點解可以落欄閂門?唔係講好保護市民?
警署被人攻擊時落閘。

其實警方可以唔使落閘既!面對攻擊警署既恐怖分子黑衣人,根本應該當機立斷用槍掃射。好似台灣咁用真槍實彈105槍實彈掃射一個暴徒,非常勇武!值得香港日後借鏡!

清清bb    發表於 20-2-3 17:37
FJmom    發表於 20-2-1 13:33
pistachio    發表於 20-1-31 13:44

珍珠宮

cherron416 發表於 20-1-31 12:08
你今日可以double pay , 恭喜你。
警察覺得危險可以打、可以開鎗,甚至用言語發洩不滿。
佢哋響學堂無受訓 ...
黃藍齊抗疫係無錯架,呢個時侯絕對應該全港上下齊心抗疫。但黑衣、暴徒唔會就咁消失,新年流流都仍然出來搞事掟汽油彈,呢個亦係事實,你地亦必須要誠實去面對!

其實你有無自己檢討下?係呢個POST內東拉西扯警署落閘?講醫護罷工,你就講警署落閘?咩事咁顛三倒四?依家仲要無證無據抹黑BK會員?仲講仁義道德?

醫護自己可以請假扮罷工,無人可以阻止佢地,但咁既言行同價值觀,亦必須受到別人既檢視囉,明唔明呀?

老實講你地自己真係要反省下啦!

珍珠宮

可以理解醫護既憂慮及訴求!但畢竟用罷工挾持病人既手段去爭取,亦唔係個個醫護認同,事實上絕大部份既醫護人員仍然堅守崗位守護緊病人!

珍珠宮

cml1729 發表於 20-1-31 12:15
因為班黑警清楚明白果啲唔係暴徒,係香港市民,你估黑警唔驚坐監?

其實攻擊警署絕對係暴徒,絕對可以用真槍實彈掃射,呢個絕對係國際標準!現在警方縱容到班暴徒越來越大膽,同時發放錯誤訊息俾支持暴徒既黃絲,以為掟汽油彈攻擊警署係家常便飯,唔會犯法!警方只係落閘好錯!

珍珠宮

cml1729 發表於 20-1-31 12:32
國際標準唔該比埋全民普选,制裁黑警,彈劾特首,問責落台。
拜拜!

珍珠宮

啲被標籤既黃店樸咗幾多口罩來益香港人呀?咪就係過去幾日搏到好多公公婆婆去排通宵最後得個吉囉,仲搏咗幾日頭條新聞,就係咁多咋!

但人地日本城、惠康、萬靈、卓悅,咪又係日日有口罩供應市民去排隊買,人地供應既數量更加多喎,佢地都係黃店咩?

好心黃絲係呢個時候,咪成日分黃店定藍店啦,成日邀功把鬼咩?

首頁

尾頁

跳至