自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔怪得佢新抱早前突然加入TVB啦!

珍珠宮

香港太細,TVB依家劍指大灣區!

其實馬來西亞華人一直以來都係睇TVB!

珍珠宮

拍下搞笑喜劇都好,唔好成日都警匪片。仲有唔好再拍踩過界3啦,根本收視都唔好!

珍珠宮

fanny590 發表於 21-1-21 16:10
曾生做綜藝科咋, 唔關劇集個邊

我知!不過離題講下咋!

珍珠宮

林文龍做亞視總裁就真係得啖笑,亞視有咩運作緊架?

曾志偉入主TVB高層就唔同講法,話晒TVB係香港最大既演藝平台機構,觀眾群涵蓋大中華及海內外社會,曾志偉咁樣算係有名有實既榮耀來的!

珍珠宮

VIU同J2比就差唔多!成日拉TVB落水抬高身價,果兩三點收視真係人唔笑狗都吠啦!好心收啦!

珍珠宮

jaycee_mami 發表於 21-1-21 17:09
viutv 和 tvb, 一個上升中, 一個下跌緊, 特別是音樂節目, tvb直頭係笑柄, 反觀viu班新星好多廣告和events, ...

VIU點樣上升呀?升極都係最高6點!平均2-3點收視,好威咩?班騎呢怪有咩廣告咁大把?我只知係TVB黃金時段廣告成日見到思貝、祥哥、朱晨麗、安仔、丁子朗,大小姐,講緊TVB黃金時段廣告呀,每10秒11萬既黃金時段呀!VIU 每10秒1萬既黃金時段有邊個騎呢造星既廣告?

最好笑就係,2,3點收視既妖台支持者去笑人地閒閒地都20點收視既TVB台,真係人唔笑狗都吠啦!好心你地啦!

依家確實係越來越少人捕實個電視睇架喇,TVB唔掂,2,3點收視既VIU台點可能會掂呀?清醒下啦,唔該晒!

珍珠宮

~香奈兒~ 發表於 21-1-21 20:57
馬來西亞有冇本地電視節目?
咁我又無了解過!只知道大馬華人係睇TVB,所以TVB一直都有搞大馬視帝同視后架!

珍珠宮

恩庭寶貝 發表於 21-1-21 23:00
傻瓜宜家仲講點數既咩?宜家有幾多人會即日睇電視呀,你睇下各論壇,各討論區講邊個台節目多啲,係viu囉? ...

咁你咪睇下邊個討論區囉!連登討論區,定係香討,定BK?BK師奶唔係人呀?BK師奶唔係觀眾咩?咁你又係BK蒲?全香港得連登仔係人好唔好呀?
仲要睇下好多家庭觀眾會唔會日夜捕係網上吹奏呀?唔睇收視點數?咁早前做咩吹奏全民造星3決賽有6點收視呀?

唔睇收視點數,咁不如搵班打手開1 lot 帳戶日夜係網上開POST討論啦,好唔好呀?自己想點就點呀?笑死人!

珍珠宮

VIU打手,真係信妖台多人睇過TVB咁恐怖?活係自己世界,好得人驚!

珍珠宮

恩庭寶貝 發表於 21-1-21 23:18
睇下你呀?正係識連登!呢個世界仲有好多不同報紙既網站既,YouTube, Facebook, 專頁。好心就出去見識。 ...

FB?我FB成日無啦啦都有VIU既節目宣傳廣告,次次見親我都隱藏佢囉,無興趣知呀,好唔好?

咁人地TVB仲有個MY TV豬扒喎,好多劇集已經在MY TV 豬扒播先囉,使唔使日夜係網上開post討論呀?好得閒呀?BK師奶唔係人咩?唔當佢地係觀眾呀?

咁咪大家各自各囉,你地有你地既VIU,我地有地我地TVB,但唔該VIU 支持者唔好成日扮晒全民啦,現實無咩人識妖台有咩藝人囉,面對現實囉,拜託!

珍珠宮

香港市場已經細架啦,仲要分黃藍娛樂圈,又要排拆自己國家其它城市,一日到黑攻擊人地係CCTVB,都痴孖筋既!

妖台只有香港市場,仲要只吸引黃人睇,咁既台有咩發展前景?

首頁

尾頁

跳至