想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

kamkam528 發表於 17-10-5 10:29
我想問抽血驗免疫檢查、染色體分析, 仁安收幾錢呀?
你係咪有飲滴雞精? 飲邊隻?
thx

我同老公兩個加埋九千七,免疫報告快d有,染色體報告要成個月。滴雞精飲田原香原味

別墅

kamkam528 發表於 17-10-5 12:46

下 原來要甘貴㗎, 吾驗得吾得。護 ...

我自己就六千幾,老公三千幾,可能我同你驗d事項有d唔同,價錢可能唔一樣。你再同仁安confirm多次價錢~ 我果陣都考慮過唔做,但醫生建議做埋安心d,如果唔好彩有問題,仲可以用其法治療,盲目放胎可能會浪費胚胎,你知啦,粒粒皆辛苦,所以我最後都做埋買個安心。
原味冇中藥,你上官網睇下,有介紹,普通雞湯咪。

別墅

QHoneyQ 發表於 17-10-5 12:01
你地係咪都差唔多知結果啦?

我聽日見醫生派彩不過早兩日check咗綠d白板 好怕又再一次失望

別墅

kamkam528 發表於 17-10-6 00:47
我老公話不如内膜so刮都吾得, 再下次先驗血。唉 錢多咩…再試我冇甘多心血再承受失敗。
我上咗官 ...

好明白你心情,要承受每次放胎嘅盼望,再經歷失敗,當中嘅心理同生理嘅壓力真係好大。我聽日見醫生,明明打定輸數,但係都係瞓唔著,兩點半就醒咗,可能眼光光到天光。

別墅

kamkam528 發表於 17-10-6 09:02
放鬆d。一日未宣判一日仲有希望, 等你消息

見咗醫生喇…結果都係失敗 得返最後一次機會。諗到如果都係失敗,真係唔知自己有冇勇氣重新開始ivf ,一諗起打針谷卵抽卵果段時間好不容易捱過,又要經歷一次的話,開始有d迷惘。

別墅

kamkam528 發表於 17-10-6 12:44
甘董醫生有冇再建議你點呀?

佢轉介我睇李天照教授,聽取多個意見先再計劃下一步。有冇Jm睇過李教授? 我都唔知仲可以做咩檢查了

別墅

amanfit 發表於 17-10-6 12:50
想問下香港做ivf既你地. 剛bingo左, 冼唔冼食同塞葯至某個週數?

恭喜您!人工週期bingo用藥到12週~ 祝痴實

別墅

QHoneyQ 發表於 17-10-6 18:30
李教授好出名 需然你要做既檢查都做得7788 不過當係轉一轉手勢 可能有景象
ivf呢條路係好難行 我亦有諗過 ...

如果不幸地今次ivf失敗,我應該會再開始過,不過可能休息一下,睇中醫調理下先,上次開針前咩都冇做過,又冇養下卵先,可能d胚胎唔夠好。需要比自己身心同荷包抖抖先應該唔考慮過台灣住,覺得飛嚟飛去好難就時間,目前董醫生都跟得好好,聽埋李教授意見步行步啦。

別墅

念念 發表於 17-10-6 20:38
完全明白
今日覆診,醫生話啲卵對針藥反應唔理想
我已經係回程中忍唔住喊

ivf路已經難行,你仲要一開始就遇到挑戰,不過唔好太難過,雖然我自己失敗咗好幾次,但呢度有好多JM係一粒卵就bingo,貴精不貴多,既然都開始咗個治療,就唔好諗咁多,勇往直前!我今年都用晒d年假做治療,再開針都要等出年了。好明白邊做ivf,邊顧慮工作嘅心情,但有時為咗生bb,工作都要排開一邊,考慮咗療程先。希望你放鬆到,上嚟搵同路人發洩一下。祝你早孕

別墅

念念 發表於 17-10-7 09:46
係呀,我都覺得你搵中醫調理左會好啲
我之前中左流感病得好重同好耐,之後身體更差
中醫都有質疑過我係咪 ...

見咗教授喇,佢建議做個全身麻醉子宮鏡檢查,徹底地檢查一下子宮同內膜,抽取組織化驗,再做其他驗血事項(血栓、甲狀腺、nk cell etc),務求排除身體上問題,先再放胎,希望一切順利!

你都唔好諗咁多,之後仲有好多關要過,比自己發洩一下情緒後再振作,老套d講句希望在明天!我過咗尋日黑暗嘅一日後,今日又再振作,調整好自己心情喇,你都要加油!

別墅

babypoohpooh 發表於 17-10-7 18:51
知道fail嗰下真係眼睛同心裡一齊淌淚 我都好明白
我今次做ivf, 原本10/10先驗,但今朝已嚟m, 我都減咗出嚟. ...

喊啦~喊出嚟舒服d,一次過狠狠地喊晒所有辛酸出嚟後,再準備下一次!只要有決心,總會有成功嘅時候。唔好放棄,一齊加油。

別墅

Miss.S 發表於 17-10-7 15:53
加油!喊過發泄完要繼續向前!雖然唔易,我地一齊努力

Thanks! 希望你都早日成功~

別墅

QHoneyQ 發表於 17-10-7 14:05
咁就好啦 搵出原因先 再次放胎 希望你早日成功

得返最後一次機會,真係要好好把握

別墅

念念 發表於 17-10-7 20:26
多謝你!
希望你可以早日搵出原因,之後就一舉成功!

你都係~ 大概幾時抽卵?

別墅

念念 發表於 17-10-7 20:47
醫生話如無意外,應該來緊呢個禮拜尾

我抽咗18粒,用監察麻醉,抽完唔痛,只係過兩日就始肚漲漲,飲咗成個星期寶礦力同食蛋。
你唔好太擔心,抽卵過程很快的。

首頁

尾頁

跳至