夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

dativebond 發表於 17-6-18 03:16

我諗左好耐,諗下點樣講你會開心點。

你講嘅野的確系好有道理,我睇完我都覺自己應該要反省下⋯但系⋯
又真系好現實嘅,唉⋯鬼叫自己揀左個EQ低嘅男人咩!
但系有時湊B湊到累嘅時候,其實真系會有情緒出黎,會覺得無人幫到手,就算系餵奶,男人都可以搞唔掂。
琴晚我就系因為我男人掛住打機,叫佢餵呀B飲1oz奶姐⋯佢未餵完,就走去氹左呀B訓,然後又再打機,再過一個鐘,呀B未食飽又起身喊過,我果時已經好累,我比面色佢睇,佢就話:唉⋯我餵呀B飲奶喇⋯然後我好大聲咁叫佢走開,唔使佢餵!
之後佢就發曬脾氣咁講,我已經成x日都無打機嫁啦,而家打一陣都唔x得!
唉⋯我自己心諗,湊小朋友我都無要求有自己嘅私人空間,點解你可以要求比啲時間你打機?!
雖然我覺得咁樣好計較,但我都算!
問題其實我唔系唔比佢打機,我唔系唔比私人時間佢,其實佢可唔可以餵飽佢飲奶之後先打機呢?

複式洋房

ninachu 發表於 17-6-18 16:27
唔好係bb面前嘈,bb識聽,大家都係新手父母,俾D耐性

(emoji)(emoji)真系有苦自知⋯有好多野睇唔過眼都好似要啞忍咁。

複式洋房

ninachu 發表於 17-6-18 16:27
唔好係bb面前嘈,bb識聽,大家都係新手父母,俾D耐性

唉⋯我唔系唔比耐性呀!系有時真系好累需要人幫手嘅時候,啲人都系hea 住做(emoji),執手尾嘅都系自己,想休息一陣都唔得

首頁

尾頁

跳至