自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

可能佢之前真係未收退貨,或者收貨時亂咗以為未收到。
而佢亦肯退錢,完全唔覺賣家有幾唔啱。

琥珀宮

taiwoon 發表於 21-5-29 13:23
睇晒
結論係樓主唔適合網購
自己去唔到ftm就大晒

係,仲要話自己寄咗就全無責任,即萬一真係寄失都唔關佢事。呢個世界,真係有可能會發生寄失郵件事件,雖然今次唔係。

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-29 18:34
回覆 木土土 的帖子

我覺得冇責任嘅話,我就唔會打去郵局問啦!我就唔會揭發今次件事啦!

「我一直都覺得好委屈,其實寄咗之後應該係佢嘅責任」

呢句說話係你自己講,明明話寄咗之後責任在佢,咁唔係你覺得自己無責任嗎?

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-29 22:00
回覆 木土土 的帖子

咁我寄完正堂常個責任唔係完咗,咁我係唔係仲要跟住郵差同佢一齊寄過去?

你寄完,人哋又收到,責任先算完!
你唔比真係寄失既咩!係咪真係寄失咗,都應該對方硬食先啱?

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-29 23:16
回覆 木土土 的帖子

所以我知份件佢未收到,雖然佢退咗錢比佢,都打去郵局問吖,咁樣仲唔夠盡責?

我只係針對你呢句說話「其實寄咗之後應該係佢嘅責任」,我係唔認同你話覺得自己寄完就無責任。
我從無評論過你之後跟進所做嘅事,無話過你做呢d係盡唔盡責!

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-29 23:45
回覆 木土土 的帖子

你繼續要針住啲句我都冇計

我只是開始時講咗一句,之後係你不停去反駁,我先回應你。
我從無想要你做咩,「仲」在那裡?若你問我,我只覺得你做多咗,例如出呢個post

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 00:41
回覆 木土土 的帖子

咁你覆我,我先繼續覆你嘅

「咁你覆我,我先繼續覆你嘅」

呢句說話應該我講先啱
你既所謂真相,我睇完,就覺得間網店,唔算完美,但亦唔覺有大問題law

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 02:34
回覆 找對的人 的帖子

我都明會有啲個可能性,但我回想返佢講嘅嘢,又有啲唔合理。。。點解佢初初會話我知 ...

錢已經退咗比你,貨件佢又收到,你仲咁鬼煩不停chur住去質疑當初郵遞點解收唔到,佢回覆得你好合理又正路算有交帶「我責任只係通知你,我已經收到」。人地正經做生意,真係無你咁鬼得閒同無聊,去慢慢研究個運輸郵遞及同你解釋。
遇著你呢d煩客,退完錢仲要比你屈咩「勁唔老實無誠信」,佢真係唔好彩,幸好你話以後不再幫襯佢,只係唔知下次輪到邊間網店咁唔好彩做著你生意

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 10:05
回覆 木土土 的帖子

我响度講事實又有咩問題?

份郵件,對佢黎講,只有「未收到」或「收到」兩個情況,佢可以點理?
人地唔想比你咁係煩住晒,怕鬼咗你,已經未收到貨都先退錢比你,之後收到貨,亦好有交帶地通知番你一聲。呢方面,佢已經做得好值得讚!
你最大問題,咪係屈人地「勁唔老實無誠信」law!睇呢個post回覆,已經有好多人,判斷咗你有問題啦!
你呢d性格行為,大把機會再遇到呢d你認為不愉快情況,係睇邊間店舖唔好彩比你揀中姐!

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 10:35
回覆 木土土 的帖子

我係一直同佢講跟進情況,佢咁想了解,我幫佢都有錯?

呢個post,就算有人認為賣家未做到最好,都完全唔覺有人認同你話賣家「勁唔老實無誠信」,唔排除可能有一個半個我睇漏左既!
咁你話出post係比人判斷,咁你覺得而家判斷咗乜野出嚟?

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 11:20
回覆 loveyou3000 的帖子

如果佢之前冇漏過貨、講嘅嘢有出入,我都唔會唔信佢

好心你啦,開口埋口話人呃你,所謂對話,唔排除人地唔想你煩住「求鬼其」hea答你呢個係煩客,佢錢又退咗,邊估到個煩客咁鬼無品去屈佢呃人!
做生意,無呃你錢無呃你貨,講乜鬼呃!

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 11:44
回覆 木土土 的帖子

佢未退錢之前,講嘢已經有問題

未退錢時答你未收貨,我認為呢句唔係hea求其答,我信佢當時真係未收到貨wow,佢都打算退錢,若當時已收到貨,仲呃你做乜?好玩咩!
係佢比你煩到未收到貨都退咗錢比你後,佢覺得對客既責任已完,根本唔想同你再傾,你又鬼咁煩去講郵遞問題,佢先「可能」求其hea 你呢個收咗錢仲多多聲氣既超級煩友姐!

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 11:58
回覆 木土土 的帖子

咁所以我未話佢講嘢有問題囉

郵差派咗,唔等於真正收貨人收到貨。上面已經有人講過,可能之前比其他人拎錯咗攞番出嚟。
你根本証明唔到佢收到貨又呃你未收貨,你收到退款仲屈人呃你去唱間店,而家明顯係你有問題!

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-30 12:22
回覆 木土土 的帖子

咁佢可以話比我知佢要了解咗先覆我,而唔係hea答我

真好笑,hea你咪hea你law,錢又退左,仲咁多聲氣。人地唔跟你想要答法,就要比你老屈係呃人,唔老實、無誠信?
你既真相,咪真實反映到有問題既你law

首頁

尾頁

跳至