婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

vanbux 發表於 18-1-6 16:21
親子旅行本來是很期待的事,但由於有不速之客,每次都會有突發事件令大家掃興。今次講一下剛回來的首爾之旅 ...

哈哈....你99 真係好搞笑樣衰衰咁

男爵府

vanbux 發表於 18-1-6 18:09
你地冇身受其害就搞笑,身受其害真係笑唔出,我只能夠盡量唔動怒,因為到最後洩底一定係我。
...

睇佢咁屈你就知啦不過你都好忍得

男爵府

vanbux 發表於 18-1-6 18:42
練左好耐啦,而且過往經驗話俾我知最後,除非立定決心叫佢搬走,否則到最後我們一家人和工人姐姐都受罪。
...

即係間屋係你,佢走左黎住?

男爵府

vanbux 發表於 18-1-7 09:10
是老爺生前用幾十年時縱出來的

我屋企都有個咁既62,真係寵到個老婆不得了,係佢福氣,不過我同老公講到明,將來有咩百年歸老,冬瓜豆腐,大吉利是,唔該,我屋企留食不留宿,幾攰都麻煩你湊阿媽落街搭的士,一晚都唔可以係我屋企過夜,多謝合作!我初拍拖,我都有心軟打算同兩老住,因為我老公獨仔,而我99開到口無數次話想同個仔住過世,我好慶幸,我當時無跌落個老千局,如果唔係灰飛煙滅既一定係我,真係要thanks god

男爵府

vanbux 發表於 18-1-12 02:18
其實親子旅行我已經身兼數職,又領隊,又導遊,真係出錢出力。但要去満足99嘅要求實在麻煩,事關佢每去遊 ...

其實你同老公都縱慣左99了

男爵府

vanbux 發表於 18-1-14 11:10
是好嚴重嘅後果。
未同住前一丶兩個星期見一次,見冇乜嘢,加上佢果次病得好嚴重,真係有生命危險。

唉.....真係登你難過,但都要為自己心軟付責任(雖然一定唔想負)不過我覺得你eq好高,冷靜應對,又唔發脾氣,比你老公還控制到情緒,真係要比個like你。呢個時間唯有安慰自己,家有一老如有一寶啦,唔住都住左一齊,咪同自己話三代同堂,多d親子時刻,小朋友有老人家錫都係好事,盡量開心過日子,避免最難受既被屈。講到尾最重要老公諒解,知佢阿媽咩人,老公錫你最緊要加油

首頁

尾頁

跳至