自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

poodlema 發表於 22-4-8 13:10
想買但想問下係咪要WIFI先可以用到部吸塵機械人? 因為我屋企無用WIFI, 咁係咪唔岩用? 會SETUP唔到? 如果無W ...
首先,無WIFI都可以掃地拖地,只係無得控制大小大度同。其次(我唔肯定呢隻型號可唔可行, 但1C係得嘅),去一個有WiFi嘅屋企設好設定,跟住搬返去無WiFi屋企。如果想係無WiFi屋企自己set, 我唔肯定hotspot得唔得,因為通常小米呢類都係駁2.4G WiFi。

我屋企老人家係無WiFi, 我都係咁裝俾佢,佢只要按第一粒掣就可以開始清潔,部機都識得返個基地。

大宅

poodlema 發表於 22-4-11 13:02
回覆 junzi_HK 的帖子

多謝你詳盡回答, 即係第一次可以用WIFI SET咗先? 之後就可以唔洗開WIFI嗎? 另外無WI ...
首先,無WiFi的話,肯定係手動開機,佢識得自己收工。而且電源唔需要長期standby, 可以拔去三腳插蘇,但我少咁做。
我買俾老人家佢家中零WiFi, 連隔離屋都無。佢唯一每日WU 低身撳開關同埋拆塊布。至於WiFi setting, 我係有印象用hotspot,跟住改 setting.
時間表呢個功能,我自己無用過,因為我通常有人類在家先開部機。

大宅

peralbebe 發表於 22-6-22 20:30
剛買左,但set唔到Wi-Fi 。請問有冇解決方法?

有冇兩部手機?試下hotspot share 一個,記住行2.4g Hz
又或者睇下有冇2G個條,唔係5G

首頁

尾頁

跳至