自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

受到警告

我間屋裝修左兩年多,前兩曰我去左買餸,比c6見到走廊個假天花斜左,唔對路佢就爬梯望下,一豆就成個冧左落黎!老公見到話一口爆口螺絲都冇呀!

之前同個裝修佬反左面,冇搵大家好耐!老公都忍唔住whatsapp問候佢全身.

我兩個仔係房,行過壓到真係死人架,個假天花唔係一塊板,係連埋燈槽位,好多塊實木,成個櫃甘重。長過架lift!真係好鬼嬲!

老公whatsapp埋佢d親戚數佢!真係唔好怪我地。如果壓到我仔真係唔知點算。本身冧左都算。你地比我呻下啦!

好彩老公睇到咋!真係好好彩。

yickly    發表於 16-7-25 22:04
wcpcelia    發表於 16-7-25 09:40
wbrenda    發表於 16-7-24 13:01

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:假天花冧左落黎

wbrenda    發表於 16-7-24 13:01

水晶宮

chitosefung 發表於 16-7-24 01:05
d 手工咁差架好彩冇人受傷。
未反面時講到自己好勁架!點知樣樣唔店.仲成日要收尾數,我之前已經比左7位數字比佢架啦!最後佢唔黎整因我地唔比要佢執番好多野!!

我住甘耐整甘耐,個個廁所都滲水,好多好多野啦!!真係上左賊船!!

丫雅    發表於 16-7-24 15:25
jenniecatcat    發表於 16-7-24 01:26

水晶宮

Sunnn 發表於 16-7-24 01:06
咁個裝修佬點答你?
你估佢仲夠膽答咩!!

水晶宮

holyjuly 發表於 16-7-24 01:09
fb有個裝修黑名單嘅gp架,你可以問下入面d人,但唔記得個gp名
佢係熟朋友d親人黎架,就係之前攪到甘大家都唔好意思搵大家!

佢之前仲同我住同一棟樓!依家搬左我都知佢住係邊!

真係冇諗過d裝修手工甘九流,正垃圾!呃飯食!!

水晶宮

麟媽媽 發表於 16-7-24 01:12
嘩!壓中小朋友真係命都無!樓主福大命大,真係要鬧爆裝修佬!
我兩個仔唔係好小朋友啦,莫講小朋友,大人都死啦!

水晶宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

c6嬲完都唔會再追究啦!但我真係好嬲好嬲,好在我仔係房,好在工人姐姐同我一齊出去,好在d狗狗冇係呀仔門口,有時我出左去,黑色個隻會係呀仔門口等我番黎!好彩老公睇到.好彩冇人行過.

我一諗起真係驚架!

Ericmo    發表於 16-7-25 18:49

水晶宮

引用:可唔可以告佢?我唔識法律,但呢D危害到人

原帖由 Sofia_happy 於 16-07-24 發表
可唔可以告佢?我唔識法律,但呢D危害到人身安全,同埋你老公D佢D得啱
其實係我c6同佢地熟,果曰冧左落黎都同話比佢d親人聽,佢地都冇言唔敢點出聲。

c6話算數。但見到佢一定d爆佢law.

我諗佢好快又會再搬走lu.

水晶宮

引用:Quote:kit2004 發表於 16-7-24 01:17 佢係

原帖由 holyjuly 於 16-07-24 發表
會唔會同你熟朋友講丫
c6已經講左。佢地都唔好意思。話果個係佢舅父都唔知點做。大一輩果d唔敢講野,淨出唉仔公仔。

水晶宮

引用:真係好離譜! 呢個裝修佬啲野咁兒嬉,如

原帖由 Danjunior 於 16-07-24 發表
真係好離譜! 呢個裝修佬啲野咁兒嬉,如果屋企有其他吊櫃,搵人check吓好喎! ...
淨係廳同廚房有吊櫃。唔係係頭頂都冇甘驚。

水晶宮

同c6商量過,果舊野整番上去有難度,一來重。果曰搬開都要兩個人,如果整起碼3個男人先整到。甘跌落黎,已經扯爛晒上面連住既電線。同舊木有燈同led都唔知有冇跌鬆跌爛。

所以決定唔整上去,油番油同裝盞燈算。

之前我都幾鍾意走廊,夠光猛。依家就算整番都有陰影。

水晶宮

仲有就係要掉都煩,太長入唔到lift,要鋸開兩舊先得。

唉~遇人不淑呀~

水晶宮

引用:佢係自己工?還是有公司的?樓主可否開名,

原帖由 ivory0915 於 16-07-24 發表

佢係自己工?還是有公司的?樓主可否開名,等佢唔好再害人 ...
有公司的。

燁x工程公司,係天后。姓陳。

唔開晒啦!

水晶宮

引用:你地鬧佢都冇用,咁情況應該報警,再搵公正行

原帖由 chinatea 於 16-07-24 發表
你地鬧佢都冇用,咁情況應該報警,再搵公正行來睇,再出律師信要佢賠償,而唔係同佢親戚講,比人傳話又點?今次係 ...
我老公講左唔再追究。因係佢同佢地熟,識左佢家姐幾十年,佢個女係bb時已經識。比我更早識。佢女結婚我地都有去。所以老公話算我都冇野講啦。

只能係度呻下,唱下佢。

水晶宮

引用:Quote:kit2004 發表於 16-7-24 01:02 我間

原帖由 rose-mag 於 16-07-24 發表
樓主,粗口諧音用字屬違反版規,請即時更改,否則將會作違規處理,謝謝。
...
我依家係街,要番到屋企先改到。你改唔改到?

水晶宮

bb1901 發表於 16-7-24 13:37
間屋幾大…裝修用7位數字?

冇2千.因為係全屋連電線,水喉,窗所有野換晒.拆牆....

點知換晒水喉都滲水,幾個廁所無一倖免.廁所淋浴門唔夠兩年就郁唔到.要全換.櫃板係攣唔直,換整都係甘.有次我訓係地,竟然見到個窗台雲石底係有洞架,唔只一個,根本就冇整.甘好易有蟲入到去.佢諗住我地高過窗台睇唔到呀!仲有好多好多.總之不停整啦!

最慘係搵其他裝修佬執.有d都唔願整.肯整既上黎睇我地d油漆,就話:嘩!d油真係好難油....得甘肉酸.點解用呢d地板(佢既好介紹law)等等....

諗起都嬲!

水晶宮

引用:唔一定要用爆炸羅絲, 他用番D長一倍的螺絲

原帖由 CALVIN3203 於 16-07-25 發表
唔一定要用爆炸羅絲,
他用番D長一倍的螺絲已好好, 好明顯D羅絲食唔入D牆到
個天花係中間而四邊係空的,所以一定係中間鑲螺絲。唔知你明唔明我講。

首頁

尾頁

跳至