自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kiuzoe 發表於 20-5-21 15:38
如果實在真係避唔到佢哋要嚟暫住,
咁你借啲意話有個timetable,
例如日頭七點鐘至八點鐘你哋要用廁所,夜 ...岩,

岩。 上次應該一早同佢地講house rules , 咁就唔洗自己激氣, 係C6 話我咁做好似好小器, 以前佢自己單身寡佬鐘意扮大方做好人就算, 而家結左婚要迫埋老婆做好人, 搞到有時我都嬲

複式洋房

世事無常 發表於 20-5-21 14:42
樓主真係好人,我唔會比老公招呼朋友返嚟屋企住,佢哋又唔係無錢,洗乜幫佢朋友諗慳錢。

...

我完全唔想, 係佢鐘意扮好人, 搞到我好似好小器咁

複式洋房

canies 發表於 20-5-21 15:59
大人大姐去人哋屋企住臨走先至畀包生果其實都好失禮。 好心你就串下你死佬點解識埋啲人咁小家啦。
...

有呀, 後尾佢話算啦, 佢以前都住過人地屋企之類, 咁計較做乜。 佢呢種性格搞到我好煩。 又成日鐘意帶朋友返屋企食飯, 仲迫我social , 我真係好累

複式洋房

Gorgor0612 發表於 20-5-21 16:48
唉!明呀!我老公same type , 好客得濟成日叫人上黎食飯! 真係當自己屋企有大厨駐場咁! 好攰! 之後不停教 ...

辛苦你。。。。我c6 仲會親自落廚。。。 我只係唔想成日都要entertain 唔熟既人

複式洋房

js829 發表於 20-5-21 16:30
如果佢每個friend黎香港都要招呼入住 你真係好唔得閒 佢唔為你冧下 咁掉轉你搬去酒店或娘家 睇吓佢會否反醒 ...

因為6299 都係咁既人, c6學埋哂佢地d 好客習慣

複式洋房

依媽 發表於 20-5-21 17:54
唔好意思啊,我覺得你太懦弱...煩惱自招,根本就唔需要為lee啲事煩惱.
好親嘅親人就話難推啫... ...

我1d 都唔care 佢朋友, 但我care C6, 但佢d 幫人性格真係搞到我好煩, 上次佢係都要幫個精神有問題既女人執返塊鏡, 我話唔好接近佢啦, 佢都唔聽, 結果我地行遠無幾耐, 個女人衝埋黎打佢一下, 雖然唔係好大力, 但我都覺得不能接受。
我都唔明人地d 事理咁多做乜野, 成日我都要幫手擋

複式洋房

RE: 有無人去人地屋企住會沖涼沖一個鐘?

李豆豆 發表於 20-5-21 23:03
下,有錢女竟然連酒店都慳? 咁厚面皮!

因為佢老公孤9 寒, 佢乜都聽哂佢老公話, 完全係活在城堡不吃人間煙火果d 公主, 我而家諗起都嬲

複式洋房

cattz288 發表於 20-5-22 01:32
同老公講, 不如你地租酒店住, 讓間屋比佢fd住

正有此意

複式洋房

fitfish 發表於 20-5-22 08:07
是否加拿大?

係呀,你點知????

複式洋房

fitfish 發表於 20-5-22 09:04
加拿大華人出晒名節儉
億萬富豪一樣好節儉
好聽就節儉

係呀, 係多倫多, 又比你講中! 係咪多倫多d 人出名孤寒?

複式洋房

zman 發表於 20-5-22 15:19
樓主到而家都未答點解朋友唔駛十四日家居隔離。

當然要,但佢朋友ON居居乜都唔知,一野就Message黎,所以我一聽到就唔鐘意先上來呻。而家同佢地講左,佢地未覆住,睇下點啦。

主要我係想問,去人地屋企住沖涼沖一個鐘係咪正常。。。。C6竟然話我有少少計較

複式洋房

fitfish 發表於 20-5-22 14:01
多倫人(我講我識個D)
好算爆
其中一子姪 高薪厚職 估佢從不出街食好野 去探佢 無住佢度 出街食(佢帶路 ...

你咁講我都有同感,佢朋友搵幾皮港紙一個月,上次返來買腸仔包,揀鬼死咁耐,佢話要揀一個腸仔最粗,SIZE最大既腸仔包先好買,千祈唔好蝕。大佬,一個腸仔包咪最多10蚊個!洗唔洗算到咁盡呀?!慳得幾多呢? 都唔明點解呢種人都有女人鐘意!

複式洋房

steven1110 發表於 20-5-23 09:13
好肉酸籮,咁樣揀包法。

搵幾萬蚊,慳埋慳埋呢啲錢。

我果刻見到都好震撼,咩事呀,外國返黎唔係好有錢咩,做乜仲寒酸過D 香港人!

已經講左啦,果個人而家無再問,仲有少少發脾氣咁,C6再msg佢都唔覆,唔鬼理佢啦

複式洋房

candy3496 發表於 20-5-25 18:27
甘你要強硬D,同佢講佢地應該遵守返主人家既規矩

係呀,極後悔當時無同C6講佢個朋友咁同我講野。

因為我聽到果陣真係好驚訝,以為呢D 係常識,點知佢以為只係錢既問題,言語中暗示我小器咁,果刻真係呆左唔識應佢,佢D語氣仲要好似係教訓我咁。

如果係我去人地屋企,自己長開燈唔記得熄,人地開到聲話我,我真係唔會駁咀囉,只會覺得唔好意思,點會有人反客為主?就算真係好平唔洗錢,都唔應該浪費資源啦。
真係一樣米養百樣人,當自己住酒店咁,就算真係住酒店,都唔係你話想點就點架。

我都仲未計佢唔問過我,拎我D書去墊自己部電腦,一副理所當然既樣。

首頁

尾頁

跳至