跳至

首頁

尾頁

大宅

好開心丫,我同阿B又順利過左一關了
尋日去醫生度照結構,好開心呢,一開始阿B就用個
PAT PAT 得住我同老公,好明顯話比我地知:我係囡囡黎架!^^哈哈!好興奮亦都好感動,原來陪左自己5個月既係小公主唷~個feel無辦法形容呀!跟住醫生同佢照哂基本既結構~話阿B囡好正常,無問題,仲好健康tim,體重359克(唔夠一磅),不過我就OVER個weight啦,比一般21w媽媽重左成3kg~唉...又係大食惹的禍,hehe^^不過為左阿b,我要keep下啦,真係好開心呀,唔知你地係唔係都差唔多照or已經照左呢!希望我地呢度個個媽媽都有一個健康既小B~:mrgreen:

[ 本文章最後由 忌廉妹 於 08-1-31 15:26 編輯 ]

大宅

原文章由 mamiwing 於 08-1-31 15:35 發表

Congratulations 我聽日都去照啦,不過好擔心,希望無事啦!請問您照咗幾耐呀?

多謝你^^唔洗擔心架,要保持輕鬆既心去先係架嘛^^你BB一定同我B囡一樣咁健康既~由照開始到照完,大約用左25mins左右啦~:mrgreen: ,開心d嘛^^阿b同你一樣開心架~嘻嘻!

大宅

原文章由 20080614 於 08-1-31 15:37 發表
我下星期一照,好驚好驚...:cry: :cry: 驚bb有問題.... 因為我無做oscar:cry:

唔驚唔驚~你~bb無問題既~我都有好多朋友無照oscar啦~阿b咪一樣咁正常~要保持輕鬆呀!

大宅

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-31 17:20 發表

恭喜恭喜呀~~~
你位小公主身體健康係好一個好開心的消息呀
bb女係唔係大左好多呢???佢知道忌廉爸爸媽媽見到佢,有沒有好開心+斯文地係咁郁俾你睇呀???我以家就愈來愈喜歡睇到bb係度郁呀~
我bb仔以家5xxg,醫生話未夠600g。我以為佢今朝唔知係唔係凍過頭定點,竟然一早沒郁醒我,都唔點郁,嚇到我同老公 ......睇左醫生後,佢話bb仔坐左係度,腳仔向下,頭係係上面,加上佢好似唔係好醒咁,所以郁得好斯文(but醫生話佢其實係咁郁&轉,只係唔大力,都好活潑...),加上佢重細個,所以我feel唔到。but個衰仔,居然係我睇醫生途中一半先係咁郁番...唉...幸好佢沒事。
希望我地bb都健健康康咁繼續成長,我好期待佢出世呀

多謝你丫~我同老公都好開心呀,見到佢健健康康,係呀~佢真係大個左好多呀~哈哈!好興奮....哈哈~我前日一見到佢..佢就好似好開心咁狂郁,勁踢腳囉~不過就一d都唔斯文lu=.="仲粗魯過我,係度勁擘2隻腳(脾仔),怕人地唔知佢係女仔咁-.-比佢激屎~哇~你bb差唔多成600g啦?依家幾週呀?大我bb好多丫~我囡囡得359g,醫生話20w係咁上下~你依家係唔係已經feel到好明顯既胎動啦?我就仲未feel到呀,有時又唔知係唔係佢郁,我自己都唔係好敢肯定呀!你個b仔咁醒目既,嚇你地~衰衰呀!大個一定係叻仔黎~哈哈!我同你一樣都好期待佢出世呀^^!我地bb一定會健健康康咁成長既~:發:

大宅

原文章由 小吉梨 於 08-1-31 17:37 發表
我聽日照呀~~~ 好緊張呀~~~ 成個幾月無照過佢啦~ 唔知佢變成點呢??? 幾大呢?? 佢就應該大了, 我褲頭帶都鬆了好幾格啦~~

我未知仔定女呀~ 有少少心水, 聽日希望照到啦~~ 俾人問到我煩~ 佢地總係覺得 "搞錯呀, 咁耐都 ...

吉梨B,今日去左照啦wor,知道係吉梨囝定吉梨囡字呢?快d照完返黎報告下先啦^^

大宅

原文章由 meiyi 於 08-2-1 09:50 發表

恭喜晒...
連我都好開心呀....
等埋2月4日報告比你知..
我都好心急呀..
希望阿b乖乖地啦...

哈哈~多謝你丫~
我好心急睇你阿b呀!
記得要拎DVD同相,新年比我睇呀!^3^
我個B好Open呀,我諗你果個都同我一樣
架啦~嘻嘻!! 傻婆,記住唔洗擔心
架,你bb一定好健康架!!

大宅

原文章由 winnie雲妮 於 08-2-1 18:48 發表
我仲未照呀...要等到2月18日....頸都長埋.....
不過見到你哋個個我都好開心, 希望大家都有一個開心健康又活潑嘅王子/公主啦....
好緊張呀...仲未知係王子定公主??? ...

哈哈,仲有2個星期,好快過架咋!要享受埋呢2個星期估估下既感覺啦^^到時照完即返黎報告啊^^我都祝你有一個健康可愛既小B!~:mrgreen:

大宅

原文章由 祖兒豬 於 08-2-1 20:05 發表
恭喜哂呀忌廉妹&忌廉B女~~:恭: :喜:
我同你一樣都係比醫生話超重要節食啊~
一齊忍口!!!!!!!!yeah~~

多謝你呀^^我同忌廉b都好開心丫^^
傻豬,唔好節食呀,依家天氣咁凍,千祈唔好
餓親自己同阿b呀,知嘛?我地一齊控制下啦,
醫生叫我食少d澱粉質/甜/油野,要狂食菜,你
都要呀^^我地一齊加油控制下體重啦(不過唔好
比自己同b餓親)你由開始有左到依家重左幾多
ibs呀?我就差唔多20ibs啦=.="

大宅

原文章由 小吉梨 於 08-2-1 23:38 發表
哎呀, 我今日照完都一頭霧水wo~ 我係威記照, 個姑娘都好好人咁, 但講野不多, 係咁照. 初時佢突然問我: "之前有無照過照聲波?醫生點同你講?" 我說好耐之前lu, 佢之後一路都唔出聲, 嚇死我, 以為有咩事tim~~~~~ 不過, 搞完一排佢就話乜事都無...

照的時候佢都有話呢個係乜同乜, 但有d我都唔太看得出. 看時一路有個後生醫生在旁看住, 姑娘照完佢又做一次(應該是實習一次)... 我問佢係b仔定b女呀, 佢話, 你睇唔出咩?!:;pppp: 我真係唔太睇得出呀, 係見到一d可疑的東西....不過, 政府一般都唔會firm咁講吧...我唯有等下次看私家時先再看清楚了... 所以, 我都未敢同人講住呀~ 真係....

最搞笑係我老公居然話見到個b上半面似我, 下半面似佢...但我真係乜都睇唔真bo~ 佢真係好想像力...

又不過, 佢又問我照唔照4d bo, 佢話都係醫院取數據之用, 無乜特別, 我地又可以睇清楚下lor~ 所以, 我都應承呀~ 反正有假紙... 不過, 應該不會有相啦~ 今日都無呀~~

不過政府大多數都唔會比相架!要私家先有,因為要加錢嘛!
你就好啦~威記同你又照結構又照4d,我係屯門醫院,佢乜
都無得照呀,要自己比$出去照!
你老公好好笑,係唔係佢個角度睇得清楚d呀?我個b囡就眼鼻
依爸爸,咀仔似我囉~性別其實都幾明顯架,好似男仔真係會有條jj仔,我個囡就咩都無既,睇2d周3d真係要好細心架,我覺得
d婦產科醫生/護士真係好叻...明明我地睇到黑色一達野,佢地
就可以分到邊度打邊度,真係好勁!

大宅

原文章由 祖兒豬 於 08-2-2 19:59 發表

係呀~醫生都係叫我狂食菜,一日最少要三碗菜,肉片只可以食2-3片,煲湯最好都唔好落肉,只可以落瘦肉bor:tongue: 飲奶都要飲脫脂個隻!~~~~救命呀:;pppp:
我未有個時90磅,岩岩尋日磅完已經102磅啦~~~~呵呵呵~~ ...

下?你重左12磅都叫超重?

大宅

原文章由 joyce930 於 08-2-4 23:27 發表
嘩...忌廉妹...我見到 你個b女個鼻好高喎...見到你個b女既4d相時都感到好感動哦...我嗰時照oscar佢都冇比隻光碟我呀...只有彩print咋...我相信你個女醫生都係好細心的... ...

係丫~阿囡個鼻仔好高,似我老公^^呢張相係照結構時醫生同佢影架,好開心丫!你照左結構未呀?下次照時叫醫生比返隻DVD同D相你丫(不過要加$100)~我睇開既女醫生的確係好細心架!可能大家都係女人知道我想要D咩^^!你個B都有影PRINT啦~係唔係?:mrgreen:

大宅

原文章由 祖兒豬 於 08-2-7 22:07 發表

係bor~
個醫生話20週之前應該無乜輕重,頂多都係2-3磅~
宜家重左12磅係超標~~~~
咁我一心唸住自已原本咁瘦驚比唔夠營養比我個乖仔麻

我個產科醫生話20weeks體重已經係我地懷孕期既一半了,應該大約13磅-15磅左右~你12磅又點叫超重呢~你係唔係本身好瘦好細粒架?

首頁

尾頁

跳至