跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

回覆:今日鳳溪面試

我都見到門口好多人!
70% 人講PTH ?
乜真係咁誇?
無計啦! 呢間係最近大陸口岸 ,兼最大又最靚, 仲要有學卷,合哂條件!

伯爵府

牛年勳章

引用:Quote:Mani_Fai+發表於+11-10-15+18:27+今

原帖由 靖嵐 於 11-10-16 發表
得70%? 有朋友話90%?
因為佢o地學校有直接過境校車... 小學又可以一條龍, 幾間揀... 佢o地o係國內有擺招生 ...
鳳溪一向都想攻入大陸市場,二中執左留低個校舍, 早兩年校長想申請改做直資寄宿學校, 專收內地中產子女, 我覺得佢幾有諗頭,呢盤生意實賺!

政府吾批佢唯有發奮圖強,聽講創新和中學係學術上都有進步,創新係北區唯一一間採用電子書計劃,

校園環境其實吾錯,整體來説我覺得呢間學校算係中等,只可惜大多跨境生嚇怕左香港人。

我估裡面香港人得番廖氏家族!

樓主趁而家粉神和秎呂招生中,快d 取表啦! 粉神上下午班共招六班K1,而且佢地真係本著有教無類的精神,只要小朋友表現正常,機會都吾細架,根據兩年前的數據,應該有1/3機會入到,try try !

伯爵府

牛年勳章

引用:Quote:mandymak915+發表於+11-10-17+17:46+

原帖由 LUCUSMaMa 於 11-10-18 發表
係, 我每日都要過關返工, 都見到唔少, 不過北區既幼稚園真係無得避, 唔多唔少都會有架啦, 其實唔係話國內家 ...
Agree !!!
九龍塘耀中、tutor time 都有啦!
不過果d 係講純正普通話,可能來自北京、上海城市d,有教養d ,搵錢多d 的國內人 。北區呢邊中下階層多,農村人嫁香港人的佔大多數,所以大家的生活和思想梗有d 差異!冇計啦!又耍等佢地慢慢溶入,都好左d ga la !

伯爵府

牛年勳章

引用:回覆+virgokaren+的帖子++喂!+阿靚女,利

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

牛年勳章

引用:我都幫個女報左六間,希望有兩間中都好呀 +

原帖由 Mani_Fai 於 11-10-18 發表
我都幫個女報左六間,希望有兩間中都好呀
Relax!
實中的。

伯爵府

牛年勳章

引用:連續五個星期六都要去面試,我仲緊張過個女

原帖由 Mani_Fai 於 11-10-19 發表
連續五個星期六都要去面試,我仲緊張過個女呀!
曄! 咁都幾緊密。
當周末活動囉!
當年我地都中一半,所以你囡囡都最少會中三間或以上。
到揀入邊間你再頭痛過!

伯爵府

牛年勳章

引用:我只係報左N1嘉德麗,如果唔中又要再諗! +

原帖由 sakaiyui 於 11-10-25 發表
我只係報左N1嘉德麗,如果唔中又要再諗!
N1 讀嘉德麗,打算繼續讀埋k1-3 MA ?

伯爵府

牛年勳章

引用:其實反正N1無學卷,所以都揾間私校!而且嘉

原帖由 sakaiyui 於 11-10-25 發表
其實反正N1無學卷,所以都揾間私校!而且嘉德麗課程深d, 如果讀完N1係好,都會繼續讀K1,2,3,因為轉校仔仔又 ...
讀左 N1 考 k1 有優勢!

首頁

尾頁

跳至