自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

eccheng07 發表於 23-12-7 09:12
我以為係政府醫院唔使錢,咁每年要5千幾蚊

巳經好平。
出邊利家打每月近6位數。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 14:14
又唔洗6位數咁跨,一個月萬幾至兩萬左右,細個d會平d

一啲都冇誇張,我陪朋友一齊去交錢,
佢一共交咗32萬,針係4個月唔夠。
*私家

珊瑚宮

cara.mak 發表於 23-12-7 14:54
去到15歲仲打黎做乜!
為左高多2/3cm ?但傷身

冇數據顯示15歲打只可以高2, 3cm,有人高5至10cm.
而且朋友個女去咗照骨,未合哂,所以佢決定比個女試一試。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 15:04
我女係私家打左兩年幾,$1800/支藥,6mg,佢最後(50kg)係每天打2mg,圍起大概2萬一個月
俾你朋友一日打囇 ...

我朋友係Medik Pro。
佢因為要拎啲藥去外國,
所以一次簽32萬。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 15:04
我女係私家打左兩年幾,$1800/支藥,6mg,佢最後(50kg)係每天打2mg,圍起大概2萬一個月
俾你朋友一日打囇 ...

https://topick.hket.com/article/3350932/%E3%80%90%E5%85%92%E7%AB%A5%E5%A2%9E%E9%AB%98%E3%80%918%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E5%85%92%E9%AA%A8%E9%BD%A1%E6%8E%A8%E6%96%B7%E6%97%A5%E5%BE%8C%E5%83%85%E9%AB%98149cm%E3%80%80%E6%B8%AF%E5%AA%BD%E8%8B%A6%E6%83%B1%E6%87%89%E5%90%A6%E5%B9%B4%E8%8A%B112%E8%90%AC%E6%89%93%E7%94%9F%E9%95%B7%E6%BF%80%E7%B4%A0%E9%87%9D
attach0/tmp/phpzDgzY9

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 15:16
其實d藥都係自己每晚打,外唔外國無乜分別,我有朋友拎埋抑制針去外國,不過要自己係當地搵注射員
可能你 ...

咁我唔知啦, 總之朋友就係比左32萬。
我話佢拎去外國,係因為咁先要一次過畀咁多個月錢,如果唔係應該唔使一次過畀比。

珊瑚宮

LedTV 發表於 23-12-7 16:00
好貴
但做人阿媽
有能力都一定比

你講得啱,我朋友就係因為本住想畀個女試一試,係貴但都比, 平日佢自己都唔係大洗嘅人。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 16:18
可能32萬係for一年或更長嘅療程,而唔係6位數一個月
我怕其他媽媽以為個個case都咁貴,影響左選擇。
...

32萬係係唔夠四個月針(之前已回了你),
而且我寫得好清楚每個月「近6位數」。
attach0/tmp/php3KMBsC
attach1/tmp/phpA7GCFp

珊瑚宮

cara.mak 發表於 23-12-7 19:20
陰公,打針同時有冇做運動? 搞到15歲先黎做野,點解唔一早預防,呢個世界上真係無後悔藥食!

希望你朋友 ...

朋友女好勤力做運動的。

珊瑚宮

sweetapplebb 發表於 23-12-7 19:21
回覆 Fishqqma 的帖子

發育未呀

M黎左。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 16:25
咁你繼續寫每月近六位數去嚇其他媽媽喇
過去兩年幾,我每兩個星期就俾9k醫務所,我自己好清楚俾嘅 ...

是旦你啦,你可以平價打到針當然好,更可以介紹比其他媽媽。
我只係講我朋友個case,我冇話代表全香港的收費。 如果一早知道有咁平,我都介紹朋友去啦,我都唔想佢洗咁多錢。

珊瑚宮

cherrylui28 發表於 23-12-8 10:07
我個女9歲半,依家145cm高,個胸已經差唔多發育完成,有睇政府兒科醫生跟進,照左骨齡等睇報告,醫生話下 ...

九歲半仲係好細個,唔使太擔心,
或者上面有個jm話打針其實都唔係好貴, 你可以研究下。

珊瑚宮

露比EE 發表於 23-12-8 09:52
增高應該係冇不二法門,最重要係運動,如果驗血係激素正長,為左增高去打針,我自己接受唔到,最怕達唔到 ...

女仔159好ok。

珊瑚宮

傻太 發表於 23-12-7 20:28
政府平好多,自費應該2、3千(呢個價錢係我朋友孩子10歲才開始打,後悔打得太遲),同埋你女現在仲細,打 ...

咁你囡囡仲有冇繼續堅持打?

珊瑚宮

LedTV 發表於 23-12-8 10:28
9歲半145完全唔矮啦
黎緊2年猛高期 1年7cm 都159cm
160無難度

同意

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊