自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說阿仔由細到現在都唔鍾意C6所有屋企人, 佢一見佢地或知要見佢地就大發脾氣。
尋日,我,C6同阿仔一齊去老爺屋企附近攞野, 62一見阿仔就話同佢去買玩具,點知阿仔話唔要, 跟住仲講話沙田都有, 沙田靚好多。之後,阿仔仲係禁講爺爺你快D走,你仲唔走。。。。
之後,C6只好打完埸。

複式洋房

其實我由同C6一齊開始,佢全部屋企都對我地兩個唔好, 次次見親都冇啦啦丙我地兩個, 仲要每次都冇原因, 我完全冇教過阿仔禁對C6 D屋企人。
C6同佢地D屋企人都係火星人, 又有強迫証, 次次阿仔見到佢地, 佢地都會強迫我 / 阿仔做D唔喜歡做的事。
我POST出來,只是講自己心底話.

複式洋房

我都有同阿仔講唔可以對爺爺冇禮貌,之後阿冇再講
我一向對C6屋企人係好有禮貌同尊重佢地, 但佢地點對我
C6姑姐, 老豆,阿嫲
1)一向問C6攞唔到錢,就問我, 未結婚都一樣
2)我中風後冇關心不只, 仲話我底死
3)有BB反,又問我點解要生BB.....等
以上只是其中例子, 禁可以再點樣對佢地

複式洋房

kayen 發表於 17-10-23 20:36
佢對你唔好,你大可唔鐘意6299,因你是外人,但不能教育下一代咁樣對親人,到你仔大了,可否這樣對你?
利 ...

其實我從來冇同阿仔講過佢地d壞話,奕冇叫阿仔對佢地冇禮貌,阿仔呢d行為係出於佢內心。我地都係過時過節先見佢地班人

複式洋房

Fishqqma 發表於 17-10-23 20:47
咁又点?咁樣就係個仔冇禮的原因?

其實我點再請講都冇意思,你地d jm都只會話我係唔識教人的媽咪。
你地鍾意點講就點講啦

複式洋房

美之選468 發表於 17-10-24 06:30
小朋友是有自己的觀察力的,根本不用教,孩子會分辯誰是好人.誰是壞人。
...

我唔係需要人撐定批評,我都冇話阿仔係對。
我只知現在d小朋友都自己恩思想,邊d人真係對佢好,邊d人真係對佢唔好,佢係知,好多大人成日只係識買玩具比小朋友,就覺得對佢地好好。我阿仔只係對住我所講的三個人先冇大廿
禮貌,其他人唔會。
我只好講有d人係尊者德尊。

複式洋房

pak_mama 發表於 17-10-24 12:46
我冇睇晒咁多頁,但我諗我明樓主,佢傻係傻在冇同時話俾大家知佢有即時/事後/一直有教仔要尊重長輩。
一家 ...

冇錯

首頁

尾頁

跳至