網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

bobobetty 發表於 18-8-17 14:08
請問有冇jm 用緊呢個小米定位?
想請教香港買邊隻咭可用到,謝謝

用緊2個,如果唔想煩就買年卡,最近試用依張年卡,用CSL網絡,深水埗$120一張,用落okay冇問題,我下次會試埋另一張IMC出嘅都係用CSL網絡年卡,我之前係用中移每30日扣$38。

子爵府

bobobetty 發表於 18-8-17 17:16
謝謝回答
你意思圖中既咭係收csl 網絡,以及是年咭$120 (如果用曬金額才增值),對嗎?
...

我用完唔會增值,另外買一張, 將小米定位電話同app解綁,再綁返張新卡嘅號碼。
依啲定位器用data唔多,有其他人講過買一款cmhk儲值卡俾佢續kb data 扣,詳細你揾吓定位手錶嗰啲貼。

子爵府

yee618 發表於 18-9-15 12:24
請問點更新?

更新係用app更新,但新買已可在香港直接用及更新(如有)。 早期買嗰啲要喺國內更新一次軟件先可以響香港用,依家買呢啲已經唔需要。

子爵府

howmuch 發表於 18-10-5 11:42
岩岩買左返來, 請問用邊款SIM card ?

年卡 imc, more mobile 及非年卡 hemat 都係CSL 網絡用到。現時用緊more mobile 及hemat

子爵府

Tech4Lee 發表於 19-1-12 02:52
3 網絡 ok?

3HK年卡及中移年卡試過唔得,但中移儲值卡開月費data plan可以,所以最方便應該係買張 lMC 用CSL 嘅3GB年卡包1000通話分鐘,好似大約$80,其實計過定位器一年都用唔到 1GB data。

首頁

尾頁

跳至