跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有冇媽咪係第二胎架?

hello,

我都係第二胎架....大仔而家 22 個月大...
今次除左嘔到爬係到之外...仲加上成日頭痛....真係辛苦都煩...
初初諗住生多個陪亞 b ...以為陀第二胎會舒服好多...點知吾係...自己辛苦之外...仲要照顧埋亞 b ....
本來我想生三個....而家都係2 個好喇...

洋房

有大仔/女既媽咪....我下星期番香港....要係香港買奶粉俾亞 b 飲...請問邊隻牌子既 3 號奶粉好呀...最主要係吾會便秘...

洋房

aloymom,

吾該哂...但森永奶粉係邊到買架...係吾係所有藥房都買到架...或一定要去大公司買架...約幾多錢一罐呀...
我仔仔都算大隻....如果仲肥d....我真係吾駛抱佢了...

洋房

aloymom,

我住元朗..咪好難搵到黎買羅....
我而家抱亞 b 都吾可以超過 2 分鐘...其實都幾辛苦架... 最慘佢有時玩玩下跳黎我到...好驚會俾佢踢到個肚...:-|

洋房

aloymom,

上次係香港..我個仔都係飲雅培 IQ 2... IQ 3 佢吾鍾意飲....個時我都問個sales 我可吾可以當保兒加營素係奶粉俾個仔奶...佢話我個仔已大份...吾好飲...
但佢而家都快 2 歲喇...吾想再買番 2 號奶俾佢飲...我會去吉之島睇下有無森永奶粉買...等佢飲下d正野先...嘻嘻...

4 歲都好過 2 歲了...我個仔仲未戒片...佢一痾臭臭我就想死...直情要吾斗氣黎幫佢洗 pat pat....再吾係佢嘔時..我又要去清潔...都吾駛聞到d臭味...見到都想嘔....真係嘔到我胃都跌埋出黎.....

我之前都有一次流血呀...又成日好似經痛咁...我睇醫生...佢地竟話正常...我上網睇資料...又係話正常..只係要多d訓床休息...我直情同醫生講...我驚係宮外孕...佢先俾我照 ultrasound...好彩都係無事...但我同你一樣..都係好驚...所以好想快d feel 佢 bb 踢我...等我無事無刻都知道佢係到..

首頁

尾頁

跳至