跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 西區左鄰右里 - part 17

chrisnvic, homacarol, gloria & starry^.^,
幾日無上黎,我e+首先要向各位講聲唔好意思,呢幾日我都心掛掛,因為我果日join你地係公園度玩,唔知我有無做左深山大野人,但係我對仔女真係好想好想去玩,我又係一個慈母黎加碼,所以我都帶左佢地黎,我已經好小心無點d小朋友,但係呢幾日又擔心,又好似.............,你地唔好怪我呀.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

amanda888,

welcome u.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Teresa,
你切兩片午餐肉,帶個杯麵,入定壺滾水,等gavinpa好失望之際,你靜靜law出黎,整個麵俾佢嘆下,包佢冧到暈.

Teresa寫道:
原來已經冇左滾水滾福麵 我真係好耐冇入長洲喇. 呢個"惡耗", 真係唔好比gavinpa知....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

starry^.^,
咁多功課 ? 我昨晚10時番到屋企hinhin先做功課,我諗我呢個mama真係要檢討下.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

starry^.^,
係呀,todai係tst美麗華酒店地庫,buffet & hot pot都係我地一家既至愛.
要去接小朋友lu, .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

恩祺媽,
唔係todai有hot pot,我既意思係食buffet同打邊爐呢兩樣都係我一家既至愛.

恩祺媽(carol) 寫道:
hinma:
乜有hot pot 咩?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

恩祺媽,
你攪活動我一定出,不過我就prefer食dinner buffet,因為小朋友sat下午活動至4:30pm.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

等左成3個鐘都無人,你地真係好健康,我今晚又諗野.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位,
多謝關心,因為搬屋有好多野同hinpa既意見都唔同,我都明各有各觀點,所以我已經有晒心理準備,一定唔會太執著,一定唔可以傷感情,總之一家人開開心心為大前題.
starry^.^,你挺恩祺媽之餘,唔該挺埋我喇.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我記得hinhin四歲生日時,我地係Cafe Too食buffet,我地重插晒蠟燭,唱埋生日歌,連隔離枱班鬼佬都走埋黎say happy birthday,酒店既伙計重同我地影相,佢地一定知hinhin係4歲生日,但埋單時就無計hinhin錢,相反係另外既地方食,d人就一定走黎問你小朋友幾歲.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ccmeow,
多謝晒.
我每次見到你張大頭相都覺得你隻貓帶緊黑超.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ccmeow,
多謝晒.
我每次見到你張大頭相都覺得你隻貓帶緊黑超.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hinma:
而家最多人係1/5, hinhin 果日有無活動?

恩祺媽,
應該ok.

------------------------------------
2007年西區左鄰右里聚會

各位姊妹,我第一次攪活動,請多多支持,如無反應, 我就唔攪o家啦!

食buffet好唔好?

(1) 首先想大家提議地方;

(a) Todai (尖沙咀美麗華商場地庫, 日式自助餐, adult $138 +10%, child $98+10%, less 20% for members)
---- 恩祺爸媽+恩恩+祺祺
---- ccmeow+lailai
---- 烏龍媽媽+alison
---- starry (hugo可能到, 亦可能唔到)
---- Gloria+Abbie+Brandon
---- Hayleyma + Hayley
---- homacarol + Kyle + Kylie (Kylie 一半半機會, 視乎有無人帶佢出黎)
---- HinMa + HinPa + hinhin + 綽綽

(b) Cafe Vienna, Holiday Inn Golden Mile (A: $188+10%, C: $112+10%, less 20% for members)
---- HinMa + HinPa + hinhin + 綽綽

(c) The Spice Market, Marco Polo Prince Hotel (A: $158+10%, C98+10%, less 20% for members)

(d) Cafe Too, Island Shangri-La Hotel (A: $268+10% (Mon - Sat)/ $308+10% (Sun), C: $118+10% (Mon- Sat)/ $198+10% (Sun); hsbc pt card 優惠: 2-4 人 :less 15%; 5-12人: less 20%)
---- ccmeow+lailai (有 hsbc pt card)

(e) 郎田日本餐廳, 銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場地 (惠顧重量級和風放題(任飲任食)套餐,可獲四五折優惠 免收加一服務費, $79 for hsbc visa card holder)
---- ccmeow+lailai (咁平!!! 有 hsbc visa card)
---- homacarol + Kyle + Kylie (Kylie 一半半機會, 視乎有無人帶佢出黎)

(2) 日期/時間:
(a) 1/5/2007 (tue.), 12:00

(b) 5/5/2007 (sat.), 12:00

(c) 12/5/2007 (sat.), 12:00

(d) 19/5/2007 (sat.), 12:00

(e) 24/5/2007 (thur.), 12:00

sorry 呀, 星期六我唔得架, 因為呀仔要打小網, 呀女要跳舞

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

[size=medium]OOadafan,
starry^.^已經答左你,佢個仔係用你成日話會清盤既SPI,而我就唔係用SPI,但都唔係用你介紹$300一個既"Chiropak".

00adafan 寫道:
好奇心,想問問大家,
這兒的小朋友是用什麼書包上學(小學那些),
謝!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cceow,
hinhin都係用呢款書包,不過係新幹線公仔,但我嫌佢條背帶太闊,可能係hinhin唔夠大隻,我記得好似係理工大學,唔係中大.

ccmeow 寫道:
OOadafan,

我仔鐘意Thomas, 所以用緊中大護脊書包有Thomas公仔, so far so good

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位,
我e+係度食緊朱古力甜筒,唔肥就假,但我又忍唔住口.

首頁

尾頁

跳至