自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 15:33
同C6一人一杯齋啡

不過已經係佢今日第3杯

佢無要用粉紅色啦?

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 15:37
呢個顏色問過佢先買因為可以襯埋佢其他餐具

我、C6同呀仔都有呢set,每人顏色唔同,但我有兩set: ...

兩 SET 係因為洗碗機只會一日做一工

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 15:33
同C6一人一杯齋啡

不過已經係佢今日第3杯

佐啡係咪生酮朱古力? 生酮糖? 你 C6 就無行生酮?

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 16:04
普通小食
我無行生酮好耐啦

點解既? 我因為你先認真去認識生酮呀!

記得你果時話是一套飲食習慣, 行一世都得 (好似大概咁意思)

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 21:30

因為我做緊weight training,行生酮操作比較困難,比較難 .增肌

生酮令我注意咗食物營養,依家整體飲食習慣好咗好多,例如唔會再食公仔麵/腸仔/午餐肉呢類嘢,戒埋糖(甜癮),依家小食多滋味

C6受我影響都食少咗好多甜嘢,大家可以一齊行低碳,感覺樂趣多咗..

IC, 你已經減到理想體重, 再 weight training 咁就 fit 一世啦!

你行低碳一日 carb 約係幾多?

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 21:58
做weight training有半年啦,體型上真係改善咗好多雖然... 我上堂時真係會辛苦到想講粗口:quiet ...

依家一日食50-100g 碳水,主要食計卡路里餐(送餐服務),其實我鐘意再低碳d,但坊間送餐服務選擇有先

依家keep住order送餐服務係因為... 方便... 食一餐有齊所有營養成分同卡里數據,又唔使自己煮,我依家每日煮N餐其實都覺得幾麻煩

生酮都可以有 50g QUOTA 食 carb, 你現在食 100g 都唔算多, 你仲想低啲?

咁同行生酮相差不算遠

你一星期做幾多 hrs weight training?

你好有生活情趣! 衣、食、住、行

首頁

尾頁

跳至