自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

經agent 傾
好想買既帶住票連臨約去傾
無票無約都只係得個講字
簽字為實

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

fanlee 發表於 23-1-17 10:06
朋友有帶票,但aa都叫走先電話傾價
多數你朋友個offer同業主個底價仲有段距離
要agent 再同業主傾 (鋤價)
或者市好左, 業主會反價, 咁agent同你朋友傾

翡翠宮

jojo1234 發表於 23-1-17 10:26

就算係同-間屋,都分開房同廳

翡翠宮

Kittymummy 發表於 23-1-17 10:56
今日唔多野做,可以講多少少。
我前年試過買非住宅比較覆雜,一個90幾亞婆授權比個女賣(當然係低水野), ...
係咪都係幾千蚊?
抵俾過A準費

翡翠宮

Kittymummy 發表於 23-1-17 11:10
你指律師費?我係買家係呀,都係一般收費 咁賣家授權之類要攪既野,信呀,video, 第三方証明係清 ...

翡翠宮

Siusiuren 發表於 23-1-18 00:33
我依家都賣緊樓,好煩,啲aa成日打上黎話睇樓,我話個客俾幾多,我話要見5字先俾睇,次次都話個客可以,但 ...

怕煩咪搬走交低條匙俾aa 等佢睇
一間吉樓賣得會快過有人住緊既樓
講緊差唔多價錢
但觀感爭好遠

翡翠宮

Siusiuren 發表於 23-1-18 10:33
自住樓黎

一樣可以先搬後賣
你住左第二度更加唔想丟吉咁耐
快趣啲賣

翡翠宮

Kittymummy 發表於 23-1-18 11:43
吉左易賣d. 有d入牆業主講明唔搬走,傢俬岩唔岩個新買家真係見仁見智,拆同掉都係錢黎,仲要唔平。 :quiet ...
同埋D 住緊既...淨係睇又煩,
又要約時間又可能無啦啦改

翡翠宮

Kittymummy 發表於 23-1-18 14:56
AA一定係咁講架啦... 臨約睇你點draft, touchwood 是旦一方撻訂, 你估AA 會幫手追訂咩 ? 佢只做追返佢份co ...
其實唔洗draft... 上網大把sample可以download
print 出黎寫名,地址,身份証ID,簽名搞掂

翡翠宮

Kittymummy 發表於 23-1-18 17:06
係囉,大行都有template 任download的。不過我鍾意律師比果份
我求其上網搵份似似樣樣就算
睇樓前做定查冊, 拎幾間銀行估價, 睇近期成交
睇樓時對埋身份証
而家有D已經唔用AA, 呢行都算半夕陽行業
同買股票既AA 差唔多

首頁

尾頁

跳至