自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

睇完孤注一擲,啲人成日又提消失的她,咁岩見到netflix有,岩岩又睇埋
同一日睇左2套戲
孤似東張,消就真係似戲
一個真人真事改編一個虛構
睇上黎個感覺真係好大分別

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Jnam 發表於 23-10-3 09:00
我都係同日睇這兩部,我鍾意孤但消就普通,孤有真實感,消完全不合理,而且這類戲情已看過n次,提不起勁看 ...
我老公睇完孤, 話其實係4集東張西望加埋一次過播
孤係真人真事既好多都
消好似係話真實事件改編, 都係殺妻案, 但女主無死到
但係套戲加左好多虛構情節同人物
睇到最後情節好似今際之國有栖既第二季結局咁....
成套真係似一套戲既
一路賣瓜子賣到最尾尾先開估

翡翠宮

sweet__heart 發表於 23-10-3 09:14
孤注一擲Netflix 都有呀?
無, 孤我係戲院睇,
之後返去睇netflix, 見有消失的她又順便睇埋

翡翠宮

bb560 發表於 23-10-3 09:49
睇你講嘅最後個句⋯⋯我終於明白點解有人話好好睇,有人話超爛
ps 我係睇左大半個鐘就跳船嘅人
...
一個睇可能我都無咩心機睇, 有人陪就好D
中間JM 同律師果度DUMP 太耐時間
一路留個問題最後先解畫

翡翠宮

heilok 發表於 23-10-3 11:40
(含劇透)

我覺得話超爛嘅係因為劇情係完全唔合理
真實事件係根本唔會落水底殺, 係將老婆推落懸崖,
同埋無律師無劇團, 只有大難不死既老婆
水底有籠D小紅書話果D係防鯊籠~ 哈
其實個閨密都好有錢又唔志在下, set 個咁勁既場景
仲要咁得閒, 好多野都唔合情理超乎現實,
只當一場娛樂既戲劇睇

翡翠宮

華華子 發表於 23-10-3 11:14
我覺得故事不錯, 但拍得唔夠懸疑, 結局係預料之中的, 不過有點sad~
一開頭已經覺得個律師好假, 邊有咁訓身咁賣命幫個客仔既律師, 發夢真係
一講到個男主賭, 都唔洗問, 實係男主殺左老婆
賭仔無人性, 呃人唔洗本, 已經估到曬成個故事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊