烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

I want to try Lobster thermidor. Sound yummy. Thanks. Will you open a blog then? If so, I'm waiting for your foods...
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

I want 蕃茄醬 recipe ah. Do you have it? Wanna to make it with pasta. Thanks thanks

侯爵府

Use Yahoo blog la.

原文章由 Vca 於 08-2-26 05:01 發表

我仲唸緊呀! 又唔知用邊個"牌子"既blog 會好d? 有冇好介紹?

我而家個係鬼佬blog,同埋blog 果part 好白痴放唔到相喎~

侯爵府

Wow, thank you thank you.

原文章由 Vca 於 08-2-26 20:03 發表

妳真係問得好合時! 本來我真係冇蕃茄醬食譜~ 但尋晚睇Sky food channel 咁啱就係煮緊pasta with chicken and tomato sauce!

Pasta 蕃茄醬

1. 燒熱1湯匙橄欖油,炒香切碎蒜茸1粒,再加入切碎細洋蔥和切碎 ...

侯爵府

一時唔記得豆腐唔應該同菠菜一齊食添! 各位靚太千其唔好好似我咁大矇呀~

why ah? I don't know ah.

侯爵府

oh, ic ic. Learn one more thing la.

原文章由 Vca 於 08-2-29 20:05 發表

傳聞話菠菜當中有草酸,加埋豆腐中既鈣,會形成沉澱既草酸鈣~ 唔容易消化之餘仲會有生結石既危險...但如果一定要豆腐菠菜一齊食既話,應先將菠菜用滾水燙一燙,咁做可以去緊d草酸~

但亦有另一個講法話係冇問題,而且仲好有 ...

侯爵府

有冇發覺張相似Q板 V女呢---Of course la. Is her husband draw it ma.

It is so cute cute ah.

原文章由 秋風 於 08-3-13 22:58 發表
Vca
我望見妳張大頭相
我幻想妳响廚房煮嘢食的時候
好開心好開心咁煮
真係好得意呀
有冇發覺張相似Q板 V女呢

首頁

尾頁

跳至