單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 akina_yeung 於 10-11-5 07:11 發表
這個清早,綿綿細雨總像要讓人想起一些心事。
別忘了甚麼事候你已經離婚了!!!
你可以記得曾經甜蜜,有過希望,彼此牽手計劃將來,還有一句:「我願意」。。。
但你不可以忘記曾經不停爭執吵罵,各樣的埋怨和不體諒,還有活在無數謊言 ...
呢個綿綿細雨的早上,我想唔起任何事,因為我病了,只想著(個醫生究竟幾點開門,我好頭痛!)

侯爵府

係喇~好淒涼,感冒係咁流鼻水,連d骨頭都好痛,yesterday我已經放自己6點,8點鐘我已經上床瞓,哎~~老細係沙巴風流快活緊,我想sick leave一日都唔得....我都怕我一陣間返工坐巴士會嘔.....

侯爵府

我無咩事喇~今日我蛇了去睇E生,食了藥好好多喇~唔洗擔心我吖~多謝晒您地吖~

侯爵府

原帖由 akina_yeung 於 10-11-8 00:40 發表
我們單親, 也是單身...
有時候受夠了寂寞, 我們或者會想到希望能夠找個伴...
但是, 我們這種單身, 若果要找個人相愛, 就已經變得不只是兩口子的事, 而是兩個家庭, 甚至乎四代長輩的事...
這些複雜關係, 各方面的壓 ...
都唔係吖...雖然係難開始D..但緣份的事真係好難講....我覺得無咩要害怕,更加唔洗怕跌落陷阱,....反而當遇上了又真係要落足眼力看清楚...唔好隨便亂嚟
雖然係難關重重....都唔知可唔可以坐到直通車...不過如果真係要落車亦唔會有問題,因為我們現在不同了,我們長大了..變得堅強了,我們變獨立了...無人錫...自己會錫自己多D..無人愛..自己會愛自己多D...重會分埋自己的愛比小朋友...單親可以很快樂...改一改做人亦要開心和快樂
好喇....今日又要繼續努力工作,天天向上喇.....您都要加油吖....

侯爵府

原帖由 (!_!) 於 10-11-8 08:09 發表
子健媽,愈來愈崇拜你了!
早晨吖...感嘆號小姐 ....哎呀......我最叻吹水架嗎.....

侯爵府

原帖由 anitapooh 於 10-11-8 08:04 發表
其實係 hk, 中女 not easy to find another half,何況 單親 mama, but if u willing 跳出香港,真係天大地大.,大把 market
咦....您點知架 我個男朋友仔都係華僑黎架

侯爵府

AKAINA,
早晨吖,如果盡了力,失了亦會無怨無後悔,
感情事.....平常心喇~有米好像食了盒朱古力咁羅.....無....都無問題....好像您話齋單身同單親.....都可以好快樂架~
您說得很對,要好好享受現在的每一刻
YESTERDAY我出糧....等今日張票一過數....又可以好開心咁去SHOPPING喇

侯爵府

將軍澳 好遠下喎...我收好夜架喎...我怕我黎到鋨鬼死您喎 您個樹有無車返華富架....幫我打聽下....生豪好多地方都有得食喇....洗咩去您個樹吖死嘢....
tst喇,北京道一號嗰間日本料理真係好正架....呢排我會忙d,因公司出了小小問題,遲小小我有得收早打比您喇~
我請....無問題....簡直好榮幸吖

侯爵府

[quote]原帖由 酸棗仁 於 10-11-9 09:12 發表
呢度d生蠔好平架.....66蚊6隻....200蚊有18隻喎, 都好夠喉喇.....

而且, 呢度食生蠔, 仲有美好回憶添喎, 第二度冇架.....

晚十至凌晨一時. 要叫 "華僑" 司機車你返條富村架. ... [/quote我條佬搞緊交易會d嘢,呢排他都好小係hk,他做到身水身汗,我唔繁他喇..嘻嘻.....我第時做唔做到吖太都要靠他架喇....
將軍澳......唔制 ....唔制.....您米搞我山長水遠....tst喇.....維豬媽....sleep...同吖姍嗰d都近d吖嗎....
有個好消息....hehe...老板話....我星期日如果無嘢做可以放5點..... 所以黎緊又會有多d時間喇

侯爵府

原帖由 sleep 於 10-11-9 09:23 發表

wa...日本料理..
我同個仔都好like
我又要去丫
好吖~~~~
我好耐無見過我個白馬皇子喇~~~您星期日得唔得架~~~如果ok搵個星期日食晚飯喇
唔知他(marco)重記唔記得我呢

侯爵府

原帖由 酸棗仁 於 10-11-9 21:59 發表

對你來講就好消息.....

but 唔關我事喎, 亞仔要沖涼刷牙 9點幾入房瞓.....wu wu wu .....
車.....您講嘢咩 上次係怡東您同吖粽都唔止9點走喇.....米玩喇.....死嘢

侯爵府

原帖由 sleep 於 10-11-9 22:24 發表

你一話同佢去玩車車
佢一定記得..哈
呢個月星期日?
下星期日....hehe我唔得吖...老細個仔生日....要去小肥羊....在下星期日.....hehe公司食11月的target飯.....hehe富臨飯店....打死都去喇....我幾十歲人都未去過
12月喇~~~搵個星期日早d約~應該無問題的....我應該7點前可以離開公司
但係您唔係話~想約去南丫島咩

侯爵府

原帖由 sleep 於 10-11-9 22:34 發表

12月我好得閒丫
11月我都好忙..個個星期日FULL BOOKING
我..生日丫
又老一年
吓~~~~您咁遲講架~~~補祝您~~~生日快樂吖~~~~~年年都係青春又美麗~~~

侯爵府

原帖由 酸棗仁 於 10-11-9 22:34 發表

星期五晚得唔得呀?
您好k繁吖~~~扭扭令令~~~星期日定星期5吖死嘢~~~您想清楚先在同我講喇~~~我要冲涼吖~~~~

侯爵府

原帖由 酸棗仁 於 10-11-9 22:47 發表

星期六, 你多數都唔得....
星期日, 我仔仔通常要八點就返到屋企....

如果要就到你同我的時間, 只有星期五晚, 或者第二日唔駛返學的日子喇.....

宵夜就唔同, 佢九點幾入咗房瞓覺, 搵張凳頂住, 唔比佢碌落床, 我就 ...
宵夜就唔同, 佢九點幾入咗房瞓覺, 搵張凳頂住, 唔比佢碌落床, 我就可以鬆人.....嘻嘻..
您都好無良下喎.....嘻嘻
星期五....我怕您地會等到我發皮氣吖....好像上次我條佬係間餐廳由7點等到我11點半....我去到他話...您食了宵夜未吖....搞到我好面懵
而且我閒日夜晚真係好多嘢要做.....好多時都收11點...10點半放工成個人都散晒....星期5唔好遇我喇~~~您地玩得開心d喇...

首頁

尾頁

跳至